4/6/14

Espai del peix a Palamós


 Fa un parell de caps de setmana vam visitar la Fira del Vaixell a Palamós.


Vam esmorzar a l'espai del Peix, un esmorzar servit per alumnes de l'escola d'hostaleria, amb una oferta excel-lent.


- Triangles de formatge curat, boníssim


- Seitons


- Llesquetes de pa amb tomàquet


- Llesques de tapenade, crec, semblava una mescla d'anxova triturada i oliva negre amb un xic de maionesa per decorar al cim


- Coca deliciosa, excel-lent massa i textura flonja


- Sucs, vi i cafè amb llet

I després ja vam anar a visitar i xafardejar alguns dels vaixells per dins, alguns molt antics.

Aprofitant la caloreta del dia, massa i tot, vam fer un gelat ja que havíem esmorzat força i vam continuar amb les activitats que oferien a la fira.

Precisament a l'Espai del Peix feien una demostració de cuina, fent dues receptes amb peix:

- Un saltejat de canana amb escarxofa

La ració que vam tastar :)




- Congre amb pèsols

La ració que vam provar
No sé amb quin dels dos plats em quedaria, ja que els vam poder tastar un xic i tots dos eren molt bons. Unes receptes ràpides de fer i bastant senzilles amb peixos potser menys apreciats al mercat. Tot i que no per això menys bons sempre i quan se sàpiguen cuinar bé, com va ser el cas.

I després un passeig amb barca pesquera, i seguim amb la cuina. En aquesta ocasió feien al passeig un concurs de cuina fent servir la canana com a protagonista. Els pescadors feien cada un una versió diferent i aleshores un jurat havia de valorar el seu plat.

Nosaltres els vam provar tots menys un, però justament el que més ens va agradar és el que va guanyar i a més, és el que en vaig veure més el procés d'elaboració. Aquí us deixo les fotos:


15/5/14

Restaurant Mas el Siubès

Diumenge passat vam fer una ruta cap a l'Ermita de Rocacorba. Una passejada d'uns 18 km al llarg del matí.
Sabent que després, però, ens esperava un bon dinar. Vam anar cap a les Planes d'Hostoles, al Mas el Siubès, on ja teníem taula reservada pel grup de nou que erem.

Un noi de les terres de l'Ebre ja ens va acompanyar en un menjador privat preciós, sobretot per les vistes que hi ha. Mireu les fotos:


El lloc és molt agradable, disposa de varis menjadors amb terrassa. Tots són molt acollidors i el personal és amable.

El restaurant té un menú de 18 euros amb molts plats per triar. Alguns d'ells són amb suplement de 5 o 8 euros, en funció del plat.


Per començar et porten un platet amb ametlles torrades per ells i un toc de sal, molt bones, llonganissa tallada molt fina i algunes olives. Un detall de la casa.


Per beure entra vi de la casa o aigua.


Jo de primer vaig triar un carpaccio de vedella amb parmesà i pinyons amanit amb oli de tòfona del Siubès. Molt bo, bona quantitat de formatge i els pinyons petits però bons.


De segon vaig optar pel xai de la Garrotxa amb acompanyament. I tot i que m'esperava més acompanyament que un tall de patata amb escalivada al cim, aquesta va ser bona i la quantitat i qualitat del xai força generosa.


També vam tastar el seu all-i-oli ja que tenien un pa molt bo.


Pels postres un menjar blanc, que són uns postres típics del sud. Ja em van agradar però no els repetiria, massa gust de canyella pel meu gust.
Per la gran quantitat de primers i segons que hi ha, trobo que hi falten alguns postres, hi havia flam, fruita, gelat de torró amb ratafia, el menjar blanc i el coulant de xocolata, però amb suplement de 3 euros.


El meu home va demanar mató amb mel, el vaig provar i era molt bo, textura granulosa i bon gust.


Els cafès i les copes les vam fer asseguts als sofàs de la terrassa, aprofitant les vistes i descansant :)

En definitiva vam passar un bon dia, amb pluja al matí i tapat durant la caminada, però així almenys vam suar menys.

Un punt negatiu del restaurant és que d'alguns plats ja no els hi quedaven prou racions hi vam haver de canviar-ne alguns, com el xai o el menjar blanc. Tot i que relació qualitat preu és molt bona.

Esmorzem al Museu del Suro de Palafrugell


Fent honor a les paraules del tan preuat escriptor Josep Pla, nascut a Palafrugell, avui us mostro "El que hem menjat".


-Panets rodons i xapates amb pa d'olives, farcits de formatge, truita, pernil salat, fuet, pernil dolç o botifarra.


- Ensaïmades, bones de sagí, de textura flonja


- Croisantets petits de xocolata, molt bons, cruixents i amb bon farciment.


- Pastes variades de cabell d'àngel i altres amb crema i xocolata


Per beure sucs i cafè amb llet.

I ara ja comencem amb les fotos per l'Instagram de Flors i Violes a Palafrugell.

Restaurant Can Masonet

Dissabte passat vam anar a veure les coves de Serinyà, molt interessant la visita guiada que ens van fer.

I ja que estàvem per la zona vam anar a Can Masonet, un restaurant de cuina casolana situat a Pujals del Pagesos, prop de Cornellà de Terri.


Disposen de menú de diari i també de festiu a 17 euros, que és precisament el que vam agafar nosaltres.

Els plats són totalment casolans i el servei és amable.

Per beure cervesa i aigua amb gas.


De primer vam començar amb un pebrots del piquillo farcits de bacallà amb salsa de verdures.
Molt bons, la salsa excel-lent, textura bona.


De segon vam optar per galta de vedella amb salsa de ceps. La galta era feta al forn, molt ben cuita i melosa. Tallada fina, uns talls més que altres, i amb la salsa pel cim. Pel meu gust hi faltava salsa, trobar-hi aquell gust tan bo del cep, que hi mancava.


Els postres molt bons, un bescuit glacé, gelat amb xocolata calenta pel cim. Bona la xocolata i combina tan bé amb el gelat, que tenia trossos d'ametlla, molt bo.


Per acabar un tallat i ben satisfets cap al Temps de Flors de Girona.


Arrós tres delícies

Aprofitant que encara trobem pèsols al mercat prepararem un arrós tres delícies.


Ingredients per a 2 persones:

dues tasses plenes d'arrós
un quart de pèsols per esclovellar
4 talls de pernil dolç
una truita de 2 ous de pagès
sal i pebre
oli d'oliva verge extra

Preparació:

Primer de tot bullim l'arrós.
Una vegada bullim, el colem i el passem per aigua freda, per tal que ens quedi solt.
Per altra costat batem els ous amb un polsim de sal i fem una truita.
Agafem una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i hi posem l'arrós, els pèsols esclovellats, el pernil dolç i la truita tallada a dauets.
Ho saltegem tot i quan els pèsols estiguin cuits, que es fan de seguida, apaguem el foc, hi posem pebre i ja ho tindríem!
Bon profit.

Nota:

Nosaltres hem agafat aquestes tres delícies: pèsol, pernil dolç natural i truita, però s'hi poden posar els ingredients que cada un vulgui. Per amanir hi hem posat un toc de pebre però també queda bo amb un raig de salsa de soja.

Celrà s'engalana

A Celrà també obren els patis d'algunes de les cases del poble i les mostren al públic totes engalanades.


Nosaltres hi vam estar per veure els patis i fotografiar-los per l'Instagram que si va fer.

Primer vam esmorzar una mica, una mica massa ;)


Pa de pagès, cruixent i bo, amb embotit variat i molt bo, excel-lent el llom, així com el formatge semi. Tampoc hi faltava llonganissa, pernil dolç, catalana, xoriç i botifarra blanca i de fetge.


Un pa de pessic ben farcit d'una bonissima xocolata i també coca de sucre i llimona.

Una textura esponjosa i bon farciment

Per beure sucs variats i cafè amb llet al bar.

Un esmorzar molt bo.

7/5/14

Raviolis d'espinacs amb salsa d'emmental i parmesà

Avui farem una salsa de formatges per a uns raviolis que Sempreteca va tenir la gentilesa d'enviar-nos.

Ingredients:

200 ml de llet
1 cullerada sopera de farina
1 culleradeta de mantega
50 g. de formatge emmental
50 g. de formatge parmesà
sal i pebre
1 paquet de raviolis farcits d'espinacs Sempreteca

Elaboració:

Posem una culleradeta en una paella a foc baix.
Quan la mantega estigui fosa hi tirem la farina i anem remenant. Tot seguit hi evoquem la llet ben calenta i  anem remenant per tal que no ens faci grumolls. Esperem a que la llet bulli i hi afegim els dos formatges, sal i pebre.


Paral-lelament també haurem posat a bullir els raviolis Sempreteca.


Anem remenant la salsa i apaguem el foc.
I ja la tindrem, a punt per acompanyar els raviolis.
Bon profit!


Nou col-laborador al blog: Sempreteca

Avui em fa especial il-lusió anunciar aquest col-laborador, ja que és una empresa que ens queda més aprop.
Sempreteca elabora una línia de productes sense gluten, apte per a celíacs.
A més treballen per tal d'oferir productes que contribueixen a cuidar la salt de les persones, sense renunciar a les característiques organolèptiques pròpies de l'alta gastronomia.

Els seus productes són gastronomia saludable 100% mediterrània, és a dir, fets amb ingredients naturals, de proximitat i de qualitat. Això es reflecteix en tota la seva gamma d'aliments que tenen.

Així es mantenen fidels als nostres orígens, a una tradició llargament arrelada d'elaboradors de productes alimentaris sans i gustosos, que uneixen tradició i innovació per a obtenir resultats exquisits
Tots els productes Sempreteca parteixen de la mateixa filosofia: oferir una alternativa ràpida i nutritiva sense renunciar al plaer d’un bon àpat i sense perdre el gust, el color i l’energia que aporta al plat la dieta mediterrània. Propostes per dinar o sopar, però també per esmorzar, berenar, prendre un refrigeri saludable o acompanyar la taula, que encaixen a qualsevol situació.

Nosaltres hem tingut el plaer de provar alguns dels seus productes com els raviolis d'espinacs, la pizza margarita o la pasta fresca amb ceps.


Al proper post en veiem algun...