11/12/19

[#Viatge] Tredelnik a Praga


Ara que escric aquest post, em ve al nas la flaire que feien aquests dolços amb aquest nom tan particular, tredelnik. Una flaire de canyella que s'estén per tot el casc antic de Praga, ja que trobes molts llocs on els fan. Alguns llocs són més turístics i altres no tan, no us deixeu temptar pels farciments i opteu pels que els serveixen recent elaborats.


Si aneu a Praga si o si heu de menjar-ne almenys un.



Es tracta d'una massa de farina, sucre i canyella que s'embolica al voltant d'uns pals de ferro calents per donar-hi la forma així com de cucurutxo i se serveix calent.


És una delícia, es pot menjar així tal qual, és a dir sol, ja que té un gust de canyella molt especial i calentet és boníssim.


També te'ls pots demanar farcit de xocolata amb llet, blanca o negra, melmelades, nata i fins i tot gelat. Jo aquest últim no us el recomano ja que el gelat refreda la massa i és una pena perquè la gràcia està en menjar-la calenteta, notant els matisos especiats, així com el cruiximent de la massa, que queda més tova si la remulles amb gelat i fins i tot amb nata.


Nosaltres a Praga en vam menjar de dos llocs diferents i ni punt de comparació l'un de l'altre. És a dir que quan hi aneu, molt important, fixeu-vos que el tredelnik estigui recent fet, és fàcil trobar llocs que te'l fan al davant ja que s'ha convertit en una atracció turística més.


A la foto us deixo el lloc on vam comprar el trdelnik més bo de tots. No veig com es diu però sempre hi havia cua.


I una vegada localitzat el lloc, mengeu-lo amb sucre o amb xocolata també hi queda bo, encara passa més bé.


Aquí us ensenyo el meu ben farcit de nutella.
 


De preu solen ser molt econòmics, entre 2'5 i 5 euros, en funció del farciment i el lloc, si és menys tradicional.


A la foto el del lloc bo però farcit de nata, tot i no estar tan calent, la massa era molt més bona que la del segon.


El segon cop que en varem comprar, no vam veure que ja el tenia fet, i la massa estava més dura i a més ens el va farcir de xocolata però també de nata, amb lo qual va quedar pitjor. La cosa més bona eren les nous crocants de l'exterior, però com la massa del primer tredelnik cap.


Aquest és el segon trdelnik, el que us comentava que la massa no era recent feta, ni tan bona i va quedar fred amb la nata.


Si aneu a Praga i el tasteu, que segur que no us podeu resistir a la seva oloreta, ja em direu que us ha semblat, ara que venen les festes de Nadal, és molt típic comprar-lo i passejar pels mercats tan bonics que tenen ells, tot acompanyant-lo d'algun vi calent, també molt especiat.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: