1/8/16

Amanida freda de llegums

Està fent calor i diuen que ens espera una onada encara més forta. Amb aquestes temperatures hem de menjar plats freds, que no ens facin pujar la temperatura del nostre cos, ni mentres els mengem ni mentres els cuinem. Per això us dono una idea senzilla d'una amanida de llegums. Els llegums són molts versàtils a la cuina, combinen bé amb molts ingredients. Nosaltres aquí els hem preparat amb tomàquet de la pera i advocat, dos ingredients sans i que aporten gust, textura i color al plat.
Aquest plat serveix com a plat únic (al final us explico el perquè).


Ingredients per 2 persones:

  • 200 g. de cigrons cuits
  • 1 advocat grosset
  • 2 tomàquets de la pera
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre
  • sal i pebre

Elaboració:

Rentem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus petits. El mateix fem amb l'advocat. Afegim els cigrons, remenem i amanim amb una vinagreta feta amb oli, vinagre, sal i pebre. Posem el plat a la nevera i servim fred.


Consells de degustació:

Podem fer el mateix plat amb mongetes o llenties pardines. També podem afegir ceba tendra, pebrot vermell i/o verd i fins i tot cogombre si ens agrada.

Contingut calòric:

Com us deia abans aquest plat serveix com a plat únic, ja que els cigrons ens aporten un 19% de proteïna, penseu que la carn en conté un 18%. Per tant un plat de cigrons barrejat amb hortalisses o verdures es converteix en un tresor gastronòmic. Tot i això si volem obtenir els mateixos aminoàcids que menjant carn els hauriem de menjar amb algun cereal.
Els cigrons són rics amb ferro i al afegir-hi el tomàquet, gràcies al seu contingut en vitamina C, fa que aquest s'absorebeixi millor, el mateix ens passaria si hi posesim pebrot vermell.
La presència de l'advocat encara fa millorar el perfil lípidic del plat, ja que tant ell com els cigrons fan baixar el colesterol dolent.
I pel que fa a les calories al ser plat únic i menjar-ne 100 grams cuits fa que el poguem incorporar en un règim alimentàri.


2 comentarios:

  1. La mejor forma de comer legumbres en verano, en ensalada!! Bs.

    ResponderEliminar
  2. La mejor forma de comer legumbres en verano, en ensalada!! Bs.

    ResponderEliminar