27/2/14

Un esmorzar dels meus

Com m'agrada llevar-me i saber que esmorzaré un croissant recent fet, calent encara :)

I és que els vaig a buscar tan bon punt surten del forn, a primera hora del matí, aquest que us mostro és de la Botiga del Pa de Figueres, que tenen dos croissants al preu de 1'25, no està malament!


El croissant un pel massa torrat pel meu gust, però la massa és prou bona. No és un croissant de pastisseria amb les seves diferents capes, però el fet que estigui calent fa que guanyi i acompanyat d'un bon cafè amb llet encara millor :)

20/2/14

Calçotada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cada any fem una barbacoa a casa d'un amic que té piscina i així de pas aprofitem :)


Aquest però, pel seu aniversari ha volgut organitzar una barbacoa que va acabar sent una calçotada, tot aprofitant l'època. Per mi millor, m'agraden molt els calçots i no sempre tens l'oportunitat de menjar-ne, encara que aquest any tornem a anar a Valls a menjar-ne, per ara ja m'he tret un xic les ganes.


Doncs vam començar enfilant els calçots per anar coent-los amb brasa al terra. Mentre anavem fent pica-pica a base de patates normals i variades, fuet, grana seca tipus coctail i banderilles. Per beure coca-cola i apa!


Després vam fer tota la carn: una salsitxa, un tall de llom, un xorisset, un pintxitu de pollastre i un tall de cansalada per cadascun. Acompanyat de pa torrat a la brasa, que queda més bo i tomàquet i oli o all i oli.


Cal dir que una cosa molt important a les calçotades és la salsa i aquesta no va fallar, bonissima, feta amb carn de nyora, ametlles, avellanes, en fi tot el que si sol posar però amb gràcia. Una salsa exquissita que acompanyava uns calçots deixats reposar una hora gairebé, embolicats amb paper de diari, per tal que no es refredessin. Molt bé tot, calçots de 1er i graellada de carn de segon.


De postres una planxa de pastís de nata i crema cremada per celebrar els anys de l'amfitrió de la casa i no hi va faltar cava, ni turró de Suchard, que a algú li havia sobrat del Nadal. Quina sort, amb lo que m'agrada ;)

Per rematar un cafè descafeïnat amb sacarina, que entre el turró i el pastís :)

Vam passar un bon dia, gairebé ens quedem fins l'hora de sopar!

Tots entaulats, a punt d'atacar!!!!!

Pa amb tomàquet i pernil

Avui una recepta nostra: el pa amb tomàquet i pernil.

Agafem un parell de llesques de pa de pagès de mig i el passem pel torrepa.

Hi untem un bon tomàquet de penjar, nosaltres hem fet servir Roseta, sal i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Acompanyem el pa l'excel-lent pernil ibèric de gla Monsalud i ja ho tindríem!


Bon profit,


Plats cedits per Platos y Pizarras

Amanida de formatge d'ovella al romaní amb vinagreta de nous

M'agraden molt les amanides, sobretot quan en trobes alguna d'original en algun restaurant.


Una vegada en vaig menjar una amb pasta wonton, altres més normals ara ja amb el reconegut formatge de cabra, caramelitzat o no.


Algunes amb fruita, que són molt bones també, altres de flors, molt resfrescants i aromàtiques.


 I fins i tot amb sonsos fregits o pollastre al curry, i què dir de la de bolets :)


 A casa també fem amanides, tot i que no tan sofisticades, anem més per feina.

El dia del partit del Barça, gran resultat per cert, vam fer una amanida amb formatge al romaní i nous.

Ingredientes per a 2 persones:

1 cabdell d'enciam llarg
2 tomàquets Raff
2 carrotes
60 g. aproximadament de formatge d'ovella al romaní
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
sal i pebre
6 nous

Elaboració:

Rentem i tallem l'enciam. El disposem en un plat. Repetim el mateix amb el tomàquet i la carrota.
Tallem el formatge a daus i el repartim per l'amanida. Cal dir que aquest formatge al romaní li confereix un gust especial a l'amanida, és molt aromàtic i gustós.

Preparem la vinagreta amb l'oli d'oliva verge extra, unes sis cullerades soperes, tres de vinagre, sis nous esmicolades, sal i pebre.


L'amanim amb la vinagreta i voilà! Un plat bo, sa, ple de propietats saludables i que ens ajuda a relaxar.


El dia de Sant Valentí

Ja sé que nosaltres no som de celebrar el dia de Sant Valentí, a Catalunya celebrem el Sant Jordi, però aquest dia vam caure en la temptació. I és que sempre és un bon dia per transmetre l'amor a la persona que estimes.

Potser ens vam deixar portar perquè era divendres, o simplement és una excusa per fer un detall. La qüestió és que vam començar el dia perfecte i el vam acabar inmillorable.

Al matí, només lleva'm, Sorpresa! una caixa de rocs d'ametlla i xocolata amb llet, i un parell de negres per trencar el color ;)
Acompanyat d'un poema preciós, totalment casolà i amb dibuixets inclosos, d'aquests que tan m'agraden :)
Em va fer molt feliç, gràcies!


Cal dir que aquests rocs de la pastisseria Parc Bosch són una delícia. La finura de la xocolata amb la combinació de les ametlles és un dolç plaer i si les menges amb bona companyia s'amplifica.

I en acabar el dia, després d'una setmana treballant, arriba divendres vespre i anem al Tagliatella, que ens encanta! Les pizzes d'aquest restaurant són extraordinàries. En un altre post us ho explico, tot i que pel blog ja podeu veure altres vegades que hi hem anat.

Nou col-laborador al blog: Bodega Pirineos

Fundadora de l'origen de Somontano, Bodega Pirineos conte amb la vinya de secà més històrica i millor adaptada al medi rural . Això els permet ser la més fidel expressió del seu privilegiat "terroir". Principal productora de varietats autòctones de raïm , Bodega Pirineos ofereix un encertat equilibri amb les varietats foranies gràcies a l'alta capacitat tècnica que permet elaborar una amplia cartera de vins de primera qualitat. Tot amb un fort arrelament i suport social , gràcies a la participació de més de 200 viticultors de la Cooperativa Comarcal Somontano . L'autenticitat dels seus cultius i el privilegiat microclima de Somontano, són, entre altres, els principals secrets per elaborar uns vins "tècnicament perfectes" que satisfan des de fa ​​més de 50 anys a milions de consumidors.

Montesierra, Alquézar, SEÑORIO de Lazán, Marboré i PIRINEUS .



Cada any, Bodega Pirineos assumeix el repte d'aconseguir vins diferents, amb una estructura competitiva i compromesa amb la més alta qualitat i tecnologia en cada un dels processos. Actualment Bodega Pirineos pertany a l'andalús Grup Barbadillo i a la Cooperativa Comarcal Somontano. Sens dubte dos col·lectius que doten el seu celler de l'experiència d'un potent Grup cellerer (Grup Barbadillo ), la millor vinya i els professionals més experts de Somontano.

Si visiteu la seva pàgina web podreu veure totes les varietats de vi que tenen, nosaltres tindrem l'ocasió de provar aquest:


A l'hivern és temps de taronges

La taronja és la fruita per excel-lència de l'hivern, dóna color als mercats i és quan la podem trobar en seu millor moment, tot i que tot l'any en podem aprofitar les seves propietats nutricionals. Anem a veure una mica quines són:

- Poc calòriques, 49 Kcal per cada 100 grams, ja que aporten porten aigua i vitamines.

- Aporten una gran quantitat de vitamina C. Podríem dir que amb dues taronges al dia cobrim les necessitats del nostre cos. Això fa que enfortim l'organisme de cara als refredats.

- També contenen vitamina A, que ens serveix d'antioxidant al igual que la vitamina C, és a dir, és ajuda a envellir menys. Molts favorable per a la prevenció del càncer.

- Contenen àcid fòlic, la vitamina B9, necessària per al bon funcionament cel-lular, coronari i nerviós i a més la que protegeix a les embarassades de l'espina bífida.

- Tenen un alt contingut en fibra, cosa que afavoreix en casos de restrenyiment i de pas regula el colesterol.

- Disminueix la pressió arterial, gràcies al seu alt contingut en potassi.

- Ens aporta calci, bo per a la formació dels ossos i les dents.

- Destaca també per la seva aportació en ferro, ajuda a la sang.

- I també ens proporciona fòsfor, magnesi, molt adequat pels músculs,  i sofre que ens ajuda a tenir les ungles i cabells sans.

- Neteja i tonifica la sang

Per això i perquè està bonissima us recomano que en mengeu almenys una cada dia.

17/2/14

El Fiporc 2014, tot un èxit

Èxit de visitants durant la primera jornada de FIPORC 2014

• Més de 4000 persones van visitar Fiporc durant el primer dia de fira.

• S’han servit més de 15.000 tiquets de degustació a l’àrea de tast.

• Les representacions dels processos de matança i l’especejament del porc han atret l’interés del nombrós públic que ha visitat la fira.

• Ahir diumenge a l’escenari de la fira “La cuina de la memòria i la tradició”, sessió de cuina amb Montserrat Fontané del Restaurant Can Roca de Taialà.

Fiporc ha rebut durant el primer dia la visita de gairebé 5000 persones que han gaudit de totes les activitats programades, i han omplert a vessar el nucli del poble.

A les 12h del migdia del dissabte es va inaugurar oficialment la fira per part de l’alcaldessa del municipi Montserrat Roura i els regidors del consistori.
Els van acompanyar el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Vicenç Estanyol, el diputat Jordi Xuclà, el senador Joan Bagué, la diputada Elena Ribera, el president de la Diputació de Girona en funcions i alcalde de Banyoles Miquel Noguer, els alcaldes Carles Puigdemont de Girona i Lluís Freixes de Campllong, Joaquim Caula de la Cambra de Comerç de Girona.
Entre els assistents també hi havia els alcaldes de poblacions veïnes com Salvador Balliu de Caldes, Joaquim Mateu d’Aiguaviva, Martí Nogué de Sils, Albert Santaugini de Sant Hilari Sacalm i Fermí Santamaria de Llagostera.


La tradicional tallada de cinta es va substituïr pel tall d’un fuet de dos metres que després es va repartir entre els assistents.


Un ambient festiu i gastronòmic és el que s’ha respirat durant tot el cap de setmana pels carrers del nucli de Riudellots de la Selva.

La mainada ha après i s’ha divertit en els tallers infantils i sobretot visitant l’exposició d’animals vius.

Petits i grans han trobat el seu espai dins la fira.

Destacar l’enorme activitat a les parades de petits productors, on s’ha pogut comprar productes del porc de gran qualitat, així com a les parades de cervesa artesana també presents a la fira.

Sens dubte, l’àrea de tast ha estat el punt central de la fira, i el que s’ha endut el màxim protagonisme. S’hi ha pogut provar tot tipus de producte vinculat amb el porc, així com degustacions de productes
elaborats a Riudellots.


Una fira molt dinàmica i singular on s’hi reprodueixen escenes pròpies de la matança del porc permeten així endinsar-nos i reviure el món dels nostres avantpassats.

També s’hi ha pogut veure una mostra de tractors i de cotxes antics.

La fira ha estat impulsada per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, i compta amb el suport d’Incatis per la seva organització.