20/2/14

Amanida de formatge d'ovella al romaní amb vinagreta de nous

M'agraden molt les amanides, sobretot quan en trobes alguna d'original en algun restaurant.


Una vegada en vaig menjar una amb pasta wonton, altres més normals ara ja amb el reconegut formatge de cabra, caramelitzat o no.


Algunes amb fruita, que són molt bones també, altres de flors, molt resfrescants i aromàtiques.


 I fins i tot amb sonsos fregits o pollastre al curry, i què dir de la de bolets :)


 A casa també fem amanides, tot i que no tan sofisticades, anem més per feina.

El dia del partit del Barça, gran resultat per cert, vam fer una amanida amb formatge al romaní i nous.

Ingredientes per a 2 persones:

1 cabdell d'enciam llarg
2 tomàquets Raff
2 carrotes
60 g. aproximadament de formatge d'ovella al romaní
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
sal i pebre
6 nous

Elaboració:

Rentem i tallem l'enciam. El disposem en un plat. Repetim el mateix amb el tomàquet i la carrota.
Tallem el formatge a daus i el repartim per l'amanida. Cal dir que aquest formatge al romaní li confereix un gust especial a l'amanida, és molt aromàtic i gustós.

Preparem la vinagreta amb l'oli d'oliva verge extra, unes sis cullerades soperes, tres de vinagre, sis nous esmicolades, sal i pebre.


L'amanim amb la vinagreta i voilà! Un plat bo, sa, ple de propietats saludables i que ens ajuda a relaxar.


El dia de Sant Valentí

Ja sé que nosaltres no som de celebrar el dia de Sant Valentí, a Catalunya celebrem el Sant Jordi, però aquest dia vam caure en la temptació. I és que sempre és un bon dia per transmetre l'amor a la persona que estimes.

Potser ens vam deixar portar perquè era divendres, o simplement és una excusa per fer un detall. La qüestió és que vam començar el dia perfecte i el vam acabar inmillorable.

Al matí, només lleva'm, Sorpresa! una caixa de rocs d'ametlla i xocolata amb llet, i un parell de negres per trencar el color ;)
Acompanyat d'un poema preciós, totalment casolà i amb dibuixets inclosos, d'aquests que tan m'agraden :)
Em va fer molt feliç, gràcies!


Cal dir que aquests rocs de la pastisseria Parc Bosch són una delícia. La finura de la xocolata amb la combinació de les ametlles és un dolç plaer i si les menges amb bona companyia s'amplifica.

I en acabar el dia, després d'una setmana treballant, arriba divendres vespre i anem al Tagliatella, que ens encanta! Les pizzes d'aquest restaurant són extraordinàries. En un altre post us ho explico, tot i que pel blog ja podeu veure altres vegades que hi hem anat.

Nou col-laborador al blog: Bodega Pirineos

Fundadora de l'origen de Somontano, Bodega Pirineos conte amb la vinya de secà més històrica i millor adaptada al medi rural . Això els permet ser la més fidel expressió del seu privilegiat "terroir". Principal productora de varietats autòctones de raïm , Bodega Pirineos ofereix un encertat equilibri amb les varietats foranies gràcies a l'alta capacitat tècnica que permet elaborar una amplia cartera de vins de primera qualitat. Tot amb un fort arrelament i suport social , gràcies a la participació de més de 200 viticultors de la Cooperativa Comarcal Somontano . L'autenticitat dels seus cultius i el privilegiat microclima de Somontano, són, entre altres, els principals secrets per elaborar uns vins "tècnicament perfectes" que satisfan des de fa ​​més de 50 anys a milions de consumidors.

Montesierra, Alquézar, SEÑORIO de Lazán, Marboré i PIRINEUS .



Cada any, Bodega Pirineos assumeix el repte d'aconseguir vins diferents, amb una estructura competitiva i compromesa amb la més alta qualitat i tecnologia en cada un dels processos. Actualment Bodega Pirineos pertany a l'andalús Grup Barbadillo i a la Cooperativa Comarcal Somontano. Sens dubte dos col·lectius que doten el seu celler de l'experiència d'un potent Grup cellerer (Grup Barbadillo ), la millor vinya i els professionals més experts de Somontano.

Si visiteu la seva pàgina web podreu veure totes les varietats de vi que tenen, nosaltres tindrem l'ocasió de provar aquest:


A l'hivern és temps de taronges

La taronja és la fruita per excel-lència de l'hivern, dóna color als mercats i és quan la podem trobar en seu millor moment, tot i que tot l'any en podem aprofitar les seves propietats nutricionals. Anem a veure una mica quines són:

- Poc calòriques, 49 Kcal per cada 100 grams, ja que aporten porten aigua i vitamines.

- Aporten una gran quantitat de vitamina C. Podríem dir que amb dues taronges al dia cobrim les necessitats del nostre cos. Això fa que enfortim l'organisme de cara als refredats.

- També contenen vitamina A, que ens serveix d'antioxidant al igual que la vitamina C, és a dir, és ajuda a envellir menys. Molts favorable per a la prevenció del càncer.

- Contenen àcid fòlic, la vitamina B9, necessària per al bon funcionament cel-lular, coronari i nerviós i a més la que protegeix a les embarassades de l'espina bífida.

- Tenen un alt contingut en fibra, cosa que afavoreix en casos de restrenyiment i de pas regula el colesterol.

- Disminueix la pressió arterial, gràcies al seu alt contingut en potassi.

- Ens aporta calci, bo per a la formació dels ossos i les dents.

- Destaca també per la seva aportació en ferro, ajuda a la sang.

- I també ens proporciona fòsfor, magnesi, molt adequat pels músculs,  i sofre que ens ajuda a tenir les ungles i cabells sans.

- Neteja i tonifica la sang

Per això i perquè està bonissima us recomano que en mengeu almenys una cada dia.

17/2/14

El Fiporc 2014, tot un èxit

Èxit de visitants durant la primera jornada de FIPORC 2014

• Més de 4000 persones van visitar Fiporc durant el primer dia de fira.

• S’han servit més de 15.000 tiquets de degustació a l’àrea de tast.

• Les representacions dels processos de matança i l’especejament del porc han atret l’interés del nombrós públic que ha visitat la fira.

• Ahir diumenge a l’escenari de la fira “La cuina de la memòria i la tradició”, sessió de cuina amb Montserrat Fontané del Restaurant Can Roca de Taialà.

Fiporc ha rebut durant el primer dia la visita de gairebé 5000 persones que han gaudit de totes les activitats programades, i han omplert a vessar el nucli del poble.

A les 12h del migdia del dissabte es va inaugurar oficialment la fira per part de l’alcaldessa del municipi Montserrat Roura i els regidors del consistori.
Els van acompanyar el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Vicenç Estanyol, el diputat Jordi Xuclà, el senador Joan Bagué, la diputada Elena Ribera, el president de la Diputació de Girona en funcions i alcalde de Banyoles Miquel Noguer, els alcaldes Carles Puigdemont de Girona i Lluís Freixes de Campllong, Joaquim Caula de la Cambra de Comerç de Girona.
Entre els assistents també hi havia els alcaldes de poblacions veïnes com Salvador Balliu de Caldes, Joaquim Mateu d’Aiguaviva, Martí Nogué de Sils, Albert Santaugini de Sant Hilari Sacalm i Fermí Santamaria de Llagostera.


La tradicional tallada de cinta es va substituïr pel tall d’un fuet de dos metres que després es va repartir entre els assistents.


Un ambient festiu i gastronòmic és el que s’ha respirat durant tot el cap de setmana pels carrers del nucli de Riudellots de la Selva.

La mainada ha après i s’ha divertit en els tallers infantils i sobretot visitant l’exposició d’animals vius.

Petits i grans han trobat el seu espai dins la fira.

Destacar l’enorme activitat a les parades de petits productors, on s’ha pogut comprar productes del porc de gran qualitat, així com a les parades de cervesa artesana també presents a la fira.

Sens dubte, l’àrea de tast ha estat el punt central de la fira, i el que s’ha endut el màxim protagonisme. S’hi ha pogut provar tot tipus de producte vinculat amb el porc, així com degustacions de productes
elaborats a Riudellots.


Una fira molt dinàmica i singular on s’hi reprodueixen escenes pròpies de la matança del porc permeten així endinsar-nos i reviure el món dels nostres avantpassats.

També s’hi ha pogut veure una mostra de tractors i de cotxes antics.

La fira ha estat impulsada per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, i compta amb el suport d’Incatis per la seva organització.

Pizza d'escalivada

Un típic plat de la gastronomia catalana és l'escalivada. És un plat que tan és bo a l'hivern, calent per acompanyar carns o com a primer plat. També queda molt bona tèbia a les amanides i a l'estiu fred està deliciós!

Nosaltres ara a l'hivern el combinen amb torrades i formatge de cabra amb un toc d'orenga i cap al forn, però en aquesta ocasió hem decidit agermanar-la amb la pizza, així que anem a veure-ho!

Ingredients per a 1 pizza:

  • 1 base de pizza
  • 1 pot de salsa de tomàquet natural
  • oli d'oliva verge extra
  • escalivada, un pebrot vermell i una esbergínia
  • orenga Gourmet Garden
  • formatge semi


Elaboració:

Tallem l'escalivada ben petita i escorrem tot el suc que deixa anar.


Paral-lelament anem fregint el tomàquet salpebrat en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra fins que es redueixi. Una vegada cuit el disposem a la base de pizza.


Hi estenem l'escalivada, hi ratllem el formatge i hi posem l'orenga.


Enformen amb el forn prèviament escalfat, dalt i baix a uns 200 ºC fins que veiem que el formatge es fon.

Neules crocanti

No sabia si posar aquestes neules al blog o no. L'altra dia vam anar amb ma mare a un supermercat que tenen molts productes d'aquí la zona i vam veure una oferta d'uns cubanitos crocantis que feien una pinta... Aquests no eren d'aquí però.


No ens vam poder resistir, ni pel preu ni per l'aparença. I el cas és que eren bones però sabeu de què estaven fetes? De neules banyades de sucedani de xocolata (44%) i decorades amb crocanti de soja (12%). Realment semblava xocolata i les ametlles també semblaven ametlles, jutgeu-ho vosaltres mateixos:



10/2/14

Premium König

Divendres al vespre, després de tota la setmana treballant, quina és la millor manera de començar el cap de setmana? Doncs per exemple amb unes braves del König i alguns dels seus entrepans o hamburgueses.


I una de les que no havia provat encara i l'altre dia em vaig decidir a fer, tenia fam, i vaig pensar, amb aquesta segur que m'atipo :), va ser la Premium. Porta una hamburguesa de 200 g, bacon, formatge, enciam, tomàquet i salsa barbacoa. Pel meu gust, em va decebre, hi faltava formatge, l'hamburguesa no estava prou feta, m'agrada notar-la amb aquell gust més cuit i el bacon igual. El bacon estava tou, s'ha de coure més perquè quedi més cruixent. La salsa i el panet correctes, així com l'enciam i el tomàquet, tallat ben fi aquest. Jo no la repetiré, després d'estar una hora triant i com que molt dels que anàvem també la van demanar, em vaig deixar portar i si això li sumem la meva gana, em va faltar coordinació cerebral per avaluar els pros i contres. Ara ja els sé ;)


De postres un tallat descafeïnat de sobre, que m'encanta la marca del seu proveïdor de cafè, i a sobre amb la mini cookie. Està molt bé el detallet que fan algunes cases de cafè.