12/3/13

El meu primer llibre

Avui estic molt contenta! En aquest post us presento el meu llibre! Per fi aquesta setmana l'he vist publicat i ja sortirà cap a les llibreries. Pel tema que tracto és ideal de cara al temps que anem, a la primavera-estiu, que és quan ens comencem a treure la roba, jejeje, us deixo la portada i l'enllaç a l'editorial.


Un nou col.laborador: Natur Nuá

Tenim un nou col.laborador al blog, l'empresa de cosmètica natural Natur Nuá. 

Els seus laboratòris Espirit de Natura estan situats al cor del massís de Peñagolosa (Villahermosa del Río), on encara es pot trobar "La naturalesa en estat pur".
Tot el procés de cultiu i fabricació que realitza Espirit Natura treballa de forma artesana i natural, utilitzant només productes naturals d'alta puresa i respectant al màxim el medi ambient.
Són especialistes en el cultiu i extracció de matèries primeres d'origen vegetal amb els que després es realitzarà la fabricació dels productes cosmètics.
Al seu ampli catàleg pots trobar productes de cosmètica natural, perfums amb feromones, arbre de té, entre altres. Si voleu fer una ullada a la seva pàgina web hi trobareu més informació.




Jo personalment ja he provat el recuperador cel.lular amb aloe-vera, rosa mosqueta, onagra, jojoba i vitamina C i cal dir que és una meravella de crema. La seva textura és suau i deixa la pell com abellutada. Et deixa un toc il.luminador al cutis que senta molt bé!

Espaguetis al pesto amb Gourmet Garden

Avui us presento uns espaguetis al pesto molt senzills de fer. Gràcies als diferents tubs d'espècies que ens van enviar Gourmet Garden vam poder-ne elaborar una recepta molt bona. Anem a veure:

Ingredients per a 2 persones:

250 grams d'espaguetis
mig tub d'alfàbrega de Gourmet Garden
1 grapat de pinyons
sal
oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Bullim els espaguetis tal com indica el paquet. Paral.lelament anem preparant la salsa. En un morter hi evoquem els pinyons, els xafem amb la mà de morter i hi afegim el mig tub d'alfàbrega. Triturem tot i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva. Barregem tot i reservem.


Una vegada tenim els espaguetis al dente, els colem i els mesclem amb la salsa pesto que hem elaborat. Emplatem i servim amb un rajolí d'oli.
Que vagi de gust :)

 

8/3/13

L'Ecocabàs, un nou mercat a Girona



Girona inicia un mercat ecològic i artesanal els diumenges al matí

·         Cada diumenge al matí es podrà fer la compra setmanal en el mercat ecològic i artesanal que s’emplaça a l’Avingunda Ramon Folch de Girona

·         El mercat es va iniciar el passat diumenge 3 de març amb èxit de participació, tant de públic com de venedors.

·         Per aquest segon diumenge, el mercat creix amb nombre de parades 



ECOCABÀS, és un mercat ecològic i artesanal impulsat i organitzat per Scata, filial de l’empresa Incatis i per Quins Pebrots.
En aquest mercat s’hi poden trobar una àmplia varietat de productes ecològics i d’elaboració artesanal com melmelades, conserves, pastisseria, carn de poltre, embotit, ous, fruita, verdura, llegums, pa, herbes remeieres, vins i caves, formatges, creps, croquetes, entre altres.
Una vintena de parades amb productes ecològics i de proximitat, garanteixen la diversitat suficient per poder fer tant la compra setmanal de manera habitual, com en un moment puntual, donat que el diumenge és festiu a Girona i aquest mercat obre la possibilitat de també poder comprar a la ciutat aquest dia.
L’espai de mercat pretén ser un lloc per a tota la família, i per això també s’hi organitzen activitats per la mainada, per tal que mentre els pares facin la compra  els  nens  i  nenes  també   puguin fer-hi  activitats  com  decoració  de galetes o bé pintar-se la cara. Ambdues activitats van a càrrec de Glopets de sucre. L’horari de les activitats és de 11 a 13h. i els nens es poden inscriure en el mateix moment.
El mercat però va més enllà i també s’hi distribueix mitjançant les parades una proposta de dieta saludable per tota la setmana.
L’objectiu és consolidar-se com a mercat de referència en aquesta tipologia de productes i donar resposta a totes aquelles persones que cada vegada més aposten per una alimentació sana i de qualitat i per tant pels productes ecològics i de proximitat



ECOCABÀS, mercat ecològic i artesanal
DIES: diumenges al matí
LLOC: Av. Ramon Folch de Girona
HORARI: Diumenges de 10 a 14 h


  
Més informació:                                                               
T. 972 21 32 34 (Rosa Bel)
T. 629 49 25 24 (Neus Matamala)          


 

Magdalenes de kumquats

Fa temps que tenim un taronger xino a la terrassa dels meus pares. Hem provat els seus fruits de varies formes, sols, macerats amb licor i herbes i ara els hem posat en unes magdalenes. Com que ara ens ha florit molt en tenim forces.

Ingredients per a  10 o 12 magdalenes (en funció del motlle):

  • 10 kumquats o més (nosaltres n'hi hem posat 16)
  • 3 tasses de farina
  • 1 tassa d'oli de girassol 
  • 1 tassa de sucre
  • 2 ous 
  • mig sobre de llevat


Elaboració:

Rentem bé la pell dels kumquats, els partim per la meitat i traiem totes les granes.

A part, posem en un bol el sucre, els ous i els kumquats. Triturem bé amb el turmix. Afegim la farina barrejada amb el llevat i anem batent amb el turmix fins que ens quedi una massa fina i homogènia.

Agafem els motlles de silicona i els procedim a emplenar amb la mescla sense que toqui el borde per tal que puguin créixer amb l'escalfor del forn. Hi espolsem un xic de sucre al cim. Els enfornem uns 20 minuts. Si les volem més rosses podem posar-les un minut a gratinar, però no més, que a mi gairebé se'm passen :(
La pròxima vegada espero que em surtin millor. És que era el primer cop que en feia!

 

Amb aquesta recepta participo al "Concurs la meva recepta estrella" organitzat pel blog "El Pucherete de Mari".


5/3/13

Botifarra dolça amb poma

Avui us presento un plat típic de l'Empordà, la botifarra dolça amb poma.
Es tracta d'una botifarra elaborada amb carn de porc i sucre. Se sol acompanyar amb poma. Anem a veure'n la recepta!

Ingredients per a dues persones:

  • 2 botifarres dolces
  • 2 pomes Golden
  • 4 cullerades de sucre
  • pela d'una llimona
  • 2 branques de canyella
  • aigua
  • algunes llesques de pa 

Elaboració:

Agafem una llimona, la rentem bé i la pelem. En una cassola hi posem les dues botifarres, la pela de la llimona, dues branques de canyella i quatre cullerades de sucre. Cobrim amb aigua que quedi fins a la meitat de les botifarres i ho deixem coure a foc lent.
Paral.lelament, rentem les dues pomes, les pelem i les tallem a làmines.
A mitja cocció de les botifarres hi afegim la poma que vagi agafant color.
Quan tenim ja la botifarra cuita, que ja ha agafat un color més rosat i la poma ben caramelitzada, emplatem. Veiem que encara queda suc a la cassola, aleshores tallem unes fines llesques de pa, en aquest cas provençal, i les passem pel suc volta i volta, que quedin ben empapades.
Servim la botifarra amb la seva poma d'acompanyament i algunes llesques de pa impregnades d'un suc dolç i bo aconseguit gràcies a la poma i el sucre.


Un plat deliciós!!!!!!!!!!!




Verdura fregida

Avui un plat que m'agrada molt, la verdura. Una molt bona manera de cuinar-la, sense que perdi cap propietat i quedi molt gustosa és fregir-la.

Ingredients per a una persona:

  • 70 g. de mongeta verda fina
  • 1 ceba tendra mitjana
  • 1 carrota mitjana
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

Elaboració:

Es resten totes les verdures ben netes. Primer es treuen els puntes de les mongetes verdes i es tallen petites. Després pelem la carrota i també la tallem a làmines fines. Fem el mateix amb la ceba tendra. Ho posem tot en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i fregim fins que estiguin ben dauradetes.


Queda un plat boníssim i no cal menjar-les sempre bullides, que són més avorrides ;)

4/3/13

Truita d'espàrrecs

Ahir diumenge al matí vam anar amb els meus pares a buscar espàrrecs. Feia estones sol i estones s'amaga i feia un aire més fred, però a la muntanya al caminar i tot plegat ja vam estar bé. Em va agradar perquè em van trobar forces. Hi vam estar una horeta aproximadament i vam aconseguir aagafar tres manats. Avui ja n'hem fet una truita, anem a veure-la!

Ingredients per a 4 persones:


6 ous de pagès
un bon manat d'espàrrecs
sal
oli d'oliva verge extra


Elaboració:

S'agafen els espàrrecs i es renten bé sota l'aixeta. Es tallen les puntes fins que ja no queda part tendra. Es baten els sis ous amb un xic de sal i es tiren a la paella quan aquesta estigui ben calenta. S'hi afegeixen les puntes dels espàrrecs i quan qualli perl costat del foc girem la truita. Deixem coure per l'altra costat i emplatem.


Bonissima, si us agraden els espàrrecs!!!!!