6/3/14

Patates d'Olot

No es pot anar a Olot i marxar sense provar i/o comprar les seves patates d'Olot. Unes patates tallades fines a làmines, que envolten un farcit de carn que pot ser de porc, també de carn de perol, o de vedella, així com combinades. Normalment barrejades amb un bon sofregit.

La gastronomia pròpia d'Olot i comarca es coneix amb el nom de Cuina volcànica. Els productes alimentaris més significants d'Olot són la ratafia, la botifarra i el pernil. La carn a la brasa, les "Patates d'Olot" i els fesols de Santa Pau amb botifarra de perol són altres plats que han donat fama a les especialitats culinàries de la comarca. Altres ingredients usats en els plats de la cuina volcànica són els bolets (abundants a tota la comarca), les trufes, les castanyes o el blat. Un altra especialitat típica és la coca de llardons d'Olot.

Nosaltres vam anar a un supermercat d'aquests ecològics i amb productes de proximitat que tan m'agrada visitar i que els olotins fan orgull. Disposen d'un gran assortiment de productes catalans i amb degustació d'alguns d'ells in situ, que només et tempta a comprar. Vaig provar uns llardons, mare meva, la propera vegada van al cabàs!

Doncs us deixo les patates d'Olot que hi vam comprar, entre altres productes que ja us aniré ensenyant:


Cal dir que eren molt ben aconseguides, amb un farciment ben fet i ben ple. Les podies fregir o escalfar al forn o microones, tècnica que vam fer servir nosaltres, ja que hi havía un oli que t'ho permetia. Al forn va quedar la capa de fora més cruixent, tal com ha de ser, vam disfrutar!


Pollastre a l'ast de La Cassoleta

Aquest passat cap de setmana vam provar el pollastre a l'ast de La Cassoleta.


Un pollastre condimentat amb herbes, suau, comparat amb altres més picants de pebre i força ben cuit, tot i que sempre pot ser més ros. A vegades sembla que tinguin pressa per treue'l de l'ast, quan precisament la gràcia rau en que quedi ben cruixent.


I és que el pollastre a l'ast és un plat que agrada a tothom i que molts anem a comprar quan no volem cuinar. Bé de gust tan a l'estiu, que vens de la platja i és tard i tens gana, i també a l'hivern on acompanyat amb unes patatones fan d'un plat senzill un plaer.


Nosaltres el vam acompanyar amb anelles de ceba, que ens agraden molt :)

I de postres vam acabar, encara del Nadal, regal de reis dels sogres, els turronets amb xocolata, una delícia!


Restaurant: El Mig

Aprofitant el cap de setmana de l'Olot per 2, vam anar a passar el dia a aquesta cuitat envoltada de volcans. Vam arribar el dissabte ben d'hora ja per començar a ubicar els museus que visitariem així com el restaurant del mig, que ja que no es podia encarregar hi havíem d'anar ben d'hora en sortint de les visites guiades als museus, que aquestes si que teniem reservades.

A la una i quart aproximadament ja vam anar cap al restaurant del Mig que havíem triat des de la web de l'Olot per dos. Sort que hi vam anar d'hora perquè a dos quarts de dues ja no quedaven taules, i això que el restaurant era ampli, amb dos menjadors, un de cara a la plaça i l'altre més reservat. Un local cèntric i ben decorat, acollidor i bufó.


El menú d'aquell dia valia 22 euros però al ser per dos et sortia per 11 cada un. Pagant 11 euros la relació qualitat-preu és bona. De beure en ramon cervesa i jo aigua amb gas.



La meva parella va triar:

- Un barrejat de botifarra de perol, ou i patata. Molt bo, amb bona quantitat de botifarra i bolet.



- I jo vaig optar pel plat típic d'Olot, les seves patates farcides. Presentades amb una de mezclum d'amanida, bon farcit i arrebossat.

El pa servit amb una cistella de mimet era molt bo, de crosta cruixent i molla flonja, i l'oli de les encara setrilleres també, de gust intens i aromàtic, ja que vam fer el que ara ja no podrem fer, pa amb oli i sal :)



De segons vam fer:

- Suprema de bou amb mantega d'herbes, un tall molt tendre i ben acompanyat amb la mantega, molt fina. Potser un plat massa escàs, no sé si perquè feien el menú per dos.



- Bacallà confitat amb escarxofes i bolets: un tall de llom de bacallà generós i els acompanyaments tant de bolets com d'escarxofa molt bé també. Potser m'hi sobrava l'all i julivert, m'esperava només l'oli del confitat.
 

I de postres ens van aconseguir uns coulants de xocolata, presentats amb un xic de nata d'esprai. Volcanets, com en diuen ells. Correctes, no era una explossió de xocolata com altres, però suposo que costa aconseguir aquell de punt de fusió de la xocolata perquè quan l'obris amb la cullera et surti tota líquida, però a la vegada densa, i que no quedi en plan magdalena amb un xic de xocolata al mig :)


En resultes, un bon dia passat per la ciutat. Ben aviat hi tornarem que ja vam guaitar un altra restaurant que feian bona pinta!

Un esmorzar de diumenge

Quin bon dia, llevar-te i saber que t'espera una napolitana de xocolata i que millor per acompanyar-la que un bon Capuccino. Amb un xic de cacau per decorar i voilà!


Unes napolitanes molt bones la veritat, d'un forn de pa de Figueres, que té moltes botigues arreu del Gironès.

27/2/14

Dinar d'Insta Llober

Després de visitar un parell de gorgues ens vam quedar al dinar que van organitzar a la masia amb taules a fora, tot prenguent el solet, que ens va fer un dia genial :) Fred al matí però conforme va sortir el sol ja s'estava bé!


El menú era fideuà feta per una empresa de catering, pollastre i botifarra a la brasa, pa, postres de la Fageda i tallat o cafè. Tot molt complert i amb dret a repetir només per 10 euros.


Per beure no hi faltava vi negre català, aigua i graciosa de llimona, original :)


La fideuà era bona, amb trossos de sèpia i gambes i acompanyada d'un all i oli suau, no d'aquells forts i grocs que m'agraden a mi :(

De segon la carn a la brasa, correcte acompanyada de patates fregides de bossa.

Agafa molt bon gust la carn feta a la brasa
El pa molt bo, d'aquells amb crosta cruixent i molla flonja, ben fet









I de postres a tiar entre flam de vainilla, crema catalana i iogurt ensucrat. No sabia pas que triar :)
Aquests productes són molt bons, elaborats amb llet  de la pròpia granja.
 
Per acabar un tallat i a seguir amb una nova gorga fins al capvespre!

L'esmorzar d'Insta LLober

Diumenge passat vam anar a fer un instagram a les Planes d'Hostoles, organitzat per un instagramer i la seva Masia El LLober. amb ajuda d'altres instragramers que van col-laborar va servir per donar a conèixer la casa rural i el seu entorn.

A les 9'30 ja estàvem plantats a la plaça del poble per fer les acreditacions i agafar el trenet Tricu-tricu que ens portaria a la masia. Un bon esmorzar ens esperava al mas, acompanyat de bones vistes i un entorn magnífic.


L'esmorzar consistia en entrepans d'un pa cruixent i bo amb formatge, llonganissa, salami o llom embotit.
També hi havía coques artesanes elaborades amb els ous de les seves gallines, tot un luxe avui dia.
Coques variades: de poma, amb sucre glass, de xocolata i una amb nous que era una delícia dels deus. Esponjosa i amb les nous i el sucre al cim.

Mireu el color groguenc de la coca que li confereix els ous de gallina

Per beure sucs de taronja i cafè amb llet. També disposaven de cistells amb fruits secs: nous i avellanes, que feien goig de beure.

Alguns instagramers esmorzant

Després vam poder visistar les habitacions de la casa, molt maques i bufones. Tot cuidat al mínim detall, et fan sentir a gust.

Així després ja vam començar a fer ruta cap a les gorgues del voltant. Un paisatge preciós, perfecte per desconectar de l'estres de la ciutat i gaudir de la natura.

Nou col-laborador al blog: Mas de la Caçadora

Tinc el plaer d'anunciar-vos un nou col-laborador de vins, els de Mas de la Caçadora.

Mas de la Caçadora va ser fundada a finals de l’any 2003 per un grup de socis amants del vi, de l’entorn i carácter d’una comarca com la del Priorat. La majoria d'ells tenen una llarga experiencia en el sector del vi, així com una tradició familiar vitícola.

Situat al poble de Els Guiamets i enmarcat en la D.O. Montsant, el celler té una capacitat de 280 Hl, i s’hi elaboren un blanc i un negre jove, un blanc fermentat en barrica i un negre de guarda.


Tota la producció que elaboren a Mas de la Caçadora prové de les seves vinyes, conjugant la cura de vinyes velles en vas, amb modernes plantacions emparrades, en totes elles apliquen criteris de no utilització de productes de síntesi química, i aposten per tractaments i tècniques
de conreu de tipus ecològic, buscant el màxim equilibri entre les plantacions i l’entorn.

Conreen i vinifiquen un total de 7 varietats repartides en 8,5 hectàrees: Garnatxa Negra, Carinyena, Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnatxa Blanca, Macabeu i Moscatell d’Alexandria, que donen lloc als seus vins.


Si visiteu la seva pàgina web podeu veure i descobrir la seva carta de vins.

També tindrem l'ocasió especial de provar els seus glaçons INOXFROST.

INOXFROST, és un nou concepte de fred, que combina a la perfecció disseny i funcionalitat, on rauen tot un seguit de propietats que el fan únic i notablement més eficient que els glaçons de gel tradicionals.
cnicament, el podríem definir com un termoconductor que supera en un 15% la capacitat de refredar begudes dels glaçons de gel tradicionals.

A part, les boles INOXFROST:
  • No aigualeixen les begudes, i per tant no n’alteren el sabor ni l’aroma.
  • Tampoc no suren, així doncs, no molesten a l’hora de beure.
  • Garanteixen la màxima higiene, ja que estan fetes  amb acer inoxidable.
  • Tenen la capacitat de perllongar la temperatura màxima de refredament durant un llarg període de temps.
  • Són personalitzables amb làser per a promocions o regals d’empresa.
Les boles INOXFROST són ideals per a refredar directament en un got o copa qualsevol tipus de beguda, ja sigui whisky, vi blanc, cava, cervesa, licors, còctels o refrescos.

Tot i que el desenvolupament d’aquest glaçons ha estat pensat per a refredar begudes, hem vist que les seves aplicacions en el món de la restauració ofereixen moltes possibilitats, ja que no aporten excessos d’aigua als aliments que refreden, es poden introduir en olis calents, i permeten jugar amb contrastos de temperatura.

La utilització de les boles INOXFROST també suposa un considerable estalvi d’aigua, atesa la seva duració il·limitada.

El seu ús es tan senzill com mantenir-les al congelador i un cop usades, rentar-les, eixugar-les i tornar-les a posar al congelador.

Tot i que estan pensades per refrigerar, també tenen la propietat d’escalfar un cop bullides per exemple, són tan bons acumuladors de calor com de fred.

Durant el passat any 2003 INOXFROST ha estat guardonat en tres certàmens, el darrer dels quals ha estat a nivell europeu dins de la categoria de “millor idea de negoci” en el marc de l’Eurowards 2003 a Brussel-les.

A més ha estat notícia des dels seus orígens en nombrosos mitjans de comunicació, que han reflectit la seva trajectòria fins avui en dia.

També han estat moltes les empreses i organismes que han mostrat el seu interès pels glaçons INOXFROST, des d’empreses com Acerinox, Tubacex, IKEA, la Universitat de Navarra o el Fòrum de les cultures 2004 de Barcelona, i reconeguts restauradors com Ferràn Adrià, Martín Berasategui, Juan Mari Arzak o el Restaurant Arola de l’Hotel Arts els estan utilitzant en els seus laboratoris de creació.

Article sobre Inoxfrost aparegut a la revista Acerinox


Ben aviat us mostraré com maridar els seus fantàstics vins, estigueu atents al bloc!

Restaurant Sancho Panza

Fa uns dies vam anar al Restaurant Sancho Panza, concretament un dissabte, per tant vam optar pel menú de cap de setmana. Pots triar entre dos menús, el menú festiu de 17'80 euros + IVA i un altre més sofisticat, el menú especia, a 27'50 + IVA, si em sembla recordar bé.


El local és molt ampli, situat a peu de carretera, venen molts francesos a menjar-hi. El servei és ràpid, sobretot a l'hora de retirar-te el plat, en canvi per dur-te la beguda...
Punt positiu: vi català.

Nosaltres vam agafar el menú més barat.

Com a pica-pica ens van dur uns musclos a la marinera i unes olives pelotin. Un bon detall.


I tot seguit ja vam començar amb el primer plat:

- Uns calçots i escarxofes arrebossades: bona quantitat, tot i que l'arrebossat massa oliós. La salsa romesco d'acompanyament era correcte.



De segon plat:

- Un entrecot amb salsa Roquefort i acompanyat de patates fregides congelades. Quina llàstima que no puguin fer unes patates casolanes. L'entrecot de 220 grams i tendre. De guarnició també hi havia uns bolets, gens bons, i dos espàrrecs de jardí, correctes aquests. També un triangle de pa torrat i un tomàquet al forn.


El pa era bo i calent. L'oli de les setrilleres no era d'aquells forts i grocs.


De postres:

- Una mousse de xocolata i nata: bona presència, bona quantitat de xocolata però de textura, més que mousse però semblava un dalky. Presentada amb una neula.


I per acabar un tallat per mi i cafè per la meva parella que va inclòs al preu del menú. Bona casa aquesta de cafès :) Ben fets, amb l'escuma justa.


Alguns punts interessants del menú és que et serveixen tota l'ampolla de vi, que pots agafar entrecot sense haver de pagar suplement i que t'entra el tallat. Potser les postres no són molt variades, són més aviat de menú de diari: flam, gelat, fruita, etc.

Relació qualitat preu però no és bona.