8/1/13

Fòrum Girona'13

Del 24 al 26 de febrer de 2013 tindrà lloc una nova edició del Fòrum Gastronòmic a
Girona, concretament al Palau de Fires de Girona.

Què és el Fòrum?

És el primer congrés de gastronomia amb fira (la més gran en un esdeveniment d’aquest
tipus), creat l’any 1999 a Vic Per Jaume Von Arend i Pep Palau (Pep Palau, von Arend &
Associats). L’any 2007 es va traslladar a Girona i es va incorporar a l’equip Josep M.
Matamala (Incatis). Des de 2008 s’organitza també a Santiago de Compostel·la, convertint-se
així en l’únic esdeveniment d’aquestes característiques que se celebra a dues grans
ciutats.

El Fòrum és:

  • Una plataforma de promoció
  • Un aparador de comerç i negoci, d’intercanvi de productes i idees
  • El pal de paller de la cuina catalana
  • Un contenidor d’activitats atractives i variades
  • Un catalitzador de tendències
  • Un espai de reflexió i debat
  • El punt de trobada de relacions professionals i humanes
  • Un difusor de valors

El tema central d'aquest any és la Terra. Així que les sessions tractaran des de l'agricultura ecològica i biodinàmica a la pesca sostenible, els productes Km 0, el cultiu propi, els proveïdors de confiança i es donarà protagonisme als petits productors.

El Fòrum Girona 2013 es desenvoluparà pricnipalment en quatre àrees:

1.- Els tallers: on es realitzen sessions demostratives de cuina en directe amb degustació inclosa i amb una capacitat per a 80 persones.

2.- L'Aula activa: on se celebren sessions d'alta especialització amb degustació inclosa, sent exclusives per 20 persones.

3.- L'Auditori: amb una capacitat per a 700 persones i on es viu el més gran espectacle de cuina

4.- L'Ateneu: on els expositors realitzen cates, demostracions i presentacions de productes, entre altres activitats.

Carme Ruscalleda i Raül Balam (que comparteixen escenari amb el xef del Sant Pau a Tòquio, Jérôme Quilbeuf) (Moments/Sant Pau), Paco Pérez (Miramar), Jordi Cruz (Ábac), Xavier Pellicer (Can Fabes), Ángel León (A Poniente), Francis Paniego (El Portal de Echaurren), Jordi Garrido (Mas de Torrent), Josean Martínez Alija (Nerua), Rodrigo de la Calle (Rodrigo de la Calle), Artur Martínez (Capritx), Oriol Rovira (Els Casals), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Nandu Jubany (Can Jubany), Víctor Quintillà (Lluerna) i Víctor Trochi (que compartiran sessió) (Les Magnòlies), Isma Prados (No, No, No), Koldo Rodero (Rodero), Javier Olleros (Culler de Pau), Ly Leap (Indochine) i Albert Raurich (Dos Palillos) seran els ponents que podrem veure al Fòrum.

També hi haurà sessions per part dels sommeliers Josep Roca, Ferran Centelles, Cèsar Cànovas i Roger Viusà al "Fòrum Vi". I al "Fòrum Dolç" tindrem la presència dels pastissers i cuiners de postres Jordi Roca, Xano Saguer (Espai Sucre) i el Col·lectiu 21Brix - una innovació d'aquest anys amb una sessió on combinarà l'espectacle amb la creació dolça. -que serà una de les grans novetats amb una sessió que combinarà l'espectacle amb la creació dolça.

Segons paraules de Jaume von Arend, codirector de Fòrum Gastronòmic: “Proposem un sol Fòrum per tothom, amb unitat de públic i propostes ja que totes les sessions i ponències estan pensades tant per a públic professional com gourmet”.
A més, per primera vegada se celebrarà la Final Nacional d'un premi amb molt de prestigi, el World Chocolate Master.

Així doncs aquest any serà una cita imprescindible per a tots aquells a qui els hi agradi el món de la gastronomia.

El director d'Incatis, Josep M. Matamala ha destacat la novetat d'aquesta edició per donar més protagonisme i cabuda als petits productors.
També Pep Palau, codirector de l'esdeveniment, comenta la "forta presència catalana, de ponents de l'estat espanyol i l'excel·lència de la cuina parisenca”, que estarà representada amb David Toutain (Agapé Substance París), Adeline Grattard i Pascal Barbot (L’Astrance, París).

Tampoc podien faltar, un any més, els Germans Roca, habituals en aquest esdeveniment celebrat a la seva ciutat. Joan Roca explica que se sent orgullós de poder ser "padrí d'aquest projecte pioner dins el sector gastronòmic" i ens avança el contingut de la sessió que reunirà els tres germans Roca el primer dia del Fòrum, és a dir el diumenge dia 24 de febrer a les 19h. “Presentarem un llibre que no només explica com funciona el Celler de Can Roca sinó què fem, com ho fem i perquè ho fem”. A més, també presentaran el projecte “Somni” que, en paraules del cuiner, “vincula la gastronomia amb l'art i la música” i una exposició que s'inaugurarà al mes de maig a Arts Santa Mònica de Barcelona.
 
I com a convidat especial destacaríem la presència del reconegut cuiner peruà Gaston Acurio (Astris & Gastón)

Si voleu veure'n tota la programació us deixo el següent enllaç:

Programa Fòrum Girona 2013 

Fonts consultades:

Incatis
Web de l'Ajuntament de Girona
Gastronomia & Cia

No hay comentarios:

Publicar un comentario