15/4/14

Conferència d'en Josep Roca

En Motiu del Vívid, el Festival del Vi que se celebra durant tot aquest mes d'abril a les terres empordaneses, ahir vam comptar amb l'honor de poder assistir en una conferència que feia sobre el vi en Josep Roca.

Tot un professional fent un gran discurs, proper, directe i d'aquell que et fan rumiar. A través de les seves paraules va saber conectar molt bé la natura amb paisatge i vi, que de fet era el tema central de la xerrada.

Sota el marc incomparable de la cúpula del Museu Dalí de Figueres i amb la presència d'entitats politíques, gent del Patronat de Turisme de Costa Brava i representants dels diferents cellers de la comarca, vam passar una bona estona gaudint de les savies paraules del mestre. Una persona molt professional però davant de tot molt humild, una gran persona.

Després de l'acte vam continuar fent un tast dels diferents vins de les cooperatives participants al festival. Vam iniciar el tast d'un vi fumat, un vi que té unes propietats organolèptiques molt específiques ja que va ser fumat de forma natural degut al foc que hi va haver ara farà dos anys per aquella zona, Capmany i voltants.


Recordem però que els ceps serveixen de tallafocs i precisament aquest vi és molt especial, té una doble importància.


Cal dir que l'entorn del museu de nit és preciós i el fet de prendre una copa de vi sota el cel estrellat amb la Cúpula il-luminada no té preu.


També cal remarcar els bigotis dalinians que van fer l'Icookit, uns daligotis, com ells els van anomenar i que van servir per riure una estona i pel goig dels més llaminers.


També hi havía uns palets de pa, amb olives, sèsam o normals per passar el vi i potser perquè no et puji tant!


Doncs res una inicitiava molt bona el Vívid, que esperem que tingui molt d'èxit, jo l'intentaré aprofitar al màxim, dissabte continuem a Capmany :)


No hay comentarios:

Publicar un comentario