11/3/14

Amanida amb pernil dolç, formatge i nous

Una altra amanida, avui amb pernil dolç, formatge i nous.


Ingredients:
  • enciam
  • carrota
  • tomàquet Raff
  • 4 llesques de pernil dolç natural
  • 4 llesques de formatge cremós
  • 4 nous
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre balsàmic de Mòdena
  • sal i pebre 


Elaboració:

Rentem l'enciam i el tallem petit. Pelem la carrota i la ratllem.
Rentem i pelem el tomàquet i també els tallem.
Muntem la base amb totes les hortalisses i salpebrem.
Hi posem el pernil dolç i el formatge en forma de rotlles, i les nous esmicolades.
Ho amanim amb força oli d'oliva i vinagre i ja ho tindrem :)

Cal dir que la combinació del pernil i el formatge i fa molt de bo, millor que menjar-ho sol, que us haig de dir que no sapigueu ;)

Va d'esmorzars

Això del "va" es veu que m'agrada :) Seguim amb el tema esmorzars que m'encanten. I és que l'esmorzar és l'àpat que s'ha de fer més complert, ja ho diu la dita no?

"Esmorza com un rei, dina com un príncep i sopa com un pobre"

Jo no sempre sopo com un pobre, jeje, però si esmorzo com una reina!

Al matí m'agrada variar, uns dies cereals d'aquests que n'hi ha alguns de xocolata, però que són lleugers i altres dies:

- Una llesca de pa amb nutella:


 - Cafè i llet amb magdalena:


Premi Installober i un esmorzar dels meus

Quina il-lusió em va fer saber que havía guanyat el segon premi de l'Installober, entre totes les magnifíques fotos que s'havien fet de l'entorn ben preciós de les gorgues, la masia rural i les Planes.

Aquí is deixo la foto amb la que vaig aconseguir els fantàstics premis que ben aviat disfrutarem i ja us mostraré!


I ara un bon començament de dia amb un esmorzar dels meus, dels que tant m'agraden, unes mitges napolitanes de xocolata acabes de fornejar, encara calentes amb un bon cafè i llet amb llet fresca. Una llet d'una cooperativa gallega, d'aquestes de tota la vida, que fan que la llet deixi el got tacat de nata.
Així si que es comença bé el dia :)


Les noves patates lleugeres del Burger King

Aquest cap de setmana he provat les noves patates amb un 30% menys de greix de la cadena de fast food Burger King.

En una porció mitjana de Satisfries hi trobem 9 grams de greix cada 100 grams i 230 Kcal. Molts menys greix i calories que unes patates normals.

Valen la pena, són bones de gust i la textura és correcte, potser més seca que les normals, però al ser més gruixuides i amb forma ondulada dissimulen.


Vaig degustar-les amb maionesa, que ja hi sumem forces calories i amb ketchup, que és una opció molt més lleugera i ben bona també!

Sort que abans havía anat a fer els meus kilometres amb les noves bambes :)



Amanida de tonyina i formatge fresc

Uns quants dies de més bon temps i sol i ja comencen a venir encara més de gust les amanides. Dic encara perquè a mi m'agraden tot i que faci fred.

Aquesta vegada en mostrem una de senzilleta però ben bona :)

Ingredients:

Enciam
Tomàquet raff
Carrota
1 llauna de tonyina
1 formatget fresc
nous del país
oli d'oliva verge extra
vinagre balsàmic de Mòdena
sal i pebre


Elaboració:

Trossegem tot l'enciam i el rentem bé.
Rentem el tomàquet, el pelem i el tallem. El mateix fen amb la carrota.
Muntem la base d'enciam, carrota i tomàquet i salpebrem.
Hi afegim la tonyina desmenussada amb el seu oli, el formatge fresc i les nous trossejades.
Ho acabem d'amanir amb més oli i vinagre i ja ho tindríem :)
Bon profit!

Aquest mes a "Memòries d'una Cuinera" amb patates farcides! :)

Cada mes al blog Memòries d'una cuinera tracten una recepta determinada i aquest passat mes eren: patates farcides, així que jo hi vaig contribuir enviant la meva:



Post original:
http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/patates-farcides.html

9/3/14

La taronja "Sanguina"

Avui us parlaré d'una varietat de les tantes que hi ha de taronges, de la "sanguina"o sanguínia, coneguda així pel seu color i el seu suc vermell. Una taronga molt aromàtica i un amb sabor lleugerament àcid cultivada a la regió mediterrània.

Les sanguines són aquestes taronges amb pigmentació rogenca que alegren l'hivern amb aquest suc vermell ple de vitamines i antioxidants. El seu color és degut a les antocianines, uns pigments que li porpocionen aquest color característic, que va des del vermell al morat. Aquest color varia segons la varietat, el clima (temperatura i llum) i el cultiu (pH). Per exemple el fred de la nit afavoreix que es sintetitzin les antocianines i es potenciï el color.

La varietat Sanguina per excel·lència és la Sanguinelli, va aparèixer el 1929 diuen que en un hort d'Almenara (Castelló) i per mutació d'una altra varietat sanguinia anomenada la doble fina. És un fruit petit o mitjà , posseeix poques llavors i l'escorça és fina i brillant, amb zones d'un color vermell intens, molt agradable a la vista. Te un suc dolç encara que una mica agre, i només es troba en els mesos més freds de l'any, gener i febrer. Molt apreciada per sucs i és potser juntament amb la Tarocco siciliana, una de les millors varietats del món.

Existeixen dos tipus de Sanguines que es conreen a la nostra regió que ara us anem a enumerar: 1. L'antiga o originària Doble fina posseeix una grandària entre petit i mitjà, igual que la Sanguinelli i té també poques llavors , escorça fina i brillant . Posseeix la clàssica polpa taronja amb traces vermelloses però no té molt de suc , el cas és que el seu sabor és més aromàtic i intens, però és menys productiva. 2. I també tenim l'entrefina que també sorgeix de la Doble Fina per mutació espontània a Castelló. A diferència d'aquesta, la pell és més rugosa i amb més contingut en suc però l'aspecte no és tan bonic com la Doble Fina o Sanguinelli.


Doncs ara que ja coneixeu aquesta varietat que potser costa un xic més de trobar, tot i que a Supernaranjas en podeu comprar i us les porten directament a casa, anem a veure una recepta d'unes postres fàcils i vistoses que podem fer.

Necessitem:
  • Un parell de taronges sanguines per persona
  • Sucre
  • Pinyons
Torrem una mica els pinyons a la paella , sense gens d'oli, i els reservem.
Tallem les taronges a rodanxes i les col·loquem en un plat. Les empolvorem amb sucre i, si volem, podem cremar-les amb un cop de bufador.
Posem uns quants pinyons per damunt i postres llestes.


Recepta extreta de http://www.lestevesreceptes.cat/click/index/3473831/?site=nototsonpostres.blogspot.com

I no només de postres es pot menjar aquesta fruita sinó que també queda molt bé a les amanides, en salses per la carn o peix, en sucs i fins i tot podem ratllar la seva pell per aromatitzar i alegrar els plats amb el seu color vistós.

6/3/14

Productes del mercat

M'encanta anar al mercat, m'agrada anar a les parades de pagesos i veure el producte que tenen. Jo acostumo a comprar sempre a la mateixa pagesa, però també m'agrada veure les verdures i fruites que tenen altres paradistes.

Jo vaig aprofitar per comprar nous del país, que són una ricura, quan més negres, més dolçes són.


I també em va cridar l'atenció un raïm, varietat Red Globe, que era ben gran i vistós. De gust un pel àcid, dur i amb pocs pinyols.


El raïm és una fruita que sobretot aporta glúcids, però també és notable l´aportació de vitamines, en especial A, B, C i oligoelements com potassi, fòsfor o calci i molt antioxidants.