6/6/13

Sorpresa: Búlgars!!

Ahir la meva sogre ens va comprar uns búlgars, em va fer una il.lusió quan m'ho va dir el meu home, m'encanten!

Em va enviar aquesta foto al migdia per saber el que m'esperava al vespre

De fet els búlgars són un braç de gitano individual decorat amb virutes de xocolata o fideus tal com els feien abans en aquest forn i en aquesta ocasió hi han posat estrelles de xocolata. Molt bona presentació i una delícia pel paladar.


Aquest bescuit tan touet i tendre que fan, esponjós, farcit d'una excel.lent trufa i amb una bona cobertura de xocolata. Quan més xocolata de cobertura, si pot ser que rebossi pels costats, millor!


Els búlgars d'aquest forn són els millors que he provat, ahir en els vam acompanyar amb una tassa de nata que vam muntar al moment. Un vici!

  
Hi trobo una pega però, són massa petits, jo els faria més grans ;)

L'estiu ja és aquí!!

Sembla que per fi comencen a pujar les temperatures, i mentrestant si voleu participar a diferents sortejos organitzats per Totombola, només heu de fer clic aquí, hi participen més de 20 empreses, què us sembla per acabar d'esperar l'estiu?



2/6/13

Espaguetis amb ous de llissa i nous

Ingredients per a 2 persones:


Elaboració:

Posem la pasta a bullir en una olla amb aigua. Quan arrenqui el bull hi tirem un polsim de sal. Deixem que bulli els minuts que indica el fabricant, tenint en compte que quedi al dente.


Per altra banda fregim en una paella el gra d'all picat, hi afegim les nous triturades i deixem que es dori.


Afegim una mica d'aigua de la pasta que s'està bullint, hi afegim sal, pebre i l'alfàbrega fresca.


Una vegada la pasta bullida, la colem, hi afegim oli d'oliva verge extra, la mescla anterior i la barregem amb els ous de llissa ratllades i ja ho tindríem a punt!

 

Amb aquesta recepta participo al concurs del blog "Con las zarpas en la masa" , patrocinat per Homenaje a la cocina y Blume.


31/5/13

Formatges

Un parell de cops l'any els meus sogres van a Andorra i ens solen dur alguns formatges, algunes vegades una plateta que després aprofito per posar-hi infusions, altres una safata de mimet i aquesta vegada un plat. 1 kilo de formtatge dividit en varis de diferents tipus.


Aquest dia vam obrir l'Euro-Moine, una formatge de llet de vaca pasteuritzada. Fabricat a França per Terra Lacta a Surgères concretament.


Es tracta d'un formatge mantegós amb recobriment de fong blanc però amb un cert gust a amoníac, que recordem en un altre post, que no és un bon indicador. Potser hem tardat massa a consumir-lo, una llàstima, tot i que no estava pas caducat encara :(
Igualment estava bo. Un formatge amb un 40% de greix, de pasta tova.


 Aviat tastarem els altres, ja us diré a veure què tal!

Acadèmia d'idiomes LCF KIDS CLUB SPAIN

Avui us parlo sobre  LCF KIDS CLUB SPAIN, és una acadèmia d'idiomes amb més de mil centres estesos per tot Europa i el món. Al Regne Unit és el més conegut i important de tot el país.

LCF KIDS CLUB SPAIN és una escola d'idiomes situada al districte d'Hortaleza que ofereix cursos d'anglès, alemany, francès i xinès a persones de totes les edats però especialment a nens de 3 a 16 anys.

Amb una metodologia innovadora, amena, divertida i allunyada dels sistemes convencionals d'ensenyament que es desenvolupen en l'actualitat al nostre país. El seu sistema està present en països com Austràlia, Nova Zelanda, Índia, Brasil, Portugal, Hongria, Itàlia .... i ara també a Hortaleza, Madrid.

L'acadèmia d'idiomes LCF KIDS CLUB SPAIN basa la seva eficàcia en la perfecta adequació del seu material pedagògic a les necessitats i motivacions de cadascun dels seus alumnes i al mateix temps, en la recerca permanent de la participació i escolta activa dels seus alumnes.

Mitjançant jocs, històries, cançons, instruments musicals i el seu material estrella en suport en línia a través de la web, els alumnes adquireixen els coneixements de manera divertida i amena, i interactuen amb les noves tecnologies.


Si en voleu conèixer un xic més us deixo un link amb un vídeo

http://www.youtube.com/watch?v=AOg3ontvL9I

I ara, a més, sortegen una fantàstica tablet, si vols saber com aconseguir-la clica aquí.

30/5/13

Nou col.laborador al blog: Teterum

Tenim un nou col.laborador al blog Teterum, per a tots aquells a qui els agradi una bona tassa de té. I és que el té és una beguda sana per prendre a qualssevol hora i en tot moment. A Teterum tenen una amplia gamma de tes per tal de que tothom pugui trobar aquell gust que li agradi. Si voleu veure'n les varietats i conèixer una mica més l'empresa no dubteu a visitar la seva pàgina web.

Nosaltres tindrem el plaer de prendre alguns dels seus bons tes que tan amablement ens han enviat :)


Us deixo amb un capítol del meu llibre on parlo precisament dels beneficis de prendre té verd.
Espero que us agradi! ;)


31. Pendre un te verd

El té verd és una beguda mil·lenària molt utilitzada en la cultura oriental. Les propietats d’aquest té han estat investigades durant segles. I tot i que no s’ha arribat a la conclusió que el té aprimi si que s’ha vist que ens pot ajudar a perdre pes. En alguns estudis s’ha demostrat la capacitat del té per augmentar el gast calòric. El té verd, gràcies al seu contingut de polifenols, augmenta el metabolsime basal, fent que cremem més calories, la qual cosa afavoreix la pèrdua de pes. A més, mobilitza els depòsits de greix de l’organisme, accelerant-ne la seva eliminació.

Un dels estudis que mencionàvem abans és el que es va fer a Tainan (Taiwan), on es va determinar que el té verd té un gran paper en la termogènesis, ja que aquelles persones que havien estat beguen té durant un llarg període de temps, es va detectar una reducció del percentatge gras i una disminució també del greix localitzat a la cintura.

Això sí, perquè sorgeixen tals efectes el té s’ha de beure cada dia,  però sense fer-ne un abús. Per exemple si estem seguint una dieta hipocalòrica podríem fer-nos un parell o tres de tasses al dia, una després de dinar, una a mitja tarda i la restant després de sopar. Beure’l després dels àpats ens afavoriria la digestió.  Optaríem per un té el més pur possible, ja que així conservarà intactes les seves propietats. A part, és un recurs sense calories a l’hora d’incrementar el consum d’aigua diari.

En un altre estudi que es va fer a Osaka (Japó) també es va arribar a la conclusió que el té verd ajudava a baixar de pes. Aquest estudi analitzava homes i dones d’entre 22 i 65 anys durant un any. Alguns d’ells tenien un sobrepès moderat. Els van agrupar en tres grups. Al primer grup els hi van donar begudes placebo, al segon grup té verd amb baixa dosis d’antioxidants i al tercer grup té verd amb alta dosis d’antioxidants. Havien de prendre té verd en cada un dels àpats principals. Al final, els que havien aconseguit baixar de pes i també de colesterol són els que van beure té verd, i sobretot aquells que van consumir el té verd amb una major concentració d’antioxidants.

Altres propietats  importants del té verd a la dieta per perdre pes són:

- L’efecte diürètic que té. Així doncs remou l’excés d’aigua del nostre organisme, que és el que ens fa sentir inflats i pesats. També ajuda a eliminar les toxines del cos

- És un supressor natural de la gana gràcies al seu contingut en teïna, que també estimula el consum de calories

- Les catequines que conté ens redueixen els nivells de glucosa de la sang

Ara ja sabem com és que les cultures asiàtiques que són les que més té han consumit durant segles i consumeixen són les que tenen menys problemes de pes i colesterol. I és que acompanyant una dieta variada i equilibrada amb alguna tassa de té i un xic d’exercici adoptaríem un estil de vida ben sa.

Cupcakes d'Instagram

Dissabte passat a Cassà, ens van obsequiar a tots els instagramers amb un obsequi dolç. Sabeu quin, un cupcake, aquestes magdalenes amb frosting (*) (versió americana) o icing (dit en anglès) que estan tan de moda.


La veritat és que aquesta era la segona que en menjava i em van agradar molt. Així com la primera vegada que el vaig tastar em va semblar una senzilla magdalena, més aviat pastosa,  amb un recobriment massa dolç, aquesta en canvi, era una ricura.


Vam provar-ne dues, una de maduixa amb un frosting suau i esponjós, amb el gust de la maduixa i farcida amb una confitura molt natural de maduixa. La magdalena estava com molla i amb el gust de la maduixa era molt bona. Al cim per decorar hi havia la icona d'Instagram feta amb xocolata negre, molt bona també :)

L'altre cupcake que vam tenir ocasió de tastar va ser el de xocolata. Boníssim també, una magdalena de xocolata farcida amb crema de xocolata i amb un frosting suau de xocolata, però amb un gust de cacau deliciós, sense notar l'empalagositat del sucre.


En fi, macos per fora i bons per dins, i jo que pensava que eren més macos que bons...

(*) L' "Icing", també anomenat "Frosting" als Estats Units, és un glassejat dolç, sovint cremós, fet de sucre i algun líquid, com aigua o llet, que se sol enriquir amb mantega, clares d'ou, formatge crema o amb sabors i que s'usa per cobrir o decorar productes fornejats, per exemple bescuits i galetes.
Elisabeth Raffald va documentar la primera recepta d'icing al 1769, en el llibre "Experienced English Housekeeper" ("L'Experimentada Mestressa de Claus Anglesa"). No obstant això, no va ser fins al 1915 quan Mrs Fred Gurney va crear la primera recepta de buttercream i Fannie Farmer va seguir el seu exemple, amb diverses receptes més el 1918 i 1923.
A l' "icing" se li poden donar diferents formes, com de flors o de fulles, utilitzant una màniga pastissera. A les barreges d' "icing" s'hi solen afegir colorants alimentaris per aconseguir la tonalitat desitjada

Triangles cruixents d'espinacs i formatge de cabra

Una idea bonissima, agafar alguns ingredients que t'hagin sobrat per casa i fer-ne alguna recepta original i fàcil fent servir la pasta brick.

Nosaltres vam fer uns espinacs saltejats amb un xic d'oli d'oliva verge extra i els vam barrejar amb formatge de cabra. Després els va disposar sobre una làmina de pasta brick i els vam embolicar en forma de triangle.

De fet hi podries fer forma de saquets, que queden molt monos, o en forma de rectangle per acompanyar algun peça de carn, imaginació :)

Cal dir que són molt bons i els pots fer de verduretes amb qualssevol tipus de formatge o sense, amb salsa de tomàquet o quelcom que se t'acudeixi. Després només els has de fregir o posar al forn si vols tenir cura de l'oli i ja estaria!

Aquí us deixo amb els nostres, que eren molt bons, amb el gust fort d'espinac però amb la excel.lent combinació amb el formatge de cabra, que al fregir els triangles es fon i queda exquissit ;)