Continuem amb un altre tast de conill, en aquest cas una Lassanya de conill de l'Elegància del Paladar, que el dia anterior ens va fer un showcooking amb dos plats que ens van encantar, una coca amb base d'empanada amb formatge blau, conill i ceba i un turnedó de conill farcit de carn, pernil i fruits secs, molt bo.
Doncs fer per aquesta Lassanya de conill per a 4 persones necessitem:
Per a la beixamel:
Sense salsa beixamel: (ideal per si hi ha algun intolerant a la lactosa)
Preparació:
1. En una cassola rostirem el conill tallat a trossos amb la ceba. Salpebrem el conill.
2. Mentre es rosteix el conill tallem les verduretes ben petites i les reservem. Quan el conill està rostit (no gaire rostit, només ha d'estar cuit), el retirem de la cassola i el guardem. A la mateixa cassola aprofitant l'oli tirarem les verdures i les anem coent a foc fluix.
3. Desossem el conill i amb els ossos fem un caldo de conill. Per fer el caldo posem aigua, els ossos i ho fem bullir 30 minuts. Aquest caldo l'aprofitem per posar a la farsa de la lassanya. El farcit no ha de quedar líquid però tampoc ha de quedar espès.
4. Una vegada les verdures estan cuites, afegim la ceba de rostir i el conill i les triturem fins aconseguir una salsa homogènia.
5. Quan haguem triturat les verdures, ho barregem amb la carn de conill i j atenim el farcit a punt.
6. Per fer la beixamel, posarem la mantega, quan estigui fosa posarem la farina i quan aquesta estigui cuita, i sense deixar de batre anem afegint la llet. Quan bulli tirem sal, pebre i la nou moscada. Deixem bulli 5 minuts sense deixar de remenar.
7. Ara ja podem muntar les lassanyes. Per fer-ho agafem una font que pugui anar al forn i la untem de mantega. Per muntar-la comencem amb la placa de lassanya, posem el farcit, una segona placa, tornem a posar farcit i per acabar tanquem la lassanya amb una placa. Ara hi posem la beixamel, formatge ratllat i ho posem a gratinar al forn a 180ºC, fins que el formatge estigui daurat.
8. Les plaques de lassanya podem fer servir les que ja són precuites o les que bullim.
Opció sense beixamel
Si volem fer la lassanya sense beixamel. podem preparar una salsa amb els ossos del conill.
Una vegada tenim el conill desossat posem els ossos en una cassola i els torrem durant 15 minuts, hi afegim les verdures tallades i ho deixem coure 15 minuts més. Posem una mica de farina i l'enrossim 2 minuts. Ho cobrim d'aigua i ho deixem reduir 2 hores 30 minuts.
La colem i l'escalfem amb uns daus de mantega.
Cal dir que no creia que aquesta recepta fos tan laboriosa, i encara més si optem per no posar-hi beixamel, cosa que per mi seria un error ja que trobo que na lassanya ha d'estar força plena de beixamel, que ens sol agradar a tots.
També us diré que és més bona que maca, ja que al servir-la en un platet s'ha desmuntat i la presentació no és precisament el millor.
Doncs fer per aquesta Lassanya de conill per a 4 persones necessitem:
- 1 conill
- 9 plaques de lassanya
- 1 pebrot verd i 1 vermell
- 1 pastanaga i 1 ceba
- 2 tomàquets o 1 got de salsa de tomàquet
Per a la beixamel:
- una nou de mantega
- mig litre de llet
- 50 gr. de farina
- nou moscada i formatge ratllat
- sal i pebre
Sense salsa beixamel: (ideal per si hi ha algun intolerant a la lactosa)
- els ossos del conill
- mig porro i mitja pastanaga
- 1 tomàquet madur
- 1 ceba, farina i mantega
1. En una cassola rostirem el conill tallat a trossos amb la ceba. Salpebrem el conill.
2. Mentre es rosteix el conill tallem les verduretes ben petites i les reservem. Quan el conill està rostit (no gaire rostit, només ha d'estar cuit), el retirem de la cassola i el guardem. A la mateixa cassola aprofitant l'oli tirarem les verdures i les anem coent a foc fluix.
3. Desossem el conill i amb els ossos fem un caldo de conill. Per fer el caldo posem aigua, els ossos i ho fem bullir 30 minuts. Aquest caldo l'aprofitem per posar a la farsa de la lassanya. El farcit no ha de quedar líquid però tampoc ha de quedar espès.
4. Una vegada les verdures estan cuites, afegim la ceba de rostir i el conill i les triturem fins aconseguir una salsa homogènia.
5. Quan haguem triturat les verdures, ho barregem amb la carn de conill i j atenim el farcit a punt.
6. Per fer la beixamel, posarem la mantega, quan estigui fosa posarem la farina i quan aquesta estigui cuita, i sense deixar de batre anem afegint la llet. Quan bulli tirem sal, pebre i la nou moscada. Deixem bulli 5 minuts sense deixar de remenar.
7. Ara ja podem muntar les lassanyes. Per fer-ho agafem una font que pugui anar al forn i la untem de mantega. Per muntar-la comencem amb la placa de lassanya, posem el farcit, una segona placa, tornem a posar farcit i per acabar tanquem la lassanya amb una placa. Ara hi posem la beixamel, formatge ratllat i ho posem a gratinar al forn a 180ºC, fins que el formatge estigui daurat.
8. Les plaques de lassanya podem fer servir les que ja són precuites o les que bullim.
Opció sense beixamel
Si volem fer la lassanya sense beixamel. podem preparar una salsa amb els ossos del conill.
Una vegada tenim el conill desossat posem els ossos en una cassola i els torrem durant 15 minuts, hi afegim les verdures tallades i ho deixem coure 15 minuts més. Posem una mica de farina i l'enrossim 2 minuts. Ho cobrim d'aigua i ho deixem reduir 2 hores 30 minuts.
La colem i l'escalfem amb uns daus de mantega.
Cal dir que no creia que aquesta recepta fos tan laboriosa, i encara més si optem per no posar-hi beixamel, cosa que per mi seria un error ja que trobo que na lassanya ha d'estar força plena de beixamel, que ens sol agradar a tots.
També us diré que és més bona que maca, ja que al servir-la en un platet s'ha desmuntat i la presentació no és precisament el millor.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario