13/6/18

Pèsols ofegats amb ceba i botifarra negre

Ara els pèsols estan a finals de temporada, però abans que s'acabin us proposo una recepta molt fàcil de fer i que us llepareu els dits, pèsols ofegats amb ceba i botifarra negre.


Ingredients per a 2 persones:

Elaboració:

Primer de tot posem la ceba tallada ben fina a enrossir amb un raig d'oli d'oliva.
Una vegada tenim la ceba  cuita hi afegim la botifarra negre tallada a rodelles petites i un got de vi del Guiso. Si cal, més endavant, hi podem afegir un got d'aigua. També hi incorporem el llor.
Finalment hi afegim els pèsol esclovellats i salpebrem. És molt important que el pèsol l'afegim ben bé al final ja que així la cocció no li fa perdre els seus nutrients.
Servim el plat calent i amb una mica de suc per tal de poder fer xup-xup.



Consells de degustació:

Si pot afegir cansalada, tot i que aleshores el plat serà força més greixós.
Necessites unes bones llesques de pa per tal de sucar el suc tan bo que queda, que en bona part prové  del vi que hi afegiu, per això us recomano que no escatimeu amb ell ja que hi aporta molt de sabor. Concretament el del Guiso hi confereix un gust potent i bo al plat que realça la resta d'ingredients.


Valor nutricional:

El pèsol és una semillegum, és a dir, és entre verdura i llegum per tant serveix molt bé com a plat únic i més en aquest cas on l'hem cuinat amb carn. Tot lo que té de bufó ho té de nutritiu ja que és dels aliments més rics en vitamines del grup B. També tenen molta fibra i antioxidants.
Sí que és veritat que no utilitzem gaire oli en la seva preparació, per tant no és un plat massa calòric. Això si, l'hauriem de prendre al migdia acompanyat d'una amanida i alguna llesca de pa i res més.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Mmmm...quin gran plat ens portes! M'encanta! Me'l reservo per la propera temporada de pèsols!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar