8/11/19

El Petit Forn de Pa

Abans recordo quan la gent de Figueres i voltants anaven a buscar el pa a Terrades perquè deien que era el millor.

El Petit Forn de Pa és una fleca molt antiga, data de l'any 1893, quan Ferran Gou va iniciar el negoci i actualment és el seu besnét qui el porta. Tenien un forn de llenya molt conegut que avui dia encara es pot veure si vas a comprar pa.


Molta gent coincidia en que si compraves una barra seva la podies guardar tota una setmana ben embolicada a la panera i durava bo tota la setmana.


A casa l'havíem tastat quan el van començar a repartir a diferents pastisseries de Figueres, perquè la veritat és que haver d'anar a Terrades a buscar el pa queda un xic lluny.


Doncs bé el que si hem fet ara és anar a buscar-ne un que teníem ganes de tastar;

- Pa Tortuga gran


Es tracta d'un pa pla però que fa com uns quadrats com si fos la closca d'una tortuga, vet aquí el nom, i que pots anar arrancant els quadradets conforme vas menjant. Un el pots fer amb formatge i melmelada, l'altra amb paté i així anar fent fins que s'acabi o et quedis tip ;)


De fet és un pa que pesa uns 800 gr. i pico, nosaltres en vam menjar el mateix dia amb diferents embotits i n'hem congelat la resta.

D'una part en farem una recepta que ja us ensenyaré més endavant i així aprofitarem la seva forma que pot donar molt de joc a la cuina!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario