12/11/13

L'esmorzar d'Insta Santa Coloma de Farners

Dissabte passat tocava l'Instagram de Santa Coloma de Farners, coincidint amb la Fira de la Ratafia. Més que una fira, un sentiment molt arrelat al poble, i és que és tot un art l'elaboració d'aquesta digestiva beguda.
La ratafia és un licor que s'elabora des de l'antiguitat.
I jo que pensava que a Santa Coloma només hi havia les galetes Trias, que amb molt de gust vam poder provar durant l'esmorzar. I no pas unes qualssevol, sinó unes elaborades com no, amb ratafia, com molts dels productes que podem trobar a les diferents parades de la fira: croissant de ratafia, presentat per Abraham Balaguer (guanyador del Premi al millor croissant de mantega d'Espanya 2012), botifarres amb ratafia, xuixos amb ratafia, brunyols també amb ratafia, entre altres productes alimentaris.

Nosaltres en aquesta ocasió vam esmorzar unes llesques de pa rodó sucades amb tomàquet amb tota una bona i excel-lent varietat d'embotits: a destacar la qualitat del pernil i botifarres, negre i de fetge, també el formatge i llonganissa molt ben elaborada. Tampoc hi van mancar unes olives que no tenien gens de mala pinta :)

  
Per beure no hi faltaven sucs de pinya, préssec i taronja, a més del cafè amb llet i la insígnia del poble, la seva Ratafia. També gerres de vi negre per acompanyar el pa amb embotit, perfecte tot, un bon esmorzar, suposo que per agafar forces per la caminada i la pujadeta que ens esperava. Vet aquí perquè també ens van obsequiar amb unes barretes energètiques de xocolata i llimona, que per cert encara no he provat, ja us diré què tal són.

1 comentario:

  1. Hola!!! Me alegro un montón de que te gustara! Ya me contarás a ver que receta pruebas!! Yo también me quedo por aquí, así que seguimos en contacto!!

    Besosss

    ResponderEliminar