24/4/14

Truita de porros

De truites s'en poden fer de molts tipus, permet posar-hi un ampli ventall d'ingredients, tant vegetals, com carns, peixos, llegums, entre altres.

Nosaltres avui en fem una de porros.



Ingredients per a una truita:

2 ous de gallina
6 porros mitjanets de la Huerta de AnaMary
oli d'oliva verge extra
sal i pebre


 Elaboració:

Agafem els porros i hi tallem la part del final, només ens quedem amb la part blanca, ben tendra.
Els rentem ben nets i els tallem a rodelles molt fines.


Paral-lelament agafem una paella i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva i la posem a escalfar.
Quan l'oli estigui ben calent hi fregim els porros.
  

Per altra costat, batem els ous amb un polsim de sal i quan tinguem els porros ben rossets hi evoquem els ous batuts. Deixem que es qualli la truita, la girem i quan estigui rossa apaguem el foc.


Bon profit!


L'esmorzar d'InstaLa Bisbal

Aquesta setmana passada hem fet ple d'instagrams. N'hem tingut un cada dia, de divendres a dilluns de Pasqua.


Començant pel de la Bisbal, amb un bon esmorzar a base de pa amb tomàquet i safates plenes d'embotit variat.


Un pa excel-lent de crosta cruixent i molla ullada, perfecte.

Combinat amb un embotit de primera, sobretot ressaltant la varietat de formatges; de cabra, d'ovella, mescla, bonissims tots ells.

 
Tampoc hi faltaven botifarres de tot tipus: de fetge, negre, negre amb llengua, així com pernil dolç i llonganissa ben bona.


Per beure, sucs de taronja i pinya i cafè amb llet. L'esmorzar el vam fer en els jardins d'una casa d'indians, Torre Maria, amb un sol esplèndid.


Plens de forces per fer ruta pel poble, famós pels seus bisbalencs, les seves galetes i els russos.

També vam poder visitar, a part de la fira de la ceràmica, els seus forns, impressionants. La Bisbal és coneguda arreu per la seva ceràmica.

I finalment vam acabar fet una copa de cava a Castell Bisbal, un hotel molt luxós que hi ha, des d'on veus unes vistes magnífiques.

Un col-laborador diferent al blog: "Perchas personalizadas"

Si vols un penjador original, a Perchas Personalizadas et fan un disseny totalment personalitzat. El penjador és de fusta i el nom te'l fan artesanalment, fent servir alumini.

Una peça de roba en el seu penjador queda una cucada. Si et cases i no vols penjar el teu vestit de núvia amb el típic penjador avorrit, fes una ullada als que fan!

Fins i tot és una bona idea per regalar, tan per aniversaris, naixements i també com a detalls de comunió, bateigs i casaments!


A mi, com que m'agrada molt la Minnie, m'han fet aquesta:

 

Gràcies Perchas Personalizadas :)

21/4/14

Ja em podeu trobar a la pàgina de Dayelet!

Doncs sí, tal com us deia, ja podreu trobar la meva recepta de la coca de pinyons amb un substitutiu del sucre per aquella gent diabètica o que per motius de dieta no pot menjar sucre o ha de vigilar el seu pes, a la seva pàgina de Dayelet.
Allà hi podreu trobar un munt de receptes sanes que no fa ús del sucre, ben ordenades i a punt per imprimir :)
A continuació us deixo l'enllaç aquí sota:
https://www.dayelet.com/es/blog/blog/receta-sin-azucar-de-bizcocho-de-pinones/


A "Memòries d'una Cuinera" amb un Risotto de pollastre i pèsols! :)


Aquest mes a 'Memòries d'una cuinera', la recepta del mes ha estat l'arròs, per tant, aquí us deixo la meva aportació:un Risotto de Pollastre i Pèsols, o com hem dit de tota la vida, un arròs cremós! :)
Us deixo la recepta aquí sota de la meva recepta que vaig publicar originalment per si voleu refrescar la memòria:
http://vadeteca.blogspot.com.es/2011/08/risotto-de-pollastre-i-pesols.html


Post original a "Memòries d'una Cuinera" : http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/04/arros.html

15/4/14

Nou col-laborador al blog: La Huerta de Ana Mary

La Huerta de Ana Mary  ha decidit col-laborar al nostre blog.
Són una botiga on-line que venen únicament i exclusivament els magnífics productes de l'horta de Fresno de la Vega, aquest poble, anomenat l'Horta del Nord, o el poble dels pebrots, està situat a la riba esquerra del riu Esla a la zona sud de la província de Lleó. Posseeix una vega molt fèrtil, i conseqüència d'això és el cultiu de tot tipus de verdures i hortalisses des de temps immemorials.

En la producció de les seves hortalisses es combinen l'experiència adquirida a través dels segles amb tècniques modernes que garanteixen un cultiu sostenible amb el medi ambient . Viuen del camp i són els més interessats en conservar-lo.
La combinació d'aquests factors, fan que gaudim a casa de la frescor i qualitat dels seus magnífics productes. I com ho poden garantir? Fins que no es realitza una comanda no es recull la verdura i tampoc hi ha emmagatzematge en cambres frigorífiques, les hortalisses arriben directament del camp a casa, en un termini màxim de 48 hores.


 
   
I així és com ens han arribat  a noslatres algunes de les seves verdures; col, enciams, patates, porros, cebes, alls i un pot de pebrots vermells cuits és elq ue podrem degustar i fer servir per preprara algunes receptes. De moment començem amb una amanida verda, què us sembla?


Ingredients:

enciam de la Huerta de Ana Mary
ceba de la Huerta de Ana Mary
tomàquet cherry
carrota de la pagesa (que ara ja en té de seves!)
oli d'oliva verge extra
vinagre balsàmic de Mòdena
sal i pebre


Elaboració:

Rentem bé l'enciam i el tallem petit. 
Pelem la ceba i la fem a rodelles fines.
Rentem els tomàquets cherry i els partim en dos.
Amanim bé amb l'oli, el vinagre, sal i pebre i ja ho tíndriem!

Una amanida que combina bé amb tot i es pot menjar per acompanyar qualssevol plat o ens pot servir de base per a posar altres ingredients (formatge, salmó, tonyina, advocat, gambes, ou dur, entre altres)  i fer-la més complerta, servint com a plat únic 

 

Pizzeria Orígano

Aquesta pizzeria és nova a Figueres, situada al carrer Tapis de Figueres, un xic apartada del centre. Nosaltres vam voler provar-la a veure què tal.

Tenen una carta amb 15 pizzes diferents, podent fer-ne una de mig metre de la varietat que triïs.

Nosaltres vam tastar la de 4 Formaggi, com no, que portava: tomàquet, mozzarella, gorgonzola, parmesà i formatge de cabra.


També vam menjar una Orígano que porta tomàquet, mozzarella, rúcula, parmesà i panxeta.




El bacallà de Can Tenlí

Si t'agrada el bacallà has d'anar a un restaurant on aquest peix és el plat protagonista de molts dels seus plats. L'especialitat de la casa és el bacallà Can Tenlí, un bacallà servit en una safata de ceràmica i cuinat amb salsa de tomàquet totalment artesana i acompanyat d'unes patates que són una delícia, val la pena tastar-lo!


Anem a veure els plats que vam tastar:

De primer vam fer uns canelons de bacallà, servits en una casoleta de ceràmica, tres canelons ben farcits de bacallà ia companyats de la seva salsa de tomàquet i gratinats amb formatge. Uns canelons totalment diferents i innovadors.

   
També vam provar unes croquetes de 100% bacallà, l'arrebossat molt ben fet i ben plenes, en aquest restaurant no escatimen gens el bacallà. Acompanyades d'amanida verda.


El segon plat, que és el plat estrella de la casa, és el bacallà. Dos talls de llom de bacallà molt generosos, amb la seva salseta de tomàquet i les patates que tallades a la panadera però més fines de gruix el converteixen en un senyor plat.


De postres vam fer mató amb una melmelada deliciosa i artesana i un pastís de crema i fruita casolà, una pasta de full molt ben treballada i una crema fina decorada amb fruita del temps; kiwi, plàtan i maduixa.


Per acabar el fantàstic àpat un tallat amb una boleta de bombó d'acompanyament.


Cal dir que el servei és molt atent i amable en tot moment, un restaurant casolà i familiar, d'aquells que t'hi sents a gust.