30/4/18

[#Vins] @la_vinyeta Tast

Quan parlem de La Vinyeta*, no només parlem de vins, parlem d'esforç, de feina ben feta i d'una varietat realitzada amb molta estimació.



Es tracta d'un celler que cada any que passa, ens sorprèn més amb la seva producció vinícola, però també d'altres productes naturals que mica en mica, en Josep, la Marta i tot l'equip del celler, van ampliant, poc a poc, però amb pas ferm.


I és que des de la seva obertura, aquest celler de Mollet de Peralada, amb el pas del temps han anat afegint producció pròpia d'oli i ous, i properament, de formatge i també de conserves.


Però passem a veure quin tast hem pogut anar a fer-hi:

1. Vam començar amb el seu Heus* Blanc. Es tracta d'un vi vinificat a partir de 5 varietats procedents de vinyes de fa uns 60 anys i que són macabeu, garnatxa blanca, xarel·lo, moscat i malvasia.
És un vi molt perfumat i d'un color prou intens per tractar-se d'un vi blanc jove.


2. A continuació vam provar un Llavors* Blanc, un altra vi blanc vinificat a partir de les varietats de macabeu vell, garnatxa roja i xarel·lo.
Aquest vi ha fet 3 mesos i mig en bota de roure francès, arribant a una graduació de 13.5º
Com a nota curiosa, heu de saber que cada any canvia la seva etiqueta, agafant un text literari diferent amb la particularitat que entre les seves línies ha d'aparèixer la paraula llavors.


3. Després es va "pujar l'aposta", com dirien als casinos, i és que el vi que vam tenir el plaer de provar, és un Microvins* negre de la seva gama "petita edició".
Vinificat a partir d'una sola varietat, la carinyena blanca, procedent de vinyes velles on en la seva majoria s'apropen als 100 anys. Ha fet 4 mesos de bota de roure arribant als 14º de graduació.
Únicament se'n fa una tirada limitada a l'any d'unes 700-800 ampolles, la qual cosa el fa força únic i preuat de provar i es cull molt tard, tocant ja al mes d'octubre.


Arribats a aquest punt, en Josep ens va treure tot un ventall molt variat d'embotits per tal que el tast de vins passés millor, caient irremeiablement en la temptació de menjar formatge, pernil, llonganissa, fuet, bull blanc i bull negre.... el pecat fou consumat!


Després del desplegament, vam continuar amb el nostre tast, en aquesta ocasió:

4. vam poder provar un Llavors* Negre, vinificat a partir de les varietats de merlot i sirà i amb un temps en bota de fusta nova de roure francès, hongarès i romanès durant 5 mesos.
Aquest, com el seu germà el Llavors* Blanc, també té la característica que la seva etiqueta va canviant cada any per textos de diaris on hi apareguin notícies rellevants que hagin tingut lloc durant la creació del vi.


5. Arribats aquí, en Josep també es va oferir per provar un oli d'oliva extra verge de producció pròpia de les seves oliveres de la varietat d'argudell, anomenat Fosc*.
Encara que l'aspecte no determini ni el gust ni la qualitat, val a dir que també entra molt bé pels ulls. Doncs no és res més que una anticipació del que ens espera, de gust pronunciat i fort, molt bo.


6. Seguim amb un altre vi, altre vegada de la gama de 'petita edició'. Es tracta del Mig mig*. És un vi negre vinificat a partir de dues varietats procedents de vinyes velles, un 50% de marselant, que és un creuament entre cabernet i garnatxa negra i un altre 50% de garnatxa roja.


7. I finalment, per acabar el tast, un vi dolç per acabar la jornada amb molt bon gust de boca.
En aquest cas, finalitzem amb un És* Poma, un vi dolç sense fermentació i que ha estat fruit de la fusió d'idees entre La Vinyeta i el també conegut cuiner Pep Nogué.
La idea ha estat barrejar una mistela amb suc de Poma de Girona de la varietat de Granny Smith.


Doncs res, així va acabar el nostre tast, amb una magnífica idea que com si no haguéssim gaudit prou de tot el tast, ens va deixar amb un gust de boca fantàstic a cavall de dos productes molt característics de la nostra terra.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario