21/11/19

[#Recepta] Espaguetis amb albergínia

Jo crec que en  una altra vida seria italiana perquè m'agrada molt la pasta i la seva cuina en general, que va molt més enllà d'un bon plat de pasta.

La recepta que us porto avui és la pasta però amb un ingredient protagonista molt utilitzat a Sicília; l'albergínia. Precisament ells fan pasta alla norma que porta l'albergínia però també hi afegeixen ricotta salada, potser un formatge més difícil de trobar aquí.



Nosaltres l'hem fet amb els mateixos ingredients però substituint la ricotta per un formatge semi curat tendre, molt cremós i gust làctic.

Espaguetis amb albergínia

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. d'espaguetis
  • 1 albergínia ben maca
  • tomàquet fregit casolà
  • oli d'oliva verge extra
  • alfàbrega
  • sal i pebre
  • formatge semi curat tendre

Elaboració:

En primer lloc rentem i tallem a daus l'albergínia per posar-la a fregir amb un bon raig d'oli d'oliva.


A continuació hi evoquem el tomàquet i salpebrem.


Paral·lelament bullim els espaguetis els minuts que indica el fabricant, sempre vigilat que ens quedi al dente i molt important que la salsa esperi la pasta i mai al revés!


Una vegada tenim el tomàquet i l'albergínia ben cuits, afegim els espaguetis a la paella i remenem bé.
Finalment servim el plat a taula i posem formatge ratllat.


Consells de degustació:

Si trobeu la ricotta salada seria ideal, sinó també valen altres formatges, si voleu un gust més pronunciat un més curat d'ovella també hi combina bé i si us agrada més suau un mató nostre també queda bo.


A la salsa també hi podeu afegir una ceba tallada petita i sofregir-la juntament amb l'albergínia, encara quedarà un plat més gustós :)


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat complert on tenim hidrats de carboni de la pasta, fibra i vitamines de l'albergínia i el tomàquet i greixos i proteïna per part del formatge.
Una cosa important és que ens aporta licopè del tomàquet, un excel·lent antioxidant.
Si acompanyem aquest plat amb una amanida verda i una peça de fruita de postres ja tenim un dinar equilibrat.

Maridatge:

Podem acompanyar aquest plat amb un vi blanc jove de la D.O. Empordà.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios:

  1. Molt bó però m’agradaria que concretessis més clarament quantitats de cada ingredient

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Roser, vaig posar uns 200 ml de tomàquet i una esbergínia mitjana per a 2 persones. Quan a l'alfàbrega va a gust de consumidor, igual que el formatge :)

      Eliminar