24/4/18

Pastís de xocolata amb dos ingredients

Jo no havia sentit mai a parlar d'aquest pastís de xocolata fet amb dos ingredients, però un dia tafanejant el bloc de Gastronomia y Cia, que és molt interessant, vaig descobrir aquesta recepta.


Us diré que és un pastís molt interessant de fer ja que no porta ni farina, ni mantega, ni oli, ni sucre, només xocolata i ous. Que us sembla? A mi la idea em va convèncer totalment, anem a veure la recepta!


Ingredients:

  • 3 ous tamany L
  • 180 gr. de xocolata al 80% (pot ser sense sucre)

(Jo he fet servir bombons que tenia per casa)


Elaboració:

Separem les clares dels rovells de l'ou i les muntem a punt de neu.


Reservem els rovells lleugerament batuts.


Trossegem la xocolata i la posem en un bol apte pel microones i l'anem fonent a intervals petits, vigilant que no se'ns cremi. No deixis que estigui del tot fos, remen'al abans i així reparteixis l'escalfor entre tota la xocolata i s'acabarà de desfer.
Si ho prefereixes ho pots fer al bany maria.


Afegim la xocolata fosa als rovells i remenem. Després incorporem la mescla amb les clares muntades a poc a poc per tal que no baixin.


Evoquem tota la preparació en un motlle petit i fornegem amb el forn preescalfat, uns 15-20 minuts a 180ºC, segons el forn i si volem el pastís més humit o més cuit.


Una vegada cuit el pastís, el deixem refredar per a desemmotllar-lo i el presentem en una bandeja maca.

Consells de presentació:

Podem presentar el pastís amb coco ratllat, sucre glassa, fruits secs picats, cacau o alguna fruita de temporada tallada com la maduixa.



Consells de degustació:

Es pot realitzar amb xocolata del tant per cent de cacau que preferim, quan més alt sigui el percentatge més amarga serà.
Quan més cacau tingui la xocolata més sana i menys calòrica serà.
Si fem servir una tauleta de xocolata amb llet, aquesta ja porta sucre i, per tant, ens quedarà el pastís més dolç. Si per contra no volem tanta dolçor podem fer servir xocolata sense sucre.
Fins i tot la podríem fer amb xocolata blanca.

La veritat és que queda un pastís molt bo i suau, perfecte per a tots els amants de la xocolata. Un altre consell per a degustar-la és escalfar-la un xic i així la xocolata del seu interior es desfà i queda encara més bona :)

Si la proveu de fer ja em direu el resultat!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario