23/7/21

[#Recepta] Faves amb xoriç

Fa un temps vam veure una recepta on fèiem cigrons amb xoriç, però tal i com vam dir, les llegums són molt versàtils i permeten molts tipus de preparacions diferents. 

En aquesta ocasió, farem unes faves amb xoriç, per tal que veiem que les llegums permeten preparacions ràpides i bones en poc temps, i que no cal que sempre repetim les receptes típiques i/o tradicionals per tal d'obtenir un plat gustós, com les faves a la catalana.


Faves amb xoriç

Ingredients per a 2 persones:

  • 500 grs de faves de Vit&Fruit
  • 250 ml de brou de carn
  • 75 grs de xoriç
  • 2 dits de Pedro Ximénez
  • oli d'oliva, sal i pebre

Elaboració:

Començarem per posar una mica d'oli al a paella i posar a fregir les rodelles de xoriç partides per la meitat. Això farà que el xoriç deixi anar el seu greix que s'afegirà al que ja hem posat.

A continuació hi podrem afegir les faves i remenar-ho tot bé perquè s'integrin bé. Aprofitem aquest moment per sal-pebrar-ho bé al nostre gust.

Finalment, després d'haver-ho remenat bé, només ens faltarà afegir-hi el brou de carn i els 2 dits de Pedro Ximénez, afluixarem una mica el foc i ho deixarem reduir mentre anem remenant de tant en tant.

Aprofitem també aquest moment per tastar si està correcte de sal-pebre i/o corregir-ho si fes falta.

Un cop s'hagi reduit, ja podrem tancar i servir.

Consells degustació:

Bé, en aquest cas, sobre gustos, colors! A mi personalment m'agrada força fer aquest plat de gust potent amb un bon vinet per acompanyar i si ens ha quedat una mica de suquet, què millor que un bon tros de pa per sucar-ho tot!

Valor nutricional:

Les faves no són massa calòriques i al mateix temps, ens aporten proteïna i fibra, així com vitamines del grup B.


Val a dir que al haver-les fet amb xoriç, hi hem afegit greixos, però també una mica més de proteïna i ferro. Si ho suquem amb pa, més hidrats de carboni! ;)

Espero que us hagi agradat, es tracta d'un plat molt senzill de fer i alhora gustós.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: