12/11/13

L'esmorzar d'Insta Calonge

Diumenge passat vam fer el penúltim Instagram d'enguany, a Calonge, aprofitant la Fira del Vi Nou.

 

 Vam començar esmorzant en un celler amb molt bones vistes al mar.


A l'esmorzar hi havia un xic de dolç i un xic de salat.



De dolç: croissants petits farcits de xocolata, ensaïmades i croissants petits amb banyes.

 

De salat: talls de baguette sucada amb tomàquet, oli i sal i acompanyada amb safates molt ben presentades d'embotit variat: llonganissa, pernil salat, formatge manxec, xoriç ibèric i algunes virutes de parmesà i raïm moscat. Excel-lent combinació amb el formatge.


Per beure, sucs de taronja i pinya i cafè amb llet, que no vaig poder provar perquè es va acabar :(

Ja m'ha arribat el meu AIG

Que bé, quina il-lusió m'ha fet, ja veia altres blogs que el rebien i jo per fi ja el tinc també!


De la mà de Jissy Cocinitas m'han arribat varis regals del meu amic invisible gastronòmic

- Un llibre: El Libro de las Guisanderas de Asturias, molt interessant, sobretot perquè es tracta d'un grup de dones que preserven les receptes de tota la vida.

- Uns pastissets petits per penjar al mòbil, molt cucos

- Dos marcs d'acer per fer galetes

- Motlles de paper per fornejar els cupcakes

- Una agulla de roba en forma de pastisset

- Un imant artesà molt bufó fet amb forma de cupcake

- Un motlle de silicona per fer xocolata


Em seran molt útils aquests estris per algunes receptes que ja tinc pensades ;)

Gràcies!!!!!!!!!!!

L'esmorzar d'Insta Santa Coloma de Farners

Dissabte passat tocava l'Instagram de Santa Coloma de Farners, coincidint amb la Fira de la Ratafia. Més que una fira, un sentiment molt arrelat al poble, i és que és tot un art l'elaboració d'aquesta digestiva beguda.
La ratafia és un licor que s'elabora des de l'antiguitat.
I jo que pensava que a Santa Coloma només hi havia les galetes Trias, que amb molt de gust vam poder provar durant l'esmorzar. I no pas unes qualssevol, sinó unes elaborades com no, amb ratafia, com molts dels productes que podem trobar a les diferents parades de la fira: croissant de ratafia, presentat per Abraham Balaguer (guanyador del Premi al millor croissant de mantega d'Espanya 2012), botifarres amb ratafia, xuixos amb ratafia, brunyols també amb ratafia, entre altres productes alimentaris.

Nosaltres en aquesta ocasió vam esmorzar unes llesques de pa rodó sucades amb tomàquet amb tota una bona i excel-lent varietat d'embotits: a destacar la qualitat del pernil i botifarres, negre i de fetge, també el formatge i llonganissa molt ben elaborada. Tampoc hi van mancar unes olives que no tenien gens de mala pinta :)

  
Per beure no hi faltaven sucs de pinya, préssec i taronja, a més del cafè amb llet i la insígnia del poble, la seva Ratafia. També gerres de vi negre per acompanyar el pa amb embotit, perfecte tot, un bon esmorzar, suposo que per agafar forces per la caminada i la pujadeta que ens esperava. Vet aquí perquè també ens van obsequiar amb unes barretes energètiques de xocolata i llimona, que per cert encara no he provat, ja us diré què tal són.

Amanida de formatges amb avellanes

Les amanides a casa ens agraden molt, i sobretot si porten formatge encara més. En aquesta ocasió n'hem elaborat una amb dos tipus de formatges i unes avellanes torrades, que hi combinen molt bé. Tots els fruits secs casen molt bé amb les amanides.

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 cabdells d'enciam
  • 2 carrotes
  • mig cogombre
  • quadradrets de formatge madurat
  • quadradets de formatge semi
  • 20 avellanes
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre
  • vinagre de Mòdena embellit



Elaboració:

Es renten bé els cabdells d'enciam, les carrotes i el cogombre.
Es pelen les carrotes i el cogombre i es talla tot a rodelles fines.
Per altra banda, tallem daus dels dos formatges.
Partim els cabdells a lo llarg en quatre parts i les fulles de fora les tallem més petites i les disposem ple plat. Hi afegim la carrota i el cogombre i també els daus de formatge i les avellanes.
I ja ho tindríem :)
Amanim amb una bona quantitat d'oli i vinagre de Mòdena, sal i pebre.

5/11/13

Can Serra

Dimarts passat, aprofitant que a Girona era festa, Sant Narcís, jo també me'n vaig demanar per tal de coincidir amb el meu home :) Així que vam anar a dinar al Restaurant Can Serra, a la crta. Nacional II, de Pont de Molins.

Fan menú diari i de cap de setmana. El tracte és molt bo i atent, ràpid i eficient. Un menjador molt casolà, com la resta de menatje que fan servir, com els plats de terrissa, entre altres.

El menú consisteix en 4 primers i 4 segons a triar, pa, aigua, vi i gasosa i postres, per 9 euros tot.


Una vegada triats els plats i la beguda ens van servir unes llesques d'un pa de pagès excel-lent, acabat de torrar, calent encara, i acompanyat de tomàquet i all per poder untar-los a la llesca. Sembla estrany com una torrada et pot fer gaudir així!


Nosaltres vam demanar una llimonada i una cervesa i de primer:
  
- Uns macarrons casolans: amb sofregit fluix de tomàquet i ceba i carn picada. Presentats amb un xic de formatge ratllat. Correctes.


- Uns ous al plat: dos ous amb tomàquet, pèsols i xoriç. Un plat senzill i resultós, sempre agrada.


De segon va quedar encantats:

- Calamars en salsa: molt ben cuinats i tendres, amb ceba ben cuita. I perfecte la salsa per a sucar-hi pa :)


- Civet de senglar: un plat copiós, amb salsa i el senglar perfectament cuinat, molt melós. Servit amb patata bullida, que dic jo que guisada hagués quedat més bona, però vaja.


I de postres:

- Un flam de xocolata amb nata: ració abundant de flam, era gran i bo, de textura un xic gelatinosa.


- Tarrina de nata i maduixa


I per culminar el bon àpat:

 - Cafè sol i tallat, molt ben fets, al punt, que costa a vegades.


Dürum al Gondal Kebab


Divendres passat, dia de futbol i això vol dir menjar "guarro" tot veient el partit.

Vam anar a buscar un dürum de carn de vedella amb verdures: enciam, carrota i tomàquet i tres salses: de iogurt, picant i una més neutra. La picant s'hi nota força, sobretot cap al final del dürum.


A mi personalment m'agraden més els kebabs amb pa de pita, ja que el pa sol ser més cruixent, tot i que en el dürum hi cap molta més carn i verdures, pesava lo seu. De preu 4 euros, però no era res de l'altre món, o si ;)?


La veritat és que n'hem menjat de molt millors i amb més varietat de farcit a triar (remolatxa, olives...).


També l'ordre d'afegir els ingredients fa que et quedi tota la verdura ben separada de la carn i no es barregi, quan precsiament queda més bo.


El braçet de pinyons

A casa nostra sempre ha estat tradició el diumenge comprar postres. Avui dia potser això ja es va perdent, jo mateixa amb la parella no la seguim. Si no és que anem a dinar o sopar a casa d'algu no tenim la costum de comprar-ne.


Però aquest passat dia de Tot Sants vam encarregar un bracet de nata i pinyons a una pastisseria que tenim aprop de casa que ho fan molt bé.


Un bracet ben ple de pinyons, no tots del país ;), i farcit d'una nata d'excel-lent qualitat.

 

Els nostres cocos preferits

Aquesta passada diada de Tot Sants vam anar a Girona a les fires. Coincidia tot: feien Fira d'Artesania, d'Alimentació, de Dibuix i Pintura, les atraccions i les barraques. Vam fer un dia ben complert amb dinar a casa dels sogres i els meus pares entremig.

I tot passejant al matí per les parades vam veure aquells cocos que tan ens agraden i que malgrat que visitem moltes fires arreu de la comarca no trobem massa sovint. Així que quan els veiem no ens podem resistir. 12 cocos a 3 euros i són bonissims, així que la RQP queda més que palesa.

Aquí els teniu, si normals són bons imagina't banyats de xocolata :)

Acompanyats d'un batut de cacau, nyam