1/8/19

Formatge portuguès Montiqueijo

Fa un temps els meus pares em van portar de Lisboa alguns formatges de Montiqueijo, una empresa que porta des de l'any 1963 especialitzada en l'elaboració de productes làctics de vaca. És la única empresa que produeix els seus formatges des del seu origen, és a dir, des de la llet de les seves pròpies vaques fins que en surten els seus formatges i derivats.



Es tracta d'un formatge curat elaborat amb llet de vaca i el qual es distingeix per la seva textura cremosa. El vam tastar en tres formats diferents:

- Al natural


- En pebre vermell dolç


- En tomàquet i alfàbrega


Tot tres són molt gustosos i diferents dels que podem trobar per aquí. Es poden menjar acompanyant unes bones torrades de pa o fondre'ls sobre una llesca, ja que són força aromàtics quan es desfan i al estar amb espècies fan que sigui una altra manera de menjar-los, així com de potenciar-ne el seu sabor.


Consells de degustació i maridatge:

Tant si els preneu a temperatura ambient com desfets sobre una torrada, la millor combinació serà un vi blanc jove ben fresquet.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario