5/8/19

[#Recepta] Cap de llom amb ceba al Pedro Ximenes

Avui us porto una recepta amb una peça de carn de porc que potser queda un xic descuidada, el cap de llom, ja que del porc tendim més a fer sobretot llom a la planxa o arrebossat o llonzes.

El cap de llom és una carn molt tendra i melosa, ja que conté força més greix que el llom, fent-lo a la planxa amb sal i pebre seria suficient però nosaltres l'hem volgut acompanyar amb una mica de ceba al Pedro Ximenes, que encara queda més bona!

Cap de llom amb ceba al Pedro Ximenes



Ingredients:

  • 2 talls de cap de llom de porc
  • 1 ceba gran de Figueres
  • mig gotet de Pedro Ximenes El Guiso
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra



Elaboració:

En primer lloc pelem la ceba i la tallem a rodanxes.
L'afegim en una paella amb oli d'oliva i la deixem que vagi coent a foc lent.
Hi afegim un toc de pebre.


Mentre fem el cap de llom a la planxa ben salpebrat i reservem per afegir la ceba quan estigui cuita.


Quan falti poc perquè la ceba quedi rossa, tirem el gotet de Pedro Ximenes i deixem reduir fins que obtinguem una ceba ben caramel·litzada.


Una vegada cuita la ceba la disposem sobre el cap de llom.


La ceba feta així queda una delícia que acompanya molt bé a cada mos de carn.


D'aquesta manera un simple cap de llom el pots convertir en un plat de luxe, que m'hen dieu?




Consells de degustació:

El podeu acompanyar amb una bona amanida verda i en farieu un plat complert, amb una peça de fruita de postres.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario