3/2/13

Patates a la Riojana

Avui, dia de tramuntana a Figueres, què millor que fer un plat per entrar en calor! Unes delicioses patates a la Riojana! :)

Ingredients:

- 6 patates petites
- Un pot de ceba fregida "El Guiso"
- Pebre vermell dolç fumat "La Chinata"
- Un xoriç
- 4 alls
- 2 branques de julivert
- 1 fulla de llorer
- 1 guindilla
- oli d'oliva, sal i aigua

Preparació:

Escalfem en una olla un raig d'oli d'oliva i hi afegim la ceba sofregida d'El Guiso. En aquest cas, com la que la ceba ja estava ben cuita, no caldrà que esperem a caramel·litzar-la.

Tot seguit hi afegim tot el xoriço tallat a rodelles i mentre es va coent a foc ben lent, anem pelant totes les patates i les tallem a bocins grans.

Lo ideal és que no les tallem totes amb el ganivet, sinó que només hi les marquem fins a la meitat o així en forma de daus i les acabem de trencar amb les mans. D'aquesta forma aconseguirem que el midó de la patata surti més bé de dins i ens ajudi a espesseir la barreja.
Un cop les tinguem totes a punt, ho tirem a dins l'olla amb la resta d'ingredients que ja estaran una mica més cuits.

Ara hi afegim els 4 alls ben picats (o aixafats tant sols, això va a gust del consumidor), tot el julivert picat ben fi, la fulla de llorer i un parell de cullerades del pebre vermell fumat 'La Chinata'

Ho remenem tot plegat per barrejar-ho bé, hi afegim la guindilla sencera i afegim una mica de sal.

Finalment ja només caldrà afegir-hi uns 400 ml d'aigua calenta, just per cobrir-ho tot plegat i deixar-ho bullint durant uns 40 minuts, mentre anem remenant-ho tot plegat de tant en tant, per ajudar a sortir el midó de les patates i de pas a espesseir-ho tot.


I d'una manera ben senzilla, ràpida de preparar i amb una mica de paciència per coure, ja tenim un plat que treu la fred a qualsevol i de pas està boníssim! :)

28/1/13

Xocolata amb melindros

Amb aquesta fred què millor que una bona tassa de xocolata desfeta amb melindros.

Ingredients per a 2 persones:

- 500 ml de llet
- 90 grams de xocolata a la tassa Torras
- melindros Coral

Elaboració:

Posem la llet a bullir en un cassó i hi afegim els grams de cacau. Ho posem a escalfar mentre anem remenant. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem alguns minuts més per tal que espesseeixi. Apaguem el foc, deixem reposar i servim la xocolata en tasses.
Servim la xocolata acompanyada de melindros.

Suquem els deliciosos melindros a l'exquisida xocolata i anem notant un plaer per tots els sentits. I és que una bona tassa de xocolata reconforta l'ànima i l'esperit i si es fa ben acompanyada, encara millor ;)

Nou col.laborador: Patatas de Galicia

L'empresa Patates de Galicia ha decidit col.laborar al nostre blog i ens ha enviat una bossa de patates de 3 kilos.
Des del seu portal a Internet pots comprar patates gallegues a domicili amb indicació geogràfica protegida Patata de Galícia, així com altres varietats de patata gallega de gran qualitat i que actualment només es poden trobar en botigues selectes, però amb la comoditat que ofereix la compra online.

A www.patatasdegalicia.net tenen patates de la varietat Kennebec, que són patates de carn blanca, ferma i sense taques. S'adapten molt bé a tot tipus de receptes i tant es poden cuinar fregides, com guisades, bullides o amb truita de patates que tan agrada a tothom.

Ara serà qüestió de fer unes quantes receptes amb les seves patates, que segur que són ben bones!!


Comencem amb unes patates fregides, ben fàcils i ben sanes i així provarem la patata en tot el seu esplendor.

Ingredients per a 2 persones:

3 o 4 patates de galicia mitjanes
1 litre d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:

En una paella especial per a fer patates fregides, d'aquelles amb la reixeta, si en teniu, sinó en una paella normal, hi evoquem tot el litre d'oli i posem al foc.
Paral.lelament, pelem i tallem les patates a tires fines per fregir-les.
Quan l'oli estigui ben calent, hi tirem les patates i anem deixant que es vagin fregint, ben submergides amb l'oli.


Quan estiguin més o menys rosses, a gust de consumidor, apaguem el foc. Les repartim en una plat i hi posem sal i ja les podem degustar. Si la patata és bona, serà cruixent per fora i amb el gust penetrant de l'oli, bonissimes, com és el cas d'aquestes patates de Galícia!


27/1/13

Unes galetes de postres...

... si, després d'un bon àpat quina millor forma de concluir-lo que amb uns boers de Nata de Galetes Coral. Són unes cruixents i bonissimes galetes farcides d'una crema de nata també deliciosa. Soles o acompanyades amb un tallat o cafè fan la delícia de més d'un ;)





Fusilli amb nata i xoriç

Com molts dissabtes, avui toca pasta! I és que ens agrada tant un bon plat de pasta, sempre ve de gust i permet tantes elaboracions com tipus de pastes existeixen :)

Avui fem uns fusilli de la marca Delux del Lidl, que tenen productes que estan molt bé.

Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g. de pasta seca
  • 200 ml de nata per cuinar
  • uns talls de xoriç, a gust de consumidor
  • sal
  • pebre

Elaboració:

  • Es bull la pasta amb abundant aigua amb sal durant uns 15 minuts aproximadament, assegurant-nos que quedi al dente.

  • Una vegada cuita, la retirem del foc, la colem i la reservem.

  • Per altra costat posem en un cassó la nata i l'escalfem amb els talls de xoriç. Ho anem remenant fins que es vagi espesseint i apaguem el foc.

  • Barregem la pasta amb la salsa i hi posem un toc de pebre. 



 Cal dir que aquest tipus de pasta, els fusillis em van agradar molt. La consistència i la forma que tenen són ideals perquè agafin tota la salsa. Són generosos en boca.
Com a curiositat direm que el Fusilli és una pasta tradicional del sur d'Itàlia que va néixer de la idea de trenar l'espagueti. Amb el temps els artistes de la pasta en van anar moldejant la forma i la figura fins a aconseguir el Fusilli que avui dia coneixem.


La última pizza de l'any

Aquesta pizza va ser la última que menjàvem l'any 2012! I per aquest motiu la vam fer un xic més especial, amb set formatges delicatessens. Vam agafar alguns talls de la selecció de formatges que el meu pare havia comprat a la carnisseria on acostumem a anar. Precisament ell va anar-hi amb la meva mare i es va enamorar d'una safata que estava preparant per un altre client, així que sabent que aquella mateixa nit tots hi anàvem a sopar i tots som formatgers en va fer preparar una. Feia una pinta bonissima i una presentació excel.lent. Tota una varietat dels millors formatges selectes disposats en una safata de plàstic dur transparent, quedava bé. Però, finalment, entre tots els canapès, la sopa de galets i la quantitat de marisc que havien preparat no els vam ni treure :( Així que vaig decidir agafar-ne alguns talls per menjar-los a la pizza.

Selecció dels 7 formatges
Alguns dels formatges eren: rulo de cabra, formatge de llet crua d'ovella, algun curat de cabra francès, un formatge manxec, Parmesà, Roquefort, i Testun al Barolo. Aquest últim no l'havia provat mai i és deliciós.

Tots aquests per una pizza
Amb tots aquests formatges va quedar una pizza exquisida. Aquesta vegada vam comprar unes masses fines cuites al forn de llenya i hi vam disposar el tomàquet natural ben reduït fregit lentament, una base de formatge semi curat i al cim tota la majestuositat dels diferents formatges esparcits per tal de diferenciar-los bé i poder-ne fer un bon tast. Un toc final d'orenga i al forn!


Aquí teniu les imatges de les dues pizzes als set formatges que ens van sortir, una per cada un :)

Una de les millors pizzes que mai he menjat :)


24/1/13

Nou col.laborador: Eurocebollas

Tenim un nou col.laborador al blog, l'empresa Eurocebollas. És una empresa situada a Alzira (València) que es dedica a l'elaboració de ceba llesta per utilitzar a la cuina. Són pioners al mercat de la ceba, des de la seva creació, l'any 80 sempre han estat a l'avantguarda del sector, sent la única empresa del país dedicada en exclusiva a la manipulació de la ceba processada.
Per fer-nos més fàcil la preparació de receptes, ofereixen la ceba ja trossejada i fregida en oli d'oliva, presentada en envasos de llauna.

També dir-vos que la ceba és una verdura amb moltes propietats nutricionals i que precissament estan molt ben explicades a la seva pàgina web.

A nosaltres ens han fet arribar dues llaunes de ceba fregida. Això vol dir que aviat farem algunes receptes noves...


22/1/13

Spaguetti al Quatro Formaggi

Una altra vegada ens vam fer uns espaguetis Combino, és a dir un paquet de pasta seca amb la seva salsa inclosa, són d'un supermercat que fa setmanes temàtiques i val la pena aprofitar. Nosaltres vam comprar-los mentre feien Itàlia!

La preparació és senzillissima, bullir els espaguetis durant un quart d'hora perquè estiguin al dente i reservar.
Per altre costat, posar una cullerada de mantega a fondre en un cassó amb uns 300 ml de llet. Fer-ho bullir a foc lent mentre anem remenant i, quan veiem que la salsa ja s'espesseeix, tanquem el foc i evoquem la salsa sobre els espaguetis.

Queden uns espaguetis molt bons i aromàtics, amb molt de gust de la salsa dels quatre formatges: cheddar, emmental, gouda i camembert. Una bona barreja, però si no en fas prou, com en el nostre cas :), t'hi pots ratllat un xic de formatge semi al cim i posar-ho al microones que es fongui. Ah, i un toc de pebre tampoc estaria gens malament ;)

Anem a veure quina pinta fan:



Quant a les calories que porta, és un plat molt ben equilibrat, veiem-ho:

Calories.................................................................... 377 Kcal.
Proteïnes ....................................................................... 14 g.
Hidrats de Carboni .......................................................... 69 g.
Greixos ........................................................................... 5 g.

Així doncs observem que la majoria de calories ens provenen dels hidrats de carboni d'absorció lenta, que ens donaran energia de llarga durada. Hem de tenir en conte però que si hi afegim formatge ratllat al cim estarem incrementant les calories del plat així com els grams de proteïna, hidrats de carboni i greixos que ens aportaria el plat.