5/3/13

Verdura fregida

Avui un plat que m'agrada molt, la verdura. Una molt bona manera de cuinar-la, sense que perdi cap propietat i quedi molt gustosa és fregir-la.

Ingredients per a una persona:

  • 70 g. de mongeta verda fina
  • 1 ceba tendra mitjana
  • 1 carrota mitjana
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

Elaboració:

Es resten totes les verdures ben netes. Primer es treuen els puntes de les mongetes verdes i es tallen petites. Després pelem la carrota i també la tallem a làmines fines. Fem el mateix amb la ceba tendra. Ho posem tot en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i fregim fins que estiguin ben dauradetes.


Queda un plat boníssim i no cal menjar-les sempre bullides, que són més avorrides ;)

4/3/13

Truita d'espàrrecs

Ahir diumenge al matí vam anar amb els meus pares a buscar espàrrecs. Feia estones sol i estones s'amaga i feia un aire més fred, però a la muntanya al caminar i tot plegat ja vam estar bé. Em va agradar perquè em van trobar forces. Hi vam estar una horeta aproximadament i vam aconseguir aagafar tres manats. Avui ja n'hem fet una truita, anem a veure-la!

Ingredients per a 4 persones:


6 ous de pagès
un bon manat d'espàrrecs
sal
oli d'oliva verge extra


Elaboració:

S'agafen els espàrrecs i es renten bé sota l'aixeta. Es tallen les puntes fins que ja no queda part tendra. Es baten els sis ous amb un xic de sal i es tiren a la paella quan aquesta estigui ben calenta. S'hi afegeixen les puntes dels espàrrecs i quan qualli perl costat del foc girem la truita. Deixem coure per l'altra costat i emplatem.


Bonissima, si us agraden els espàrrecs!!!!!

Restaurant Camping Pous

Ahir diumenge vam anar a provar un restaurant que ja existia abans també com a bufet lliure però ara han canviat la gerència i vam voler saber què tal era. Hi havíem anat quan el regentaven els amos anteriors i no estava malament, tot i que no m'agraden els bufets lliures. Em posen nerviosa tanta gent amb una plats super abundants i clar, la qualitat i presentació del plat no hi entra en joc. Personalment prefereixo un menú pautat o de carta. Val més poc i bo que molt i de pitjor qualitat. Però en fi, com que els que ho porten ara són uns argentins que van quedar-se un altre restaurant on hi havíem menjat molt bé, un restaurant casolà a peu de carretera i ara s'ha convertit en argentí, i els meus pares van provar-lo doncs vam voler també veure que oferien aquí.
El restaurant no ha canviat massa, el que si han fet és un forn per coure les pizzes i la brasa argentina, el asado. Anem a veure alguns dels plats que vam provar:

Com a plats freds: pernil salat, formatge d'aquest tipus sandwich, fiambre de pernil dolç, formatge fresc llengua de vedella, botifarra de fetge, ensaladilla russa millorada gràcies  ala tonyina que m'hi vaig afegir, gambes i caragols de mar. La llengua era bona, ben amanida amb ou dur i una vinagreta d'all i julivert.


Com a plats calents: empanada argentina (feta amb carn de vedella, panses i olives), llom amb pasta fullada i pebrot, una espècies de caneló de formatge i pernil dolç, navalles que estaven massa cuites i una patata farcida que no em va agradar gens.


Tot i això hi havien molts altres plats per triar: sopa de cocido, amanida, botifarra negre, amanida de pasta amb maionesa, carne mechada i altres que no recordo.

De calents: croquetes, nuggets de pollastre, patates fregides, calamars a la romana, pota i tripa amb cigrons, verdures a la planxa (carabassó, espàrrecs, albergínia), guisats de carn, peix a la planxa, calamars a la planxa, gambes amb all i julivert a la planxa, musclos i altres que encara en vaig fer menys cas.

Podies acompanyar tot el dinar amb tantes begudes com volguessis: fanta, coca-cola, cervesa, aigua fins i tot cava.

En realitat jo el que volia provar era la seva carn i algunes delícies argentines.

Botifarra i vacío de vedella amb torrada de pa
Com a carn vaig provar, un churrasco, un vacío, xoriç i botifarra. Acompanyat d'un pa de pagès que també passaven pel foc i si volies un allioli d'aquells tan blancs que semblen maionesa de gust.
Cal dir que el gust de la brasa era bo, tot i que les carns, tan el xurrasco com el vacío, eren tiragunyoses. El xoric i la botifarra no em van pas agradar.

Xurrasco de vedella
La pizza que m'esperava bona, res. Molt de gust de tomàquet de pot, l'únic bo era la massa perquè estava ben cuita gràcies al forn.

Crema catalana
I de postres n'hi havía forces, jo vaig optar per un pudin molt soso acompanyat amb nata muntada d'spray, un tall de pinya àcida, una crema catalana d'un color estrany que no em vaig acabar, un tros de canya de xocolata, que estava ben seca i amb poca xocolata i alguns fruits secs: avellanes i ametlles torrades.

Pudin amb nata
També oferien: taronges, platans, madalenes, arrós amb llet, natilles de vainilla amb maduixes, flam que es va acabar i no van repostar, lioneses de nata, préssec amb almívar, pasta fullada amb fruites, pastissets de nata i sucre cremat, nous i un pastís. El més bo de tots un pastís amb massa de pa de pessic amb trossets de préssec amb almívar i cobert de trossets de merenga. A mi no em va agradar però als meus pares si. El merengue si que era bo.

Pastís de merengue i préssec, pinya, canya de xocolata i fruits secs

I finalment vam fer un tallat descafeïnat de sobre, no inclós en el preu. Un tallat bo, la llet era bona i de sobre trobo que queda un gust molt fi, amb espuma, tal com m'agrada a mi.

Tot això ho tens per 18 euros. Tot i que no és car, prefereixo pagar un xic més i anar a un restaurant que em serveixin, meys quantitat però més qualitat. Segurament a qui li agradi menjar abundant li atraigui aquest lloc, perquè de gent ja n'hi havía. I això si, també cal dir que conforme s'acabava tot ho anaven respostant (excepte el flam). El lloc era net i el personal atent, sempre retirant els plats de seguida.





Un divendres de Kebab

Divendres, un dia que dius per fi s'ha acabat la setmana i comencen dos dies de relax, dos dies per dedicar-te a passejar, anar a fires gatsronòmiques, fer bons àpats, cinema, entre altres coses i disfrutar amb la teva parella i els familiars i amics. És un dia per començar-lo menjant alguna cosa que t'agrada, o sopar fora o anar a buscar una cosa econòmica i no massa sana però que ens encanta, un Kebab ;)

En aquesta ocasió el vam comprar en un lloc aprop d'on treballo. No era més bo que el que sempre acostumem a agafar, que és justament aprop d'on vivim però volíem provar aquest. Vam fer dos kebabs complerts de carn de vedella amb salsa de iogurt i una molt poc picant. El pa de pita és gran, la verdura correcte i la salsa de iogurt totalment casolana, n'estaven fent més just quan ens preparaven els nostres. La pega és que la carn ja està tallada, no la tallen al moment, molt mal fet per part seva, ja que la carn queda freda i a més fa gràcia que la vagin tallant al moment i més quan queda tota rossa, que és precisament quan és més bona. Aquí us deixo la foto d'un kebab que no repetirem:



28/2/13

Un nou col.laborador: STAR




Quina il.lusió em va fer saber que l'empresa d'embalatge STAR estava disposada a col.laborar al nostre blog.
M'agrada embolicar regals, quasi més que obrir-los :), i ara gràcies a STAR disposaré d'una gran varietat de bosses de paper de colors, amb dibuixos nadalencs de cara a festes, platejades. També amb els seus papers a joc i diferents conjunts de llaços daurats, metàl·lics, vermells que acabaran de transformar el regal per tal que tingui una excel.lent presentació.

L'Empresa STAR és una empresa italiana fundada fa 40 anys, concretament a l'any 1963,  que inicialment es va especialitzar en cintes decoratives i, fa 20 anys, l'any 1993, al comprar Filcas, una empresa especialitzada en paper de regal, es va convertir en el primer grup europeu en produir i vendre cintes coordinades i paper d'embalatge de regals en les combinacions i grans proposicions, cosa que en fan tot un art.
La continuïtat de la investigació, permet a STAR oferir per primera vegada al mercat nous materials i processos originals en paper i cintes.
El mateix procés de producció i moltes màquines que s'usen per a la mecanització són patent exclusiva de l'empresa, el resultat de la constant i pacient investigació en els seus laboratòris especialitzats.
Els resultats són evidents en el producte final: bellesa, resistència i qualitat.
A través del procés de producció STAR cuida amb especial atenció el medi ambient. Tots els materials que ofereixen són garantitzats com a inofensius per a la salut, seguint les normes internacionals més recents.
 
STAR t'ajuda a presentar un regal de la forma més sofisticada i al teu gust, oferint un gran ventall de possibilitats i, així poder personalitzar no tan sols el regal sinó el seu embalatge, que és la seva forma de presentació. Un detall que STAR té molt en compte. Podem trobar des de papers més clàssics fins a últimes novetats. Destaquen els seus colors vius i alegres, així com metàl·lics i estampats.


Embolicar un regal sempre requereix imaginació, però STAR t'ho posa fàcil amb tota l'extensa gama de la qual disposen. Només heu de fer una ullada al seu amplissim catàleg i segur que veure-ho cosetes per embolicar qualssevol detall per amics, familiars o parella.

En els seus productes s'hi veuen reflexades les últimes tendències en moda i estils d'alta costura a través de diversos tipus de materials innovadors en el sector. Sempre estan a l'avantguarda de la moda.

Us ensenyo alguns dels papers de regal, bosses de diferents tamanys, sobres de colors i estampats, llaços i cintes que em van enviar. Tota una gran oferta que de ben segur que ja començaré a fer servir. Gràcies a STAR tindré la oportunitat de que pugui presentar el regal d'una forma personalitzada, triant el color de paper, llaç i bossa segons a qui vagi dirigit!

A mi especialment em va agradar la bossa vermella i també el sobre blau metàl·lic, que amb algun dels llaços platejats quedarà...


 


Si en voleu veure més no dubteu a visitar el catàleg que tenen a la seva pàgina web.

24/2/13

Patata i ceba, amb pernil i ou trencat


Ingredients per a 2 persones:


Preparació:

Pelem i netegem les patates i les tallem intentant donar-lis forma de patates a la panadera, de forma petita, una mica allargada i no més gruixudes d'un dit.
Després fem el mateix amb la ceba, tallada d'una mida aproximada i ho tirem tot junt, amb una mica d'oli d'oliva a la paella.


Mentre ho anem fent amb una mica de foc de viu, sal-pebrem tota la barreja i ho remenem bé. Si fa falta, tornem a tirar pebre i remenar al gust del consumidor.

Un cop tinguem la patata ben cuita i la tinguem al punt de rosseig que hi vulguem, ja podem afegir les llesques de pernil Espuña, que prèviament haurem preparat tallant cada llesca a tires fines per tal de poder-les tirar a la nostra barreja.


Ho remenem una mica perquè el pernil es faci lo just i acte seguit ja hi podem esclafar el nostre ou.


A partir d'aquí ja és a gust del consumidor. Si t'agrada notar l'ou cru entremig de la patata i ceba, ja ho pots treure i servir amb una llesca de pernil enrotllada al cim com a decoració.


Si ets dels que prefereix que tot estigui ben cuit, pots remenar l'ou perquè es barregi millor amb la patata i ceba i amb cosa de pocs segons veuràs com tant la clara com el rovell queden cuits.


I ja podeu començar a menjar, no sigui que es refredi! ;)


Truita de patates


Ingredients per a 2 persones:


Preparació:

En primer lloc pelarem totes les patates, les netejarem i les tallarem en forma rectangular i de poc gruix, una mica a l'estil com si les féssim a la panadera, però una mica més petites.


Les posem a coure a foc lent amb una mica d'oli d'oliva a una paella i les tapem perquè ens quedin més tovetes.


A continuació també pelem les cebes i les tallem a mitges llunes d'una mida similar a les patates i les afegim a la paella.


Ho sal-pebrem tot i ho remenem bé.


Ho haurem de coure durant unes 25-30 minuts tot plegat, remenant de tant en tant per evitar que les patates i ceba de sota es rossegin massa.

Un cop veiem que la patata ja està toveta, podrem passar a batre els 4 ous, amb un polsim de sal.


Abans de buidar-hi els ous, remenem i aplanem una mica la patata i ceba per facilitar que l'ou s'hi barregi millor.

Al cap d'un parell de minuts, podem girar-ho tot plegat ajudant-nos d'una tapa amb cura que no se'ns trenqui la truita. Ho mantenim un parell o tres de minuts més per l'altra banda i ja tenim la nostra truita enllestida! :)

21/2/13

Nou col.laborador: Comenaranjas

És època de taronges i que millor que menjar unes taronges naturals que ens han fet arribar l'empresa Comenaranjas.


Ofereixen un producte natural exempt d'additius i de processos artificials de maduració. D'aquesta manera aconsegueixen unes taronges dolces, 100% fresques i naturals madurades al sol. Una taronja natural que conserva totes les propietats de la millor fruita de l'horta valenciana.
Comenaranjas ofereix una fruita gourmet a domicili al millor preu. Si voleu descobrir-ne les varietats que tenen no dubteu a visitar la seva pàgina web.


Recorda que a Comenaranjas seleccionen només les varietats que consideren de qualitat extra i apropiades per a la venta de suc o taula, diferenciant bé aquestes dues per tal d'oferir un producte 100% natural i adequat pel seu consum.


A nosaltres ens agraden molt les taronges, així que ahir ja no em vaig poder resistir a menjar-ne una, mireu quina bona pinta té, era ben sucosa i dolça!


Gràcies Comenaranjas :)