3/4/14

Saló Internacional de Turisme de Catalunya

El proper divendres 4 d’abril obre les portes la 23a edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya al recinte firal de Montjuïc Fira de Barcelona. El saló que  s’allargarà fins el diumenge 6 d’abril obrirà cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre.

La fira que constitueix un ampli aparador per aquell que vulgui viatjar a qualsevol indret del món, torna a apostar en l’edició d’enguany per la gastronomia com a reclam turístic en l’elecció d’un destí.

Cada vegada més la gastronomia està prenent protagonisme entre els factors que determinen l’elecció d’un viatge en detriment d’altres.

Si tenim en compte la situació econòmica actual, molts dels catalans que no volen renunciar a viatjar, escullen indrets més propers on gaudir de les seves vacances. 

Per aquests motius, INCATIS ha proposat al SITC la creació de l’Àrea Gastronòmica, una fórmula que vincula estretament turisme i enogastronomia. Un espai on s’empra la degustació de les especialitats gastronòmiques de cada territori com a principal punt d’atracció pel visitant, i tanmateix es complementa amb informació turística de cada territori. 

L’àrea gastronòmica es va estrenar durant la darrera edició del Saló, i arrel de l’èxit obtingut, ha incrementat el nombre d’expositors que aposten per aquesta fórmula combinada de promoció turística.

Tots els visitants del Saló que s’apropin a l’espai gastronòmic podran escollir entre més de 100 propostes i les podran tastar mitjançant un funcionament molt fàcil i atractiu com és l’intercanvi de tiquets per degustacions.

Per anar obrint boca us n’avancem alguna, com per exemple la crema de bolets de Cerdanya o el melós de vedella bruna sobre mosaic de trumfes, gratinat amb formatge Urgèlia i agredolç, ofert per Ara Lleida – Pirineu de Lleida, la galta de porc amb salsafís que ens cuinaran les Cuineres de Salt, un bon pa amb tomàquet amb anxoves de l’Escala, el platillo de pop blanc de Palamós amb patata, unes mandonguilles de peix blau que ens oferiran els restaurants de la cuina ganxona de Sant Feliu  de Guíxols, la botifarra pinyonera dels restaurants de Llagostera o una peça de llom de tonyina vermella confitada en escabetx sota un llit de ceba caramel·litzada que ens prepararà Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Una petita mostra de l’extensa oferta que hi haurà. A més a més, podrem acompanyar aquestes gustoses propostes amb els millors vins de la DO Empordà i la DO Penedès, així com també amb aigua procedent de fonts de la terra catalana, com aigua Font Vella, Font d’Or o Sant Aniol.

A l’espai gastronòmic del SITC hi trobarem des dels característics guisats preparats per diversos col·lectius de cuina fins a degustacions amb estrella, ofertes pel  restaurant Can Jubany o el restaurant Les Magnòlies, ambdós distingits amb una estrella Michelin.

El SITC 2014 es convertirà de nou amb una oportunitat única per conèixer Catalunya a través del paladar, no us el perdeu!



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario