18/3/14

Menestra de verdures

Avui un plat sa, fàcil de preparar i amb producte totalment fresc i alguns de temporada, una menestra de verdures. Ara estem a plena època del pèsol i cal aprofitar-los, són unes boletes de caramel.

Ingredients per a 2 persones:

2 patates kennebec
150 g. de pèsols per esclovellar
100 g. de mongeta verda
2 carrotes
sal
oli d'oliva verge extra


Elaboració:

Pelem les patates i les carrotes i les tallem a daus petits.
Paral-lelament esclovellem els pèsols. Tallem la mongeta també petita i ho posem tot al vapor amb un polsim de sal.
Nosaltres ho fem amb un accessòri que es posa dins l'olla, tipus colador.

I passada una mitja hora ja ho tindríem, a punt per degustar-la amb un raig d'oli d'oliva verge extra.


Magdalenes de coco i coca de pinyons amb Dayelet

Abans que res però, us haig de parlar dels productes Dayelet. Es tracta d'una casa que disposa d'una àmplia gama d'edulcorants per a preparar tot tipus de postres i receptes dolces, tot i que sense sucre. És a dir perfecte per a tots aquells que vulguin cuidar la línia, per a diabètics o simplement per no ingerir tanta quantitat de sucre.

D'una forma còmoda i senzilla aquests productes et permeten elaborar receptes igual de bones que les fetes amb sucre però amb moltes menys calories. I el més bo de tot és que se substitueix el sucre en el 100% del seu pes. Per exemple si tenim una recepta que porta 150 g. de sucre, aquest es canvia per 150 g. d'edulcorant Dayelet. A la seva pàgina web es pot veure tota la diversitat de productes que ofereixen, tant per fer coques, com muffins, galetes, per a cada preparació tens un edulcorant diferent.

Els seus productes són aptes per a diabètics i per a celíacs. No conté sacarosa, ni fructosa, glucosa ni gluten.

Pel que fa a les seves calories estem parlant de 2 calories enfront de les 4 calories que porta el sucre, així doncs ens va perfecte per a preparar tot tipus de postres més lleugers, ja sigui substituint tot el sucre recomanat a la recepta o fer meitat sucre, meitat edulcorant. Obtindrem uns postres bons i molt més sans i amb tan bon gust que no se n'adonarà ningú.

A les dues receptes que us vull ensenyar avui hem fet servir el Dayelet Bizcochos: s'empra per substituir el sucre de tota classe de coques amb olis i greixos vegetals: soja, girassol, ètc.


1. Coca de pinyons i coco

Ingredients:

  • 1 iogurt natural
  • 3 ous 
  • la mida de 3 iogurts de farina
  • la mida d'un iogurt de sucre
  • la mida d'un iogurt d'edulcorant Dayelet
  • mig got de iogurt amb oli d'oliva verge extra
  • 2 sobres de gasificant de sodas El Vesubio 
  • un grapat de pinyons del país

Elaboració:

Barregem el iogurt, els ous, el sucre, l'edulcorant i l'oli en un bol. Barregem tot bé i hi afegim la farina amb els dos sobres de gasificants. Mesclem tot bé amb l'ajuda del turmix fins que quedi una massa ben fina.

Preescalfem el forn i evoquem la massa en un motlle de silicona. Decorem amb uns quants pinyons del país i enfornem durant uns 40 minuts a uns 180 ºC.
Amb aquest mètodes del iogurt queda una coca sana, esponjosa, fàcil de preparar i que sempre ve de gust i agrada a tota la família.

Sugerències: enlloc de pinyons per decorar, s'hi pot posar un altre fruit sec com les nous, ametlles crocants, fideus de xocolata, sucre glass, cobertura de xocolata i tot el que us agradi. Permet una gran diversitat de presentacions.


2. Magdalenes clàssiques de coco

Agafem els mateixos ingredients que en l'elaboració anterior però ara utilitzem el Dayelet Muffins i a més hi afegim un grapat de coco ratllat enlloc de pinyons.


Una vegada tenim tota la mescla dels ingredients, evoquem la massa en els diferents motlles de silicona i ho enfornem durant una mitja hora aproximadament.

Una cosa a tenir en compte és que a l'hora d'emplenar els motlles ho hem fer tres només fins a 3/4 parts, ja que s'ha de tenir en compte que amb l'escalfor del forn la massa ens pujarà i aleshores es podria vessar.

Surten molt esponjoses i bones

17/3/14

L'esmorzar d'Insta Celrà i Fira de la Independència

Ahir vam anar a un Instagram, aquesta vegada organitzat pel poble de Celrà, amb ajuda d'alguns instragramers que ja venien als del patronat de Costa Brava.

A les 10h, inscripcions, photocall i esmorzar. Un esmorzar al centre cívic, molt espaiós i lluminós. Vam passar un bon dia, començant agafant energia amb:

- Llesques de pa rodó amb embotit variat: llonganissa, que era bonissima, a destacar, botifarra negra, de fetge i de cap, pernil dolç, llom ben magre, xoriç i formatge cremós.


- Per beure sucs variats: prèssec, pinya o taronja
 

- Com a dolç palmeres de pasta fullada, ben caramelitzades, eren bones :) També uns melindros comercials amb xocolata i sense.

Un dia de calor tot visitant el poble, molt tranquil i amb bona gent. Vaig veure un poble molt unit i actiu. A més molt independent, ja que celebraven una fira amb producte català, nosaltres ja tenim els sis cents amb l'estelada ;)

14/3/14

Nou col-laborador al blog: Cervesa Ebora

Cervesa Artesana Ebora ha decidit col-laborar al nostre blog, anem a conèixer-la un xic més.

La seva cervesa es produeix amb receptes ooriginals de països com Alemanya, Holanda o Bèlgica, i de forma completament artesana, sense pasteuritzar o filtrar. És 100% natural. A aquest procés de fabricació completament natural i artesana s'hi uneixen el temps i l'afecte que es dedica a l'elaboració de cada tirada de cervesa, fent que el seu sabor sigui "com fa Cinquanta anys".

Avui dia costa trobar cerveses amb aquesta aroma i sabor. Disposen d'una botiga per a vendre les diferents varietats de cervesa que tenen, així com una cerveseria on poder degustar-les i també fan visites guiades a la seva fàbrica, de tal manera que pots veure de primera mà tot el procés d'elaboració d'aquesta beguda tan apreciada i que tan fa calmar la sed.

Si voleu fer una ullada a la seva pàgina web, hi trobareu tota la informació necessària.


Nosaltres hem tingut el plaer de provar-ne algunes de la seva gama i ens han agradat molt, arribar a casa, en plegant de treballar i anar a la nevera a buscar una cervesa fresqueta és: Time to relax!


13/3/14

Veieu el que us deia d'esmorzar com una reina...

Llevar-me al matí i pensar que t'espera un bon esmorzar ja t'impulsa a sortir del llit i t'assegures que començaràs el dia bé :)

- Un clàssic, croissant farcit de xocolata amb llet, tipus crema i amb les puntes cubertes de xocolata. Més destinat al cap de setmana, ja que és una bomba calòrica. Entre la xocolata de dins i la de fora, que és gruixuida, sumem moltes calories de plaer.

Aquest és d'una fleca de la zona, costa trobar la xocolata del farcit tipus crema

- Una magdalena i un cafè amb llet, més lleuger i una magdalena sempre ve de gust. Precisament aquest tipus de magdalena, bolena, és toveta, sembla una coca.


- Borregos, pastes que no han venut a la panadería però que les retallen i les torren al forn. Podem trobar-hi trossos de croissants, d'ensaïmada, de donut, magdalena, entre altres.


Mongets de l'ull ros amb botifarra de perol

És un monget (fesol) petit de sabor suau i de pell molt fina, que fa que es cogui amb facilitat. Morfològicament es diferencia d'altres variacions de fesols pel seu color més marronós, i per tenir l'ull negre més ros.
 

Es poden menjar bullits, amanits amb un raig d'oli i cansalada o incorporant-los en tota mena de guisats més elaborats.

Atributs i propietats nutricionals:

El fesol, com la resta de llegums, és un aliment que conté principalment hidrats de carboni complexes. A més, aporta una quantitat important de proteïnes que, tot i ser d'un valor biològic inferior, si es combinen amb cereals s'obté una proteïna d'elevada qualitat. També cal destacar el seu contingut en fibra, que millora el restrenyiment, disminueix el risc de càncer d'origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.


Nosaltres n'hem comprat una bossa amb la pagesa que ha servit per menjar-ne dues vegades, un dia els hem combinat amb secret de porc i un altra dia amb una botifarra de perol. Una delícia pel paladar.

 

De gust delicat, combinen bé amb gustos forts, com el del secret o la botifarra.

Aniversari mama

El passat mes de febrer va ser l'aniversari de la mama, així que vam anar a dinar tots a casa, el meu germà, en Ramon i jo.

Vam començar, com sempre, amb alguna cosa per picar:

- Patates del xurrer

Amb un toc de pebre queden molt bones
 - Cotnes del xurrer


- Formatge al romaní


- Pernil salat


- Olives farcides


- Escopinyes


 I de segon arrós mar i muntanya, que acabat de fer no el menjo mai, sempre el que sobra me'l menjo en truita d'arrós, que està boníssim també, tot cruixent!


És un arrós un xic caldós, tal com m'agrada a mi. Una vegada servit ja no hi queda tan de suc, s'absorbeix.

Va quedar un xic més clar ja que hi havia molta quantitat d'arrós

Les salsitxes hi fan bo també.


I de postres un pastís d'aniversari, un Sacher del forn de pa i pastisseria Ebre de Figueres.



Un bon dia plegats celebrant l'aniversari i donant regals :)

12/3/14

Restaurant La Masia

Aquest diumenge passat vam anar a menjar al restaurant La Masia. Situat a la carretera de Pont de Molins, es tracta d'un ampli restaurant amb dos menjadors grans, als qual un d'ells hi tenen la brasa per anar coent la carn.

Disposen d'un menú diari i un altre de cap de setmana a 12'20 amb cafè inclòs, molt econòmic la veritat. Correcte per la seva relació qualitat-preu.


De primer ens van dur un plat amb patates xips per picar, no massa bones.

 
Per beure cervesa i aigua amb gas.

Nosaltres vam provar un assortiment d'embotits ibèrics. Jo quan el vaig veure a la carta vaig pensar que per aquest preu seria escàs, fins i tot vaig demanar al cambrer que ens va prendre la nota que portava. No em va resoldre el meu dubte ja que em va repetir el que ja m'imaginava variat :)

El fet és que ens va sorprendre la quantitat i qualitat del plat. Un bon xoriç, llonganissa i llom. Acompanyat d'una torrada feta a la brasa i mig tomàquet d'aquells que no suquen.


També vam observar les setrilleres, canviades per la nova llei, amb un oli d'oliva verge extra d'una marca comercial. Almenys era bo, gustós i amb un toc més amarg, d'aquell color verdós. Sucat amb el pa que no estava malament i un xic de sal, sempre acaben d'emplenar ;)


De segon vam optar per un plat que no estava a la carta, la meva parella civet, que li encanta i jo peus de porc a la brasa, que no en menjo mai.
El civet correcte i els meus peus també, fallava l'acompanyament, no només hi havia patates fregides congelades, quina mania, sinó que també bròquil. Bròquil? Qui pot pensar que sigui una bona guarnició?


De postres, jo patia, seria congelat tot? Per sort em va agradar el meu pastís de xocolata blanca que vaig tenir la sort d'encertar, entre els típics postres de menú: flam amb nata, gelats, crema catalana, etc.


La meva parella va optar pel braç de nata.


I com a colofó del dinar, un cafè i un tallat. cal dir que molt bona la casa de cafè que tenen, així com el gran got de tallat on el serveixen :)

En total un lloc per anar de diari o de cap de setmana si no vols gastar gaire. El servei potser no és massa eficient, els nostres postres els van dur en una altra taula, sort que estic a l'aguait ;)