5/11/13

Dürum al Gondal Kebab


Divendres passat, dia de futbol i això vol dir menjar "guarro" tot veient el partit.

Vam anar a buscar un dürum de carn de vedella amb verdures: enciam, carrota i tomàquet i tres salses: de iogurt, picant i una més neutra. La picant s'hi nota força, sobretot cap al final del dürum.


A mi personalment m'agraden més els kebabs amb pa de pita, ja que el pa sol ser més cruixent, tot i que en el dürum hi cap molta més carn i verdures, pesava lo seu. De preu 4 euros, però no era res de l'altre món, o si ;)?


La veritat és que n'hem menjat de molt millors i amb més varietat de farcit a triar (remolatxa, olives...).


També l'ordre d'afegir els ingredients fa que et quedi tota la verdura ben separada de la carn i no es barregi, quan precsiament queda més bo.


El braçet de pinyons

A casa nostra sempre ha estat tradició el diumenge comprar postres. Avui dia potser això ja es va perdent, jo mateixa amb la parella no la seguim. Si no és que anem a dinar o sopar a casa d'algu no tenim la costum de comprar-ne.


Però aquest passat dia de Tot Sants vam encarregar un bracet de nata i pinyons a una pastisseria que tenim aprop de casa que ho fan molt bé.


Un bracet ben ple de pinyons, no tots del país ;), i farcit d'una nata d'excel-lent qualitat.

 

Els nostres cocos preferits

Aquesta passada diada de Tot Sants vam anar a Girona a les fires. Coincidia tot: feien Fira d'Artesania, d'Alimentació, de Dibuix i Pintura, les atraccions i les barraques. Vam fer un dia ben complert amb dinar a casa dels sogres i els meus pares entremig.

I tot passejant al matí per les parades vam veure aquells cocos que tan ens agraden i que malgrat que visitem moltes fires arreu de la comarca no trobem massa sovint. Així que quan els veiem no ens podem resistir. 12 cocos a 3 euros i són bonissims, així que la RQP queda més que palesa.

Aquí els teniu, si normals són bons imagina't banyats de xocolata :)

Acompanyats d'un batut de cacau, nyam

31/10/13

La castanyada

Ja arriba la vigília de Tot Sants, és a dir el dia de menjar les castanyes, els moniatos i els panellets. Aquest any encara no he tastat els moniatos, i tampoc menjaré panellets :(, però el si farem és la castanyada!!!

De fet m'encanten les castanyes, ara que ja fa més fresca, un bon grapat de castanyes recent torrades és una delícia. Preparar-les fent un tall transversal a la castanya, no gaire fondo, perquè no explotin quan les cous i anar-les torrant en una paella de fer castanyes o una graelleta amb forats, mentre vas sentint la olor que desprenen, nyam!!

Castanyes d'Arbúcies

El premi de l'Insta Arbúcies

Quina il-lusió quan li van comunicar al meu home que havia quedat finalista del concurs d'Instagram d'Arbúcies!!

Va quedar en 3er lloc, amb una foto a contrallum de l'Esglèsia del poble. Preciosa la foto.

Així que dissabte, en tornant de l'InstaViladrau varem anar a recollir el lot que li va tocar. Una magnífic lot, amb pomes Fuji i Golden, dolces i ben bones, mel de Castanyer, Vi, torrons de mel de Casa Mir i el seu bon pa de "pessic" típic d'Arbúcies, també castanyes dels seus boscos, galetes ametllades, una llonganissa i una botifarra de fetge que fa una pinta...

     

L'esmorzar d'InstaViladrau

Dissabte passat vam fer l'Instagram de Viladrau, tot aprofitant que hi feien la Fira de la Castanya. Vam començar, com sempre, agafant forces amb un bon esmorzar.

De salat vam tenir llesques de pa de pagès sucades amb tomàquet i safates amb embotit variat: botifarra negre, de fetge, pernil salat i dolç, llonganissa i formatge. Un embotit de primera.


I de dolç unes coques de pa i sucre, correctes.


Tot regat amb sucs de taronja, pinya o préssec i cafè amb llet. I també, com no, aigua de Viladrau.


I seguidament ruta pel poble, a passejar pels seus boscos de castanyers i collir alguna castanya!!

 

Nou col-laborador al blog: Platos y Pizarras

Tenim el plaer de anunciar-vos un nou col-laborador que ens farà inmillorable la presentació dels plats que anirem cuinant al blog, l'empresa Platos y Pizarras.

A Platos y Pizarras produeixen i fabriquen Plats i Suports de Pissarra tant per a ús decoratiu com gastronòmic. Comptem amb pedrera pròpia , una mina a cel obert situada a Puente de Domingo Florez . Controlen tot el procés d'elaboració, des de l'extracció de la pedra , del transport fins a la nau, el tall, el tractament artesà per instància de part del seu equip de pagesos i de comercialització i venda final .
La seva pissarra és un material natural, que no està sotmesa a cap tipus de tractament. L'extreuen directament del seu jaciment amb molt cura per tal de respectar totes seves propietats. Es tracta d'un producte nacional, fabricat a Espanya, que compta amb unes característiques particulars: el seu color és negre-blavós i amb subtils vestigis de pirita, que li aporten certa elegància al plat. Ofereixen varis acabats : llis, rústic, el que es veu la llosa natural de la pissarra, amb superfície llisa o polida i també amb acabat brillant.
Els seus clients són empreses, hotels, restaurants i càterings d'Espanya i de països com França, Brasil i Rússia, que des fa anys confien en el seu producte i saben apreciar les qualitats i propietats dels materials naturals. Però també ofereixen la pissarra a particulars que desitgin donar-li un ús domèstic, ja sigui decoratiu o gastronòmic.
Els apassiona la pissarra per la seva bellesa , la seva durabilitat i les seves possibilitats infinites. D'aquí la seva constant investigació per a la recerca de nous dissenys i funcionalitats .


A la seva pàgina web disposen de tots els models que et poden oferir, quadrats, rectangulars, rodons. Fins i tot es poden gravar amb algun nom o logotip.  

Fixeu-vos quina hermosura em van fer al gravar-me el logo del meu blog al plat de pissarra, una obra mestra, el traç de la línia de la silueta de la Minnie molt ben definit. Una meravella de plat, gràcies Platos y Pizarras.




24/10/13

El buffet del dinar a l'Occidental Grand Punta Cana

Amanides fredes
Assortiment de panets
Esbergínia amb tomàquet i formatge
Escalivada
Tomàquet amb advocat i ceba
També formatge i pernil
Purè de patata, pebrots i espècia de gnochi gegant amb tomàquet
Salses per a la pasta, tomàquet i beixamel
Llegum i peix en salsa
Ingredients per la pasta al moment
Pizza amb tomàquet i prosciutto
Pizza vegetal i hawaiana
Buffet d'amanides i salses
Arrós amb verdures i peix
Macarrons carbonara i pollastre guisat amb ceba i pebrot
Esbergínies gratinades i esbergínia arrebossada
Pebrots guisats i arrós blanc
Guarnició per les amanides
Entrecot de res, bonissim
 
Guayaba i meló


Papaia
Un mango excel-lent
Pastís de maduixa
Pastís de xocolata i nata
Pastís de llimona

Coca un xic molla amb poma 
 

Pudding

Aquest era una delícia de xocolata més densa