14/11/13

La Taqueria de l'Occidental Grand Punta Cana

Restaurant-taquería obert cada dia  a partir de les 18h. per oferir una carta d'enchilades, fajitas, tortillas i tacos de pollastre o de res amb varitas de salses i verdures. Cal dir que tenien traça en fer-les i et servien molt ràpid en comparació al buffet gran i seguint la tònica del país, suposo que per la calor :)

Enchilada de pollastre amb crema agria i verdures
Nosaltres vam provar, de fet, el mateix que ja havíem menjat al mexicà perquè comparteixen la cuina i el forn de llenya, vet aquí el bon gust que li confereix als plats.

Quesadillas variades amb verduretes


Risotto de gouda amb reducció de cervesa

Ens agraden molt els risottos a casa i donen tant de joc a la cuina que sempre n'anem improvitzant. En aquesta ocasió hem combinat un formatge gouda amb reducció de cervesa.


Ingredients per a 2 persones:

3 tasses d'arrós extra
mig litre de brou de pollastre
100 g. de formatge gouda
mig got de cervesa
oli d'oliva verge extra
sal

Elaboració:

Posem un raig d'oli d'oliva en una cassola al foc. Quan aquest estigui calent hi afegim l'arrós. Posteriorment anem evocant el brou mentre anem remenant, que no s'enganxi.
Hi tirem la cervesa a poc a poc, que es vagi reduint i evaporant l'alcohol.
Ara ja tindríem l'arrós mig fet, quan falti menys de cocció hi posem el formatge tallat molt fi que es desfaci bé i quedi ben barrejat.
Apaguem el foc quan s'hagi absorbit tot el brou.

Observacions:

Si veiéssim que a l'arrós encara li falta però ja se'n ha begut el brou i podem afegir una mica d'aigua.
Recordem que ha de quedar un arrós ben cremós.

Vaig ser la guanyadora del sorteig del blog Callidora

Els blogs sovint van fent sortejos, alguns molt interessants, com el que em va tocar a mi. Del blog Callidora tu moda vaig sortir-ne la guanyadora!!

Així que ahir mateix em van arribar els regals, molt macos, sobretot l'anorac, que a part de ser guapissim, m'anirà de perles ja que just demà arriba el fred :)


També hi havia un bolso vintage molt bonic, una agulla per penjar al jersei molt bufona, hi dóna el toc especial, i crema de mans, de cos per bronzejar-te, mostres de maquillatge i una mascareta que aviat em faré ;)

Estic molt contenta amb els regals, gràcies!!!!!!


12/11/13

L'esmorzar d'Insta Calonge

Diumenge passat vam fer el penúltim Instagram d'enguany, a Calonge, aprofitant la Fira del Vi Nou.

 

 Vam començar esmorzant en un celler amb molt bones vistes al mar.


A l'esmorzar hi havia un xic de dolç i un xic de salat.



De dolç: croissants petits farcits de xocolata, ensaïmades i croissants petits amb banyes.

 

De salat: talls de baguette sucada amb tomàquet, oli i sal i acompanyada amb safates molt ben presentades d'embotit variat: llonganissa, pernil salat, formatge manxec, xoriç ibèric i algunes virutes de parmesà i raïm moscat. Excel-lent combinació amb el formatge.


Per beure, sucs de taronja i pinya i cafè amb llet, que no vaig poder provar perquè es va acabar :(

Ja m'ha arribat el meu AIG

Que bé, quina il-lusió m'ha fet, ja veia altres blogs que el rebien i jo per fi ja el tinc també!


De la mà de Jissy Cocinitas m'han arribat varis regals del meu amic invisible gastronòmic

- Un llibre: El Libro de las Guisanderas de Asturias, molt interessant, sobretot perquè es tracta d'un grup de dones que preserven les receptes de tota la vida.

- Uns pastissets petits per penjar al mòbil, molt cucos

- Dos marcs d'acer per fer galetes

- Motlles de paper per fornejar els cupcakes

- Una agulla de roba en forma de pastisset

- Un imant artesà molt bufó fet amb forma de cupcake

- Un motlle de silicona per fer xocolata


Em seran molt útils aquests estris per algunes receptes que ja tinc pensades ;)

Gràcies!!!!!!!!!!!

L'esmorzar d'Insta Santa Coloma de Farners

Dissabte passat tocava l'Instagram de Santa Coloma de Farners, coincidint amb la Fira de la Ratafia. Més que una fira, un sentiment molt arrelat al poble, i és que és tot un art l'elaboració d'aquesta digestiva beguda.
La ratafia és un licor que s'elabora des de l'antiguitat.
I jo que pensava que a Santa Coloma només hi havia les galetes Trias, que amb molt de gust vam poder provar durant l'esmorzar. I no pas unes qualssevol, sinó unes elaborades com no, amb ratafia, com molts dels productes que podem trobar a les diferents parades de la fira: croissant de ratafia, presentat per Abraham Balaguer (guanyador del Premi al millor croissant de mantega d'Espanya 2012), botifarres amb ratafia, xuixos amb ratafia, brunyols també amb ratafia, entre altres productes alimentaris.

Nosaltres en aquesta ocasió vam esmorzar unes llesques de pa rodó sucades amb tomàquet amb tota una bona i excel-lent varietat d'embotits: a destacar la qualitat del pernil i botifarres, negre i de fetge, també el formatge i llonganissa molt ben elaborada. Tampoc hi van mancar unes olives que no tenien gens de mala pinta :)

  
Per beure no hi faltaven sucs de pinya, préssec i taronja, a més del cafè amb llet i la insígnia del poble, la seva Ratafia. També gerres de vi negre per acompanyar el pa amb embotit, perfecte tot, un bon esmorzar, suposo que per agafar forces per la caminada i la pujadeta que ens esperava. Vet aquí perquè també ens van obsequiar amb unes barretes energètiques de xocolata i llimona, que per cert encara no he provat, ja us diré què tal són.

Amanida de formatges amb avellanes

Les amanides a casa ens agraden molt, i sobretot si porten formatge encara més. En aquesta ocasió n'hem elaborat una amb dos tipus de formatges i unes avellanes torrades, que hi combinen molt bé. Tots els fruits secs casen molt bé amb les amanides.

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 cabdells d'enciam
  • 2 carrotes
  • mig cogombre
  • quadradrets de formatge madurat
  • quadradets de formatge semi
  • 20 avellanes
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre
  • vinagre de Mòdena embellit



Elaboració:

Es renten bé els cabdells d'enciam, les carrotes i el cogombre.
Es pelen les carrotes i el cogombre i es talla tot a rodelles fines.
Per altra banda, tallem daus dels dos formatges.
Partim els cabdells a lo llarg en quatre parts i les fulles de fora les tallem més petites i les disposem ple plat. Hi afegim la carrota i el cogombre i també els daus de formatge i les avellanes.
I ja ho tindríem :)
Amanim amb una bona quantitat d'oli i vinagre de Mòdena, sal i pebre.

5/11/13

Can Serra

Dimarts passat, aprofitant que a Girona era festa, Sant Narcís, jo també me'n vaig demanar per tal de coincidir amb el meu home :) Així que vam anar a dinar al Restaurant Can Serra, a la crta. Nacional II, de Pont de Molins.

Fan menú diari i de cap de setmana. El tracte és molt bo i atent, ràpid i eficient. Un menjador molt casolà, com la resta de menatje que fan servir, com els plats de terrissa, entre altres.

El menú consisteix en 4 primers i 4 segons a triar, pa, aigua, vi i gasosa i postres, per 9 euros tot.


Una vegada triats els plats i la beguda ens van servir unes llesques d'un pa de pagès excel-lent, acabat de torrar, calent encara, i acompanyat de tomàquet i all per poder untar-los a la llesca. Sembla estrany com una torrada et pot fer gaudir així!


Nosaltres vam demanar una llimonada i una cervesa i de primer:
  
- Uns macarrons casolans: amb sofregit fluix de tomàquet i ceba i carn picada. Presentats amb un xic de formatge ratllat. Correctes.


- Uns ous al plat: dos ous amb tomàquet, pèsols i xoriç. Un plat senzill i resultós, sempre agrada.


De segon va quedar encantats:

- Calamars en salsa: molt ben cuinats i tendres, amb ceba ben cuita. I perfecte la salsa per a sucar-hi pa :)


- Civet de senglar: un plat copiós, amb salsa i el senglar perfectament cuinat, molt melós. Servit amb patata bullida, que dic jo que guisada hagués quedat més bona, però vaja.


I de postres:

- Un flam de xocolata amb nata: ració abundant de flam, era gran i bo, de textura un xic gelatinosa.


- Tarrina de nata i maduixa


I per culminar el bon àpat:

 - Cafè sol i tallat, molt ben fets, al punt, que costa a vegades.