14/10/22

[#Vi] Celler Trobat

Garriguella és terra de vins, però també de cava i concretament dels que elaboren al Celler Trobat

Nosaltres vam anar-hi a fer una visita amb tast per tal de conèixer, no només els seus caves, sinó també alguns dels seus vins.

És cert que potser els seus productes van més destinats a la restauració, però pots anar a la bodega i comprar-los per casa, així no cal només gaudir-los quan vas al restaurant no?

La visita va començar a les seves vinyes amb l'explicació de les diferents varietats de raïm amb les que treballen, així com la part ecològica que tenen.


Tot passejant ja vam degustar el primer vi, un blanc jove, l'Amat, fet amb 100% Sauvignon blanc. D'un color groc palla, amb una aroma intensa i afruitada i molt suau i fresc en boca, amb un toc cítric.


A continuació vam visitar la Masia, on es troben els caves reposant. Cal dir que és una masia preciosa, amb diferents sales conservades com eren a la seva època, així com les primeres ampolles que si elaboraven.


Fa goig veure tantes i tantes ampolles de caves en files que després ens donaran un dels millors capricis de la terra.


I així ho vam poder verificar a la sala on vam fer el tast.


Vam provar alguns dels seus vins i tota la selecció dels seus caves;

- Gran Amat, fet amb macabeu, xarel.lo i parellada i amb una maduració de 12 mesos, amb un atractiu color groc llimona, molt fresc 


- Celler Trobat Rosat Brut, amb 12 mesos de criança fet amb Chardonnay i Pinot Noir, un cava fresc molt elegant de bombolla fina i persistent. Un cava tot terreny, ideal com'aperitiu, amb pasta, carn, peix i per acompanyar tot un àpat.


- Celler Trobat Brut Nature Reserva, de 30 mesos d'envelliment, fet amb macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay, amb una aroma intensa i afruitada i amb tocs de brioxeria i fruita seca torrada amb el toc elegant que li aporta el chardonnay

- Celler Trobat Gran Brut Vintage Reserva, de 15 mesos de criança, fet amb les varietats tradicionals, xarel·lo, macabeu parellada però també amb chardonnay per aportar-li aquest toc personal i elegant

- Cava Gran Reserva Celler Trobat, un cava amb un llarg procés d'elaboració i acurat envelliments amb un repòs de 40 mesos. Elaborat amb macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay. De color daurat pàl·lid, amb una bombolla petita, un cava molt equilibrat, ben estructurat i amb una criança ben integrada.


Combina bé amb carn i peix, durant l'àpat i acompanya molt bé les postres.

A mi personalment el que m'ha agradat ha estat aquest últim, ja que prefereixo caves de bombolla fina i súbtil, ja que els trobo molt elegants i fàcils de beure :)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario