16/10/13

Bikinis catalans

Ara que comença a fer un xic més de fresqueta, sobretot als vespres, ja tornen a venir de gust els entrepans calents. Doncs justament ahir ens vam fer uns bikinis catalans i direu perquè catalans? Doncs perquè m'agrada sucar-los amb tomàquet.

Ingredients per a 2 persones:

Pa de motlle sense crosta
4 talls de gall d'indi
8 talls de formatge cremós, que es desfaci bé
tomàquet de penjar Roseta

Elaboració:

Posem la bikinera a escalfar.
Mentrestant, disposem les llesques de pa de motlle al pedrisc per poder-les sucar bé amb tomàquet pels dos costats, sobretot.


Aleshores hi afegim un tall de gall d'indi i dos de formatge a cada bikini.


Els posem a la bikinera i els traiem quan el formatge ja està desfet i el biquini ha agafat aquell color rosset, que amb el tomàquet també hi queda. Els servim en un plat de pissarra, gentilesa de Platos y Pizarras, que fa una excel-lent presentació del plat.


Realment queden molt bons i sans sucant el pa amb tomàquet, millor que amb mantega!

Nou col-laborador: Tomàquets Roseta

Els tomàquets de penjar Roseta han decidit col-laborar al nostre blog i ens aniran d'allò més bé per poder fer-nos el nostre pa amb tomàquet d'una qualitat excel-lent.

Roseta és una marca registrada per l'empresa Vilsa Fruits S.A., situada a Barcelona, que comercialitza i ven al per major tota classe de fruites i verdures.

Els tomàquets de penjar Roseta són conreats de manera natural, al bell mig d'un paratge amarat de terres salines, les qual els donen un sabor especial, ideal per a prepar-se un apetitós "pa amb tomàquet".

La seva tradició en el conreu artesà dels tomàquets de penjar els permet disposar d'un producte únic. Així la qualitat dels seus tomàquets és la més bona i està garantitzada per una curosa selecció i posterior manipulació, que els fan inconfusibles.

La veritat és que és un dels millors tomàquets de penjar que hi han avui dia, amb una pell molt fina, un color vermell viu i molt plens, et permeten sucar moltes llesques amb tan sols un tomàquet.

Aquests tomàquets no es guarden a la nevera, sinó que com que van presentats a la seva ristra, els pots anar arrancant conforme els necessites.

Us deixo la seva pàgina del facebook per si en voleu saber més així com veure'n també els seus usos a al cuina, que no només serveixen per sucar el pa :)

https://www.facebook.com/pages/ROSETA/111898138849719


A nosaltres ens han enviat molt amablement una ristra del seus tomàquets.

15/10/13

L'arrós solidari del diumenge al Firatast

Diumenge al migdia va tenir lloc el quart i darrer concurs d’arrossos solidari, i en aquesta ocasió els concursants eren: Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard, Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu, Anna Arqué, periodista i comunicadora, Clara Lago, actriu, Ferran Vilajosana, actor, Joan Abras i Alba Roqueta, escultors, Yago García, director de banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.  

Carles Puigdemont
Txe Arana
Germà Capdevila
Yago García
Anna Arqué
Clara Lago
Ferran Vilajosana
Joan Abras
Quim Morales
Alba Roqueta

 I el guanyador va ser: Ferran Vilajosana!!!!!
 

Nou col-laborador: Iodase

Iodase és la innovadora gamma de productes d'un dels laboratoris farmacèutics més coneguts a Itàlia, Natural Project, que compta amb més de 10 anys d'experiència i un enorme èxit a Europa gràcies a l'alta especialització dels seus productes.

El secret de Iodase rau en l'elecció dels principis actius i en una formulació que aconsegueix que penetrin fins a actuar directament a les cèl-lules adiposes més profundes. Té un efecte termogènic i gràcies també al principi actiu de la cafeïna redueix l'aparença de la cel-lulitis, actuant contra el teixit adipós.

Nosaltres provarem Iodase Actisom per al tractament de la cel-lulitis. I és que avui dia qui més qui menys tenim cel-lultis o greix acumulat a algunes zones rebels, per això aquesta crema ens serà de gran ajuda :)

Gràcies als seus efectes:

- Aprima: amb la cafeïna i el iode augmenta el metabolisme energètic
- Drena: porta pinya, que ajuda molt a eliminar líquid
- Reafirma: molt bé, sobretot en el cas que estem a hagim perdut pes
 
I si l'acompanyem amb una bona dieta, encara millor!


Us recomano visitar la seva pàgina web. Veureu que la seva línia de productes és molt complerta.

També us comentaré que disposen d'una altra gamma de productes per a la sensualitat. Es tracta de la línia Mela di Eva, que ofereix a la dona conscient de la seva feminitat, de la seva sensualitat i del seu encant, productes adaptats a la seva personalitat i sensibilitat amb una atenció privilegiada i particular tant en el packaging com a l'interior del producte. 

L'esmorzar de l'InstaBanyoles

Dissabte passat vam fer l'Instagram a Banyoles. Feia un xic de fresca mentre esperàvem per esmorzar i anar a fer un passeig amb barca per l'Estany. Molt bonic per cert, el paisatge al voltant de l'Estany, com en diuen els banyolins, res de llac, ja ens ho va especificar la guia que ens va fer la visita pel poble, tot gaudint de la Fira Aloja.


Vam fer l'esmorzar al restaurant de davant on vam fer el photocall. Rosques de pernil salat ben sucades amb pa i tomàquet i alguns croissants petits i ensaïmades.

  
Per beure sucs de taronja, préssec i pinya i un cafè amb llet per finalitzar l'àpat i entrar en calor :)


Nou col-laborador: Ejove

La línia de cosmètica cànaria natural Ejove ha decidit col-laborar al nostre blog.

Cosmètics EJOVE és una empresa espanyola, pionera en el sector de la cosmètica natural, en concret en el d'Aloe Vera, amb molts anys al seu sector, que posseeix una àmplia i complerta gamma de productes de primera qualitat, elaborats sempre amb ingredients naturals, a base d'extractes vegetals i plantes.

Disposen d'una àmplia gamma de productes com cremes hidratants facials, de dia, de nit, crema de mans i cos, gel pur d'Aloe Vera, Suc d'Aloe Vera, xampú, gel de dutxa, sabó ...

Els productes EJOVE es venen a Espanya a les perfumeries, farmàcies, herbolaris, parafarmàcies ...

Gràcies a EJOVE he pogut provar una mostra del seu sabó amb Aloe Vera.



El sabó de 100% Aloe Vera pels seus components 100% naturals, hidrata, protegeix i suavitza el cos. La seva escuma fina i cremosa penetra a la pell deixant la carícia perfumada de l'olor de les essències naturals . Aporta a la pell la frescor i l'elasticitat juvenil. Ideal per a pells seques i deshidratades.

13/10/13

Èxit del Firatast 2013! :)


 Firatast Girona recapta mitjançant el concurs solidari d’arrossos, més de 1500 tiquets que aniran a mans del Centre de Distribució d’Aliments a Girona

·         Mitjançant la iniciativa del 1er Concurs d’Arrossos Solidari, organitzat per Incatis i la revista Girona Gastronòmica, en el marc del Firatast Girona, es recullen més de 1500 tiquets que aniran a mans del Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Aquesta xifra encara pot créixer demà diumenge que és quan està previst que tingui lloc el darrer concurs.
·         Avui dissabte Firatast Girona 2013 preveu que a mitjanit hauran visitat la fira unes 9.000 persones i s’hauran venut al voltant de 80.000 tiquets de tast.
·         Fins demà diumenge, continua la 2a edició del concurs fotogràfic Firatast 2013 mitjançant Instagram 

FIRATAST GIRONA 2013, fira de degustació de productes d’alimentació de qualitat, preveu que en el tercer dia de fira tancarà les seves portes amb prop de 9.000 visitants. Xifra que encara pot créixer considerablement durant la jornada de demà diumenge on la fira mantindrà el tradicional horari de 12 h del migdia a 12h de la nit.

La previsió és que aquesta mitjanit s’arribi als 80.000 tiquets de tast venuts, superant amb escreix la darrera edició.

Prop de 60 estands amb una oferta de més de 300 tastets satisfan el paladar dels nombrosos visitants de la fira de degustació.
Com sempre Firatast ha volgut ser una fira per a tothom i per a totes les edats, per això es té molta cura amb els tastets que s’ofereixen, amb l’objectiu que respongui a tots els paladars. Hi trobem oferta tant pels més atrevits que poden trobar propostes més agosarades i innovadores, com pels més conservadors, que busquen els imprescindibles platillos de la cuina més tradicional catalana.

Enguany destaquem les diverses propostes de cuina d’arreu del món. Podem trobar plats de la cuina equatoriana, colombina, hindú, marroquina i japonesa, a més a més de plats de cuina gironina i aranesa.

La valoració final de la fira no es podrà fer fins diumenge al vespre, però tot indica que Firatast 2013 en la seva 19a edició es consolidarà com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país.

Tot i que el públic visitant és majoritàriament gironí, cal destacar en aquesta edició l’increment de visitants procedents de la demarcació de Barcelona.

Segueix amb bon ritme la 2a edició del concurs d’Instagram Firatast 2013. Les fotografies es poden penjar amb l’etiqueta #Firatast13 fins avui diumenge en el punt de la mitjanit.

Tot i que les fotografies poden mostrar qualsevol aspecte de la fira que cridi l’atenció al visitant, cal destacar que la temàtica de la major part de les fotografies penjades fins aquest moment tenen com a protagonista els tastos. També moltes de les fotografies volen immortalitzar els moments compartits amb amics, familiars,... en el marc de la fira de degustació.

El jurat escollirà la millor fotografia i aquesta serà el perfil de la fira a Facebook, Twitter i Instagram fins a tenir el cartell de la 20a edició. Les bases del concurs es poden consultar a la web www.incatis.cat
Com a novetat en aquesta 19a edició cal parlar del 1er Concurs d’Arrossos Solidari.


El 1er Concurs d’Arrossos Solidari, ha estat organitzat per Incatis, empresa organitzadora del Firatast, i la revista Girona Gastronòmica.

La finalitat del concurs no és altra que contribuir amb el Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Tots els tiquets que es recaptin aniran a mans del CDA a girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja.

Avui dissabte al migdia s’ha celebrat el tercer concurs d’arrossos. En aquesta ocasió els participants han estat polítics gironins i representants de patronals. El guanyador d’avui ha estat Ernest Plana, president de la FOEG.

Dijous els participants varen ser un grup de 10 Instagramers i el vencedor va ser Marc Teixidor de l’Escala. Ahir divendres els tuitaires varen agafar el relleu, proclamant-se guanyador Josep Campmajó de Girona.

Diumenge al migdia tindrà lloc el quart i darrer concurs d’arrossos solidari, i en aquesta ocasió els concursants seran Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard, Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu, Anna Arqué, periodista i comunicadora, Clara Lago, actriu, Ferran Vilajosana, actor, Joan Abras i Alba Roqueta, escultors, Yago García, director de banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona. 

Per dur a terme aquest concurs hem comptat amb la col·laboració de diverses entitats: Ajuntament de Girona, Aneto, Arròs Molí de Pals, Associació de comerciants de la Plaça del Mercat de Girona – Mercat del Lleó, Casa Ametller, Castey, Diputació de Girona - Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de Girona, Gros Mercat, Massegur, Pous, M30 i Puignau Peixeteries.

Us esperem demà diumenge per gaudir d’aquesta experiència gastronòmica única!

Una fira boníssima!
19a edició FIRATAST GIRONA
DIES: 10, 11, 12 i 13 d’octubre de 2013
LLOC: Palau de Fires de Girona
HORARI: Dijous i divendres de les 18 h a les 24h
Dissabte i diumenge de les 12h a les 24h.
PREU ENTRADA i 3 tiquets de tast: 5€

www.incatis.cat

I recordeu que podeu seguir minut a minut tot el que s'està coent al Firatast d'aquest any a través de la seva compta a les diferents xarxes socials:
Firatast Girona    @FiratastGirona      @FiratastGirona   Firatast Girona

10/10/13

Fideus a la cassola de ma mare

M'agraden molt els fideus a la cassola que fa la meva mare. Sempre en menjo un bon plat.

Ingredients per a 4 persones:

Tomàquet al natural, 1 pot de quart
1 ceba de Figueres
picada d'all i julivert
oli d'oliva verge extra
fideus d'aquells que tenen el forat al mig, un paquet de mig kilo
dues tires tallades de costelló de porc
8 salsitxes de porc
sal i pebre

Elaboració:


Primer de tot agafem una cassola, hi afegim un raig d'oli d'oliva verge extra i hi rossegem el costelló i les salsitxes. Quan estiguin ben rossos, reservem.

A la mateixa cassola hi fem un sofregit de tomàquet, ceba i la picada d'all i julivert. Una vegada fet a foc lent hi afegim el costelló, les salsitxes, els fideus i dos vasos d'aigua. Salpebrem. Deixem que vagi coent fins que els fideus estiguin al punt. I ja ho tindríem!