Va de teca

Pàgines

  • Inici
  • Restaurants
  • Amb Estrella
  • Formatges
  • Vi
  • Cervesa
  • Vermut
  • Dietes
  • Masia Empordà
  • Premsa
  • Podcasts
  • Lectures
  • Viatges
  • Blog amic

17/6/13

L'esmorzar d'InstaLloret

Aquest dissabte passat ha estat l'InstAgram Lloret de Mar, coincidint amb la Fira dels Americanos.

Va estar guay, només d'arribar ja ens van oferir un barret i anàvem tots els igers iguals passejant mentre la guia ens feia la visita pel poble.

Vam passar un gran dia, començant amb un bon esmorzar de panets salats i plates de dolços, croissants normals i de xocolata i ensaïmades.


Per beure sucs de taronja, pinya i una mescla i cafè amb llet, molt bé aquí primer cop que me'l prenc descafeïnat de sobre amb sacarina :)

Els entrapanets bonissims, diferents tipus de pa: panets petits, xapates mini, barretes i uns amb pipes deliciosos. El pa tovet, ben sucats i carregats d'embotit: pernil dolç, pernil salat, formatge, xoriç i salami.


I els dolços bons també, els de xocolata ben farcits amb tira central, i els normals amb sucre al cim i de banyes. Van desparèixer ràpid!



Publicat per Lídia a 19:55:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Tags: croissant, instagram, pa

Conferència Carme Ruscalleda

Ahir diumenge dia 16 de juny, durant la celebració de la III Fira dels Americanos celebrada durant tot aquest cap de setmana a Lloret de Mar, vam assistir a una xerrada que va fer la coneguda cuinera del restaurant Sant Pau ubicat a Sant Pol de Mar.

Ens va parlar de la gastronomia catalana i els productes d'Amèrica.


Sobretot ens va destacar que som afortunats de poder gaudir de la cuina que fem a Catalunya, no hi podia estar més d'acord. Només ens hem de fixar amb els restaurants estrellats que tenim arreu de la província, sent el número un el Celler de Can Roca.


També va donar importància a cuinar productes de temporada. Coincideixo amb ella, comprar un aliment de temporada és assegurar-te un bon compendi de vitamines i nutrients, a part d'estalviar uns calerons.


Vam poder veure a través de les diapositives que anaven passant alguns dels plats enginyats per ella i el seu equip, mescles de dolços i salats, tocs de cuina japonesa que ella tan admira, i molt productes frescos i de mar, no podia ser menys estant en un lloc de costa.


Es va parlar dels arrossos, nomenant la ceba de Figueres, com a base d'un bon sofregit i va confessar que ells la fa servir a molts dels arrossos que ofereix al seu restaurant. No m'extranya, és la que dóna aquell color més fosquet al sofregit que fem a l'Alt Empordà. Si baixem més al sud de Catalunya ja juguen més amb el romesco.

En definitiva vam passar una hora molt entretinguda i interessant, a part d'una gran cuinera, una gran dona!
Publicat per Lídia a 19:09:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Tags: Fires

Verdura fregida

Un plat sa i pràctic per fer és una fregida de verdura de temporada. Podem agafar les diferents verdures que trobem al mercat de temporada per tal d'obtenir el màxim sabor i nutrients. En aquest cas jo he agafat:

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 cebes grandetes de Figueres
  • 2 carrotes
  • 2 patates mitjanes
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

Elaboració:

Es renten totes les verdures ben netes sota l'aixeta. Es pelen i es tallen a tires fines.
Agafem una paella i hi posem un raig d'oli d'oliva verge extra. La posem a escalfar i quan l'oli estigui calent hi tirem les verdures. Les anem fregint i remenant fins que agafin un color més daurat. Una vegada al plat les salem un xic.
Bon profit!



Publicat per Lídia a 18:45:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Tags: patates

13/6/13

Formatge: Chaussée aux Moines

Després del 1961, a dos passos de l'antic monasteri de St. Clément que els mestres formatgers elaboren amb el seu saber fer secretament reservat aquest formatge. Modelat i premsat a la seva lona, aquest desenvolupa una fina escorça daurada del seu refinament en cava.
50 anys després de la seva creació la recepta de l'elaboració d'aquest formatge és acuradament preservada.
Un formatge apreciat pel seu sabor únic i suau.

Fitxa tècnica

França: Pays de la Loire
Maduració: 3 mesos
Pes i forma: 340 el format estàndard, cilíndrica
Dimensions: D. 10 cm a 3-3'5 cm
Llet: Vaca 


Classificació:Premsats cuits
Productor: Varis


Cata:

És un formatge força aromàtic per ser de llet de vaca crua. L'escorça és més dura però i comestible. El seu interior és tovet, cremós i de gust bastant potent.


Publicat per Lídia a 17:45:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Tags: formatge

Verat enfarinat i fregit

Un peix blau que m'agrada molt és el verat. Enfarinat i fregit és boníssim, tot i que també es pot fer a la planxa. És un peix molt gustós i sa, ja que porta greix cardiosaludable, bo per controlar el colesterol.
A més el verat és un peix barat :)

Ingredients per a 3 persones:

  • 3 barats, un per persona
  • farina
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

Elaboració:

Netegem el peix ben net i li traiem el cap. El partim per la meitat per treure-li tota l'espina.
Posem una bona quantitat d'oli a escalfar i quan aquest estigui calent hi tirem els barats ben passats per farina.


Deixem que es vagin coent i rossejant, quan els tinguem al gust de rossos els emplatem.


Podem servir-los amb una picada d'all i julivert i encara els farà més bons.
Bon profit, que a mi ja m'he n'ha fet ;)


Publicat per Lídia a 15:24:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest

12/6/13

L'esmorzar d'Insta Setcases

Quin poble tan bonic, allà dalt la muntanyeta, on neix el riu Ter. Tot de cases i camins de pedra, un paisatge preciós, digne de fotografiar pels Igers :)

Primer com sempre, després de recollir la nostra xapa vam procedir a l'esmorzar, un petit piscolabis a l'ajuntament segons ens va informar l'alcalde del poble.


Va estar correcte: productes de la zona, com la seva tan apreciada llonganissa i les galetes de Camprodon, Birba.


Una llonganissa deliciosa, amb un punt dolçet, elaborada amb carn de pernil i carns de 1ª, condimentada amb sal, pebre i una mica de sucre. Embotida amb tripa natural de porc, i posada a assecar a l'aire, de 50 a 60 dies.

També hi havia alguns croissantets salats: de Frankfurt i altres de pernil dolç i formatge.
Altres de xocolata, bons i també de normals amb sucre al cim.

Per beure sucs de taronja i cafè amb llet ben calent, que ja convenia :)

Vam passar un bon dia!
Publicat per Lídia a 19:10:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Tags: instagram

L'esmorzar d'Insta Torroella

Que bo i quina abundància l'esmorzar que vam disfrutar a Torroella de Montgrí.

Unes taules amb safates d'embotit variat i bo: llonganissa, xoriç, botifarra blanca, botifarra negre, llom del coll (boníssim), formatge, pernil dolç i pernil salat.


Acompanyat de sucs de taronja i aigua. I més tard un cafè amb llet al bar de la plaça :)


I també safates amb dolços: croissants petits de xocolata, altres de normals amb banyes i ensaïmades d'aquelles amb més gust de saïm.


Tot molt complert i bo i a destacar el pa. Pa de Tramuntana, una delícia, cruixent per fora i amb una molla excel-lent.



Publicat per Lídia a 18:28:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Tags: croissant, instagram, pa

Les flors mel-líferes

Fa uns dies, a la Fira del Corpus de Borrassà, vam assistir a alguns molt interessants que van organitzar. Un d'ells és el que ja us he comentat de "Cuina amb flors" i els altres dos van ser:

- Taller d'elaboració de crema de calèndula amb pètals de roses, per al rostre: us haig de dir que després de l'explicació de els flors per elaborar cremes i altres remeis, desconeixia que anaven tan bé per la cara, ens en van donar una petita mostra. Ja l'he provat i té una textura diferent, més greixosa, però deixa la pell molt ben hidratada.

- Taller d'elaboració de mel ecològica: aquest és el que us explicaré en aquest post.


Kilian Sampol, apicultor i enginyer tècnic agrícola ens va explicar una mica les diferents flors a partir de les quals s'alimenten les abelles per produir la mel.


Ens va mostrar les bresques de cera a l'interior del rusc. I també el pol-len, molt apreciat i més escàs.

 

Aquí podem veure algunes abelles, apis mellifera


Per finalitzar l'explicació vam fer un tast de diferents mels, el gust i color de cada mel depèn del tipus de flors de les quals se'n recull el nèctar. Així doncs vam provar mel de farigola, de mil flors, de castanyer, d'espígol, de taronger, de romaní, d'arboç i de muntanya. Totes tenen diferents textures i gustos, sent algunes més gramellonoses i altres més líquides. De gust més potent i amb un toc amarg com la d'arboç i altres més suaus com la de mil flors, que suposo que hi estem més acostumats.



 


La mel de muntanya procedeix de les secrecions dolces de la saba del arbres de zones boscoses del Pirineu i altres indrets de la nostra geografia.

Propietats de la mel

Fàcil assimilació, degut als hidrats de carboni que té, de cadena
curta. Facilita la
digestió i metabolització d’altres aliments.
Poder edulcorant més gran que el sucre, amb un 40% menys de calories. 
Regularitza el funcionament intestinal.
Propietats sedants, ja que afavoreix l’absorció de triptòfan, precursor de la serotonina.
Antihemorràgica, antianèmica, antisèptica i emol-lient.
S’utilitza en el tractament de faringitis, laringitis, rinitis, grips, etc.

 
Publicat per Lídia a 18:13:00 No hay comentarios:
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest
Entradas más recientes Entradas antiguas Inicio
Suscribirse a: Entradas (Atom)

NOVETAT!

NOVETAT!
Autora: Lídia Casademont

Segueix-me!

Facebook Twitter Instagram Pinterest Feed
Segueix-me per correu:
Powered by follow.it

Sobre l'autora

Diplomada en nutrició humana i dietètica, autora de tres llibres, articulista i col·laboradora ocasional de tot allò amb el món de la gastronomia en general i de la nutrició en particular.

Traductor

DIETES

Clica aquí per obtenir més informació sobre els 3 plans dietètics.




100 trucs per aprimar-se

100 trucs per aprimar-se
Autora: Lídia Casademont

Cuina i reaprofita!

Cuina i reaprofita!
Autora: Lídia Casademont

Què busques?

Administradors

  • Lídia
  • Lutherv

T'agrada?

Seguidors

Instagram!

Twitter

Tweets by LIDIACASADEMONT

Blocs enllaçats


Un Rincón Singular

La Vianda - Blog de Gremicarn

Blogs de Recetas

Núvol de tags

formatge (531) xocolata (347) pa (322) restaurants (273) amanida (140) pernil (129) cervesa (126) publicitat (114) pasta (111) gelat (108) croissant (90) coca (84) pizza (80) iogurt (68) arrós (55) bacallà (54) croquetes (54) hamburguesa (54) llibres (48) maionesa (40) canelons (38) mexicà (28) truita (27) calamars romana (24) coulant (24) braves (22) brunyols (22) Firatast (21) crepe (21) Magret d'ànec (19) Premi (19) castanya (18) Acústica (15) Tailandia (15) turró (15) barbacoa (14) coctail (14) kebab (13) calçotada (12) Fira Menjars del Món (10) pannini (7) galettes (5) Bretonne (4) König (4) carbonara (4) granissat (4) Mallorca (3) casament (3) salidou (3) Mèxic (2) Rússia (2) Moscou (1)

Blog recomanat a Rac1

Blog recomanat a Rac1
Recomanat el dia 06/07/2012

Rebañando

Rebañando
Receptes, menús, consells culinaris i llibres de cuina

Arxiu del bloc

  • ▼  2024 (23)
    • ▼  septiembre (1)
      • [#Gastronomia] 1r Fòrum Ciutat de Figueres
    • ►  junio (2)
    • ►  mayo (4)
    • ►  abril (4)
    • ►  marzo (5)
    • ►  febrero (4)
    • ►  enero (3)
  • ►  2023 (55)
    • ►  diciembre (9)
    • ►  noviembre (4)
    • ►  octubre (2)
    • ►  septiembre (5)
    • ►  agosto (7)
    • ►  julio (5)
    • ►  junio (7)
    • ►  mayo (4)
    • ►  abril (2)
    • ►  marzo (4)
    • ►  febrero (4)
    • ►  enero (2)
  • ►  2022 (51)
    • ►  diciembre (2)
    • ►  noviembre (3)
    • ►  octubre (3)
    • ►  septiembre (3)
    • ►  agosto (3)
    • ►  julio (4)
    • ►  junio (5)
    • ►  mayo (7)
    • ►  abril (2)
    • ►  marzo (5)
    • ►  febrero (3)
    • ►  enero (11)
  • ►  2021 (88)
    • ►  diciembre (8)
    • ►  noviembre (6)
    • ►  octubre (8)
    • ►  septiembre (9)
    • ►  agosto (10)
    • ►  julio (8)
    • ►  junio (10)
    • ►  mayo (9)
    • ►  abril (5)
    • ►  marzo (5)
    • ►  febrero (2)
    • ►  enero (8)
  • ►  2020 (132)
    • ►  diciembre (7)
    • ►  noviembre (12)
    • ►  octubre (13)
    • ►  septiembre (9)
    • ►  agosto (11)
    • ►  julio (14)
    • ►  junio (13)
    • ►  mayo (13)
    • ►  abril (13)
    • ►  marzo (11)
    • ►  febrero (10)
    • ►  enero (6)
  • ►  2019 (116)
    • ►  diciembre (9)
    • ►  noviembre (7)
    • ►  octubre (10)
    • ►  septiembre (6)
    • ►  agosto (5)
    • ►  julio (13)
    • ►  junio (9)
    • ►  mayo (11)
    • ►  abril (11)
    • ►  marzo (12)
    • ►  febrero (12)
    • ►  enero (11)
  • ►  2018 (112)
    • ►  diciembre (10)
    • ►  noviembre (18)
    • ►  octubre (13)
    • ►  septiembre (14)
    • ►  agosto (2)
    • ►  julio (3)
    • ►  junio (9)
    • ►  mayo (5)
    • ►  abril (6)
    • ►  marzo (8)
    • ►  febrero (11)
    • ►  enero (13)
  • ►  2017 (147)
    • ►  diciembre (12)
    • ►  noviembre (15)
    • ►  octubre (14)
    • ►  septiembre (14)
    • ►  agosto (8)
    • ►  julio (11)
    • ►  junio (13)
    • ►  mayo (13)
    • ►  abril (10)
    • ►  marzo (13)
    • ►  febrero (12)
    • ►  enero (12)
  • ►  2016 (148)
    • ►  diciembre (10)
    • ►  noviembre (12)
    • ►  octubre (14)
    • ►  septiembre (13)
    • ►  agosto (9)
    • ►  julio (14)
    • ►  junio (12)
    • ►  mayo (13)
    • ►  abril (12)
    • ►  marzo (13)
    • ►  febrero (12)
    • ►  enero (14)
  • ►  2015 (201)
    • ►  diciembre (12)
    • ►  noviembre (12)
    • ►  octubre (21)
    • ►  septiembre (3)
    • ►  agosto (9)
    • ►  julio (32)
    • ►  junio (14)
    • ►  mayo (16)
    • ►  abril (11)
    • ►  marzo (24)
    • ►  febrero (24)
    • ►  enero (23)
  • ►  2014 (217)
    • ►  diciembre (17)
    • ►  noviembre (19)
    • ►  octubre (18)
    • ►  septiembre (13)
    • ►  agosto (2)
    • ►  julio (14)
    • ►  junio (26)
    • ►  mayo (15)
    • ►  abril (20)
    • ►  marzo (29)
    • ►  febrero (17)
    • ►  enero (27)
  • ►  2013 (267)
    • ►  diciembre (17)
    • ►  noviembre (19)
    • ►  octubre (43)
    • ►  septiembre (31)
    • ►  agosto (9)
    • ►  julio (27)
    • ►  junio (24)
    • ►  mayo (28)
    • ►  abril (24)
    • ►  marzo (10)
    • ►  febrero (23)
    • ►  enero (12)
  • ►  2012 (209)
    • ►  diciembre (20)
    • ►  noviembre (23)
    • ►  octubre (17)
    • ►  septiembre (25)
    • ►  agosto (25)
    • ►  julio (18)
    • ►  junio (20)
    • ►  mayo (26)
    • ►  abril (4)
    • ►  marzo (19)
    • ►  febrero (8)
    • ►  enero (4)
  • ►  2011 (130)
    • ►  diciembre (13)
    • ►  noviembre (8)
    • ►  octubre (25)
    • ►  septiembre (5)
    • ►  agosto (17)
    • ►  julio (18)
    • ►  junio (6)
    • ►  mayo (12)
    • ►  abril (6)
    • ►  marzo (12)
    • ►  febrero (6)
    • ►  enero (2)

Qui em visita?

Recetas de cocina ¿Qué cocino hoy?
Buscador de Recetas – recetas de cocina y buscador de recetas
Top blocs de receptes

Google Tag 4

Adsense

Premi a un Blog Especial
[Novembre 2011]
Mis Cajones Desastres 
De Mis Cajones Desastres
Premi Best Blog
[Desembre 2011]
Mi mamá y su cocina 
De Mi mamá y su cocina
Premi Chica Bloguera
[Desembre 2011]
premiochica 
De La Cocina de Trini Altea
Premi Liebster Award
[Setembre 2012]
liebster 
De Mis Cajones Desastres
Con la tecnología de Blogger.
View My Stats