30/11/16

[#Vi] Perelada - Jardins Negre 2015

L'altre dia vam anar a dinar a l'Es Portal, una espectacular masia situada a Pals que el seu propietari, el Xef Joan Carles, a part de tenir-hi el seu restaurant, ha decidit convertir-la en un Hotel Gastronòmic amb 9 luxoses habitacions que deuen fer la delícia de més d'un afortunat que s'hi allotgi.

Tot i que l'àpat va ser espectacular, això ho explicarem en un altre post.
En aquesta ocasió, volia comentar el vi que vam provar amb l'àpat, un Jardins Negre del 2015 de Castell Perelada.


Es tracta d'un D.O. Empordà que tot i ser un vi jove, va acompanyar molt bé tot el nostre àpat, amb un punt de dolçor i acidesa que va combinar molt bé amb els fantàstics plats que ens va presentar el xef.

De vinificació a partir de diverses varietats, com són el monestrell en un 33%, garnatxa en 28%, merlot en 19%, sirà en 17% i finalment una mica de cabernet sauvignon en un 3%.


Malauradament, després dels molts tastos als que he pogut assistir, continuo sense poder-vos fer una bona nota de tast, més enllà de comentar-vos el color (granatós brillant, tot i que potser no s'aprecii bé a la foto) i l'aroma afruitat que sol ser característic de tots els vins joves.
No m'entretindré a intentar comentar-vos si tenia suavitat, cos o bona llàgrima (no massa), si que us puc dir que tenia un "bon pas per boca" (sobretot després d'un parell de copes) i que va complir molt bé el seu paper com a acompanyant de gust per l'experiència gastronòmica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario