El proper divendres 4 d’abril
obre les portes la 23a edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya al
recinte firal de Montjuïc Fira de Barcelona. El saló que
s’allargarà fins el diumenge 6 d’abril obrirà cada dia de les 10
del matí a les 8 del vespre.
La fira que constitueix un ampli
aparador per aquell que vulgui viatjar a qualsevol indret del món, torna a
apostar en l’edició d’enguany per la gastronomia com a reclam turístic
en l’elecció d’un destí.
Cada vegada més la gastronomia està
prenent protagonisme entre els factors que determinen l’elecció
d’un viatge en detriment d’altres.
Si tenim en compte la situació
econòmica actual, molts dels catalans que no volen renunciar a viatjar,
escullen indrets més propers on gaudir de les seves vacances.
Per aquests motius, INCATIS ha
proposat al SITC la creació de l’Àrea Gastronòmica, una fórmula que
vincula estretament turisme i enogastronomia. Un espai on s’empra la degustació
de les especialitats gastronòmiques de cada territori com a principal punt
d’atracció pel visitant, i tanmateix es complementa amb informació
turística de cada territori.
L’àrea gastronòmica es va
estrenar durant la darrera edició del Saló, i arrel de l’èxit obtingut,
ha incrementat el nombre d’expositors que aposten per aquesta fórmula
combinada de promoció turística.
Tots els visitants del Saló que
s’apropin a l’espai gastronòmic podran escollir entre més de 100
propostes i les podran tastar mitjançant un funcionament molt fàcil i atractiu
com és l’intercanvi de tiquets per degustacions.
Per anar obrint boca us
n’avancem alguna, com per exemple la crema de bolets de Cerdanya o el
melós de vedella bruna sobre mosaic de trumfes, gratinat amb formatge Urgèlia i
agredolç, ofert per Ara Lleida – Pirineu de Lleida, la galta de porc amb
salsafís que ens cuinaran les Cuineres de Salt, un bon pa amb tomàquet amb
anxoves de l’Escala, el platillo de pop blanc de Palamós amb patata, unes
mandonguilles de peix blau que ens oferiran els restaurants de la cuina ganxona
de Sant Feliu de Guíxols, la botifarra pinyonera dels restaurants de
Llagostera o una peça de llom de tonyina vermella confitada en escabetx sota un
llit de ceba caramel·litzada que ens prepararà Vandellòs i l’Hospitalet
de l’Infant. Una petita mostra de l’extensa oferta que hi haurà. A
més a més, podrem acompanyar aquestes gustoses propostes amb els millors vins
de la DO Empordà i la DO Penedès, així com també amb aigua procedent de fonts
de la terra catalana, com aigua Font Vella, Font d’Or o Sant Aniol.
A l’espai gastronòmic del SITC
hi trobarem des dels característics guisats preparats per diversos col·lectius
de cuina fins a degustacions amb estrella, ofertes pel restaurant Can
Jubany o el restaurant Les Magnòlies, ambdós distingits amb una estrella
Michelin.
El SITC 2014 es convertirà de nou amb
una oportunitat única per conèixer Catalunya a través del paladar, no us el
perdeu!
No hay comentarios:
Publicar un comentario