8/9/12

Acústica i Fira Menjars del Món II

Avui hem decidit provar la cuina equatoriana, tot ens ho hem agafat d'allà. Un "hornado de cerdo con tamarindo", un "muchin de iuca"i "pa de iuca".

La gastronomia equatoriana és diversa, variant aquesta en funció de l'altitud i associada a les condicions agroculturals. Són diverses regions les que componen el país: la costa, els andes, l'amazònia i l'insular. Això fa que la seva gastronomia sigui molt variada ja que cada zona adopta els seus costums i tradicions. La cuina equatoriana, a més, està fortament influïda al llarg de la seva història pels pobles que van conquistar el seu territori, inques i espanyols.El porc, el pollastre, la carn i el cuy són populars a les regions muntanyoses i són servits amb una varietat de menjars rics en carbohidrats, especialment arròs, blat de moro i papas (patates per nosaltres). Un dinar popular a la serra és el hornado que consisteix en un plat de papas servit amb porc rostit. Alguns exemples de la cuina equatoriana en general inclouen els patacones, guatita, cassola de peix, brou de salsitxa, etc. Una gran varietat de fruites fresques també hi són presents, particularment en latituds menors, inclouen granadilla, naranjilla, tomàquet d'arbre, alguns tipus de bananes, entre d'altres.


Anem a veure els plats que vam demanar:

- L'hornado de cerdo con tamarindo: es tracta d'un plat de carn de porc tallat a làmines fines, molt ben cuinat i amb un gust mot potent donat tant per la quantitat d'espècies que hi posen com pel tamarindo, que li confereix un gust especial. Ens vam acompanyar el plat amb iuca fregida i plàtan mascle fregit, boníssim tot plegat!



- El muchin de iuca: són típics de Guayaquil i són una espècies de tortita de iuca farcida de formatge a l'interior, en aquest cas mozzarella. És bo i cruixent per fora amb tot el formatge que es desfà al seu interior. Cal provar-lo!


- Pa de iuca: és com el pa tradicional, però elaborat amb farina de iuca (també anomenada mandioca). Està bé per provar-lo, però personalment prefereixo el nostre :)



6/9/12

Acústica i Fira Menjars del Món I

Com cada finals d'agost ha arribat el festival de l'Acústica i amb ell la Fira de Menjars del Món. Cal dir que aquesta complementa molt bé amb els concerts que fan arreu de la ciutat.
Aquest any hi hem anat tres vegades a provar els diferents menjars.
Aquí us deixo amb un entrepà de falafel, una galeta bretona i dos postres de la parada de brasil.

- L'entrepà de falafel el vam comprar a la cuina Sudanesa. Es tractava d'un pa de pita petitó, farcit d'enciam i tomàquet  i tres falafels amb una mica de salsa de iogurt i picant.. El falafel és una croqueta de cigrons especiada que porta all, pa ratllat, julivert i les diferents espècies que són el coriandre, el comí, el pebre i la sal. Queda cruixent i bona, amb el gust particular del comí, que potser és el que menys m'agrada.


El falafel és un plat tradicional de la cuina de Mig Orient, es desconeix el seu origen, alguns diuen que va ser a l'India, altres que van ser els antics egipcis. Curiosament la paraula falafel ve de la paraula àrab filfil, que significa pebre.

- La galetta ens la van fer a la Creperie Bretonne i vam triar una Fromagere, que portava formatge de cabra, emmental i roquefort. Era bonissima, feta amn farina de sarraí una massa molt fina i cruixent. Són galettes provinents dela bretanya francesa.


- I com a postres, ens vam partir dos pastissos de la parada brasilenya. Amdós de coca de xocolata com a base però un portava lacasitos per decorar i l'altra, molt més bo, amb nous a dins la massa i iogurt de maduixa i trossets de merenga també com a decoració. No estaven malament, però no mataven, no els repetiria vaja.







Cudié

M'agrada moltissim la xocolata. I ara tindrem l'oportunitat de provar productes elaborats amb xocolata així com bombons gràcies al magnífic lot de productes selectes que ens ha enviat l'empresa Cudié.


L'empresa Cudié és una empresa familiar amb més de 50 anys d'existència i totalment consolidada gràcies a la seva filosofia de treball.
Elabora una gran diversitat de productes, nosaltres tindrem el gust de provar-ne uns quants:

- Les mini catànies: temptacions de trossets d'ametlla en pols caramelitzada i banyades amb praliné i cacau en pols

- Catànies: una ametlla marcona torrada i caramelitzada, recoberta amb el seu praliné secret de fruits secs i decorada amb original cacau en pols, sens dubte és la creació més representativa de l'esperit Cudié. Una combinació perfecte entre xocolata i mediterrani.

- kakawa 17: pensat per als xocolaters més exigents, aquesta especialitat Cudié és el resultat d'una impactant combinació d'ametlles i avellanes caramelitzades amb les millors cobertures al 70% de cacau.

- kakawa 47: és com el kakawa però amb cafè

- Bombons: una caixa de bombons exquisits que de ben segur que faran les nostres delícies

Doncs res, moltes gràcies a Cudié, estem ansiosos de provar els seus productes!

Ja us anirem mostrant els diferents productes amb varis posts :)




Per 3a vegada al Foster's

Aquest dissabte passat vam anar al Foster's, altra vegada. Ens va agradar anar-hi el passat dissabte i ens vam quedar amb les ganes de provar una altra de les seves hamburgueses. És que fan una pinta els seus plats. Te'ls posen a la carta en foto i estan tan ben presentats, i això si, igual els veus igual te'ls serveixen. No solen enganyar amb la foto.
Vam demanar per beure kas llimona i coca-cola, amb el refilled inclós. Que bé, m'agrada això de poder beure totes les vegades que vulguis!

I per menjar l'hamburguesa amb bacon, ceba fregida, ou i salsa barbacoa. Era molt bona, l'ou ben fregit i rodonet, amb el rovell ben centrat, bacon cruixent, l'hamburguesa al punt i la salsa barbacoa. No n'hi havia massa, però estava bona.

I de postres l'Oreo Cookie Sundae, és el millor postres que tenen ple meu gust. I aquesta vegada me'n vaig demanar un de sencer per mi, ja que la primera vegada ens el vam partir amb un altre de xocolata.


La veritat és que el personal d'aquest centre és molt atent. Està pendent de quan comences a menjar l'hamburguesa per si te l'han de passar més. També tenen en compte que si se t'acaba la beguda, te'n porten una altra. A més, després de dinar ens van regalar una estora pel ratolí de l'ordinador molt xuli, s'hi pot posar una foto a dins, és un bon detall.

Aquest dissabte repetirem!!!!!!!!!!!! :)

Casual fruit

Que bé, quina il.lusió! L'empresa Casual Fruit ha col.laborat en el meu blog i ha tingut la gentilesa d'enviar-me unes quantes mostres dels seus productes. Anem a conèixe'ls un xic:
Casual Fruit apareix per donar solució a una demanda latent: menjar sa entre hores i fora de casa.
Permet disfrutar del plaer de la fruita amb tan sols obrir una bossa: sense necessitat de pelar-la, sense restes i sense embrotar-se les mans.

Casual Fruit es presenta amb l'objectiu d'oferir una alterantiva verdaderament saludable en el sector dels snacs.
Casual Fruit es fonamenta en tres idees:

- Programa "5 al dia"- És un producte saludable ja que equival a 1 de les 5 fruites que, segons la OMS; s'han de prendre cada dia.

- La qualitat- És un producte d'alta qualitat, tant per l'origen dels seus ingredients com pel seu procés d'elaboració.

- El sabor i la textura "crunchy"- Aquesta proposta innovadora combina els beneficis de la fruita fresca i el blat, que permet aconseguir l'efecte cruixent, tan desitjat en els snacs tradicionals.

La gama es presenta en tres sabors, elaborats amb una recepta exclusiva a partir de poma verda, pinya i fruits vermells, i ingredients completament procedents del blat. El resultat és un producte únic, saborós d'alta qualitat i cruixent.


Com a innovació, Casual Fruit utilitza la tècnica de la liofilització per a garantitzar la total conservació dels nutrients de la fruita fresca.

La liofilització és un procés que extreu l¡aigua per sublimació, a base de combinar altes pressions i baixes temperatures. Durant aquest procés, s'elimina l'aigua que passa d'estat sòlid a gasós, sense passar per l'estat líquid.

Així, a diferència de la fruita deshidratada, la liofilització preserva l¡estructura molecular de la fruita garantitzant la seva total assimilació per l'organisme.

Aquests tecnologia, a més, permet obtenir una textura cruixent i un sabor deliciós sense la necessitat d'olis, sucres afegits, gluten o conservants de cap tipus.
 

25/8/12

De nou al Foster's Hollywood

Avui dissabte hem anat a dinar al Foster's Holywood :)
Ja em va agradar l'altra vegada que hi vam anar així que hem decidit repetir per a poder provar les altres varietats d'hamburgueses.

Hi havia un personal diferent, però amable.

En fi anem a lo que anem, ens hem demanat una hamburguesa de carn de vedella amb formatge Philadelphia i ceba caramel.litzada, la Philadelphia Onion Burger. Molt ben presentada, amb un panet amb sèsam i les seves patates fregides d'acompanyament, enciam, tomàquet i maionesa. tot correcte, excepte que hi faltava més quantitat de ceba caramel.litzada a l'hamburguesa.



 Per beure jo un kas de llimona de màquina amb refilled, te l'emplenen tantes vegades com vols, està molt bé això! I en Ramon una Mahou de mig litre. 

Quant als postres, jo m'he demanat un cheese and chocolate cake, que és un pastís de formatge amb una base de xocolata un xic densa  servit amb nata i xocolata, en teoria calenta, però a la pràctica estava a temperatura ambient. Ara a l'estiu, de fet, no passa res. El pastís m'ha agradat, me l'imaginava més cremós, amb menys base de xocolata i més quantitat de formatge, que era precisament la part més suau. La nata d'acompanyament deliciosa, no se d'on la treuen però és molt densa. M'agrada molt aquesta nata, enlloc l'he provada igual. Segur que és força artificial, no obstant m'encanta!


En Ramon ha repetit un Oreo Cookie Sundae, que és una copa amb dues boles de gelat de vainilla, salsa de xocolata, nata i trossets de galeta oreo, senzillament genial. És el millor postres per a degustar tota la nata. I la mescla del gelat, amb la nata i la xocolata és una delícia, per repetir!



Brownie de xocolata i nous

Aquest és el meravellós postres que vaig tenir pel meu aniversari: un brownie de xocolata i nous!

Ingredients:

- 150 g. de xocolata negra
- 100 g. de mantega
- 2 rovells d'ou
- 25 g. de sucre
- 2 clares d'ou
- 40 g. de sucre
- 30 g. de farina
- 75 g. de nous

Elaboració:

- Fonem la xocolata en un bol al microones, vigilant que no es cremi. Hi afegim la mantega desfeta i ho remenem bé.
- Batem els rovells d'ou i els 25 g. sucre.
- A part, muntem les clares a punt de neu amb el sucre restant, els 40 g.
- I ara ja barregem la xocolata fosa, amb les clares, els rovells i el sucre i hi incorporem les nous trinxades i la farina.
- Ho remenem tot bé fins a aconseguir una massa homogènia.
- Untem amb mantega un motlle llarg i hi evoquem la massa per enfornar-la al bany maria durant 15 minuts a 200º.
- Finalment el deixem refredar i el desmotllem amb cura i aquí el teniu!



Regals d'aniversari

Aquest passat dimecres dia 22 d'agost va ser el meu aniversari, vaig fer 30 anys. Sí vaig canviar de número, com tothom diu o vaig entrar al club dels trenta :)

Va ser un dia d'estiu calorós però molt profitós. I vaig rebre un munt de regals!

Per part dels meus pares:

- Un vestit blau marí de ratlles, tipus mariner

- Un rellotge taronja fluorescent d'aquells de la corretja de silicona
- Un pintallavis permanent de color coral, molt bonic
- Un llibre de gastronomia: "El vasco que no comía demasiado"
- Uns bombonets d'estiu de Lindt, són aquells farcits de xocolata líquida tan bons
- Un jersei de la Minnie i en Mickey rosa, molt xula

Per part del meu marit (que seriós que sona):


- L'anell de la nina de plata de Tous, era l'única peça que em faltava per tenir tot el conjunt
- Un llibre de gastronomia: "Sal de vainilla", de l'Ada Parellada
- Tres pacs; un per a fer bombons, un altre per a elaborar mini muffins i un per cuinar mini pastissos salats
- I com a colofó un brownie de xocolata i nous, amb la bona col.laboració de la meva sogra, amb unes espelmetes per bufar dels 30 anys!


Va ser un dia esplèndid, va començar molt bé, amb un petonet i va acabar igual, però amb un postres boníssim per finalitzar el sopar bo, tota a punt ja d'obrir tots aquests regals que vaig haver de cercar pel pis mitjançant notes com a pista :) Una idea original, em va encantar!

I per si això no fos poc, ahir divendres, inicilament havíem d'anar a buscar-nos un kebab, com molts divendres solem fer :) Però justament allà al davant de la botiga ens vam trobar la Marta, l'Edu, la Laura i en Jordi!!!!!!!!!!!! Sorpresa!!!!!!!!!!!!! Vam anar a sopar tots plegats amb l'Imma, l'Albert, la Marian, la Laia i els petits per a celebrar els meus 30 anys.


Va estar guay també, vam sopar al Restaurant l'Ou d'Or, altrament conegut com a Ca la Flora. I després d'un bon àpat, els postres, un gelat de torró amb crema cremada i les espelmetes dels trenta anys, a bufar doncs i a demanar un desig!
I ells em van regalar un smartbox d'un àpat per a dues persones, senzillament genial! Anava en una bossa de regal platejada molt xula i una postal firmada per tots! I em van convidar a sopar :)
Perfecte tot! Després a prendre alguna coseta i a dormir...