22/5/13

Arrós mar i muntanya

Aquest diumenge passat, com que vaig anar a dinar a casa dels meus pares, vaig proposar-li a la meva mare a veure si feia arrós de peix. Aprofitant l'ocasió de poder-lo degustar fet del dia amb el seu suc, i no entre setmana que ja queda més sec. Va ser boníssim, feia temps que no en menjava recent fet, amb els seus escamarlans ben frescos, la gustosa sèpia, musclos de roca i algunes cloïsses, tot peix i marisc de Roses. També hi posa algunes salsitxes, que trobo que hi queden molt bé :) Per això li he posat com a títol arrós mar i muntanya, tot i que el considero més aviat arrós de peix, pel seu gust intens de mar.

Anem a veure'n el plat:


Un arrós deliciós, un xic grinyol, com m'agrada a mi i sucoset al punt.

Però ara del que us volia parlar és de com menjar l'arrós que sobra. Si us agrada un xic caldós, com a mi, i l'arrós no és recent fet, una bona manera de menjar-lo és fer-ne una truita d'arrós.

 Ingredients:

- Arrós del dia abans
- Oli d'oliva verge extra




Preparació:

S'agafa una paella que no enganxi i s'hi posa un rajolí d'oli. Quan aquest s'escalfi hi posem l'arrós, havent-se separat els entrebancs, el marisc i les salsitxes, la sèpia la podem deixar. Anem xafant l'arrós i el rossegem per les dues bandes, volta i volta, fins que formi una crosta.


Servim l'arrós en un plat i els entrebancs al costat, a banda que en diuen.

Can Manolo

Amb aquest nom és com es coneix aquest Asador tan emblemàtic de Girona, altrament anomenat Restaurant La Barca. És un restaurant pel qual han passat moltes cares de famosos, des de la Marlene Morreau, jugadors de Barça i altres personatges de la tel.levisió.

I una altra curiositat d'aquest lloc és la història que té al darrera;




El 8 d'agost de 1958, Salvador Dalí i Gala-Elena Diakanoff Deulina, van contraure matrimoni a l'església Santuari dels Àngels. El convit es va celebrar al reservat del restaurant La Barca de Girona, avui dia conegut com a 'Menjadoret Dalí'.

El menú triat va consistir en un primer plat compost per un assortiment d'embotits i patés, un segon que era una combinació de marisc i pollastre (aleshores menjar per a rics) amb els seus acompanyaments d'empanades i 'calentons'.

Es va destapar el millor cava i es van servir postres, el pastís de noces, cafè i licors i també conyac Napoleó, que encara avui no té rival.


I ara que ja el coneixem una mica més, anem a veure alguns dels seus plats. La seva especialitat és el xai lletó i el garrinet de Burgos.

Nosaltres hi vam celebrar el bateig de la cosina petita d'en Ramon i vam degustar el menú número 1, que consistia en:

- Pa amb tomàquet: un pa amb forma de "tetilla" calent i ben cruixent, servit amb tomàquet de penjar per poder-lo sucar bé i amb un bon oli d'oliva per regar-lo.


- Graellada de verdures: pebrot vermell, ceba i esbergínia tot escalivat, espàrrecs de bosc i xampinyons a la brasa i tomàquet.


- Embotits ibèrics: llom axoriçat, xoriç, llonganissa i pernil tots ibèrics.
El llom no estava malament, el xoriç correcte, la llonganissa, on n'hi hagi una de pagès i el pernil no em va acabar de convèncer.


- Croquetes casolanes: eren de pernil, bones, hi notaves el farciment. L'arrebossat bo.


- Bloc de foie gras de Canard: era bo, tot i que prefereixo el d'oca, llàstima que estava massa fred. Acompanyat de confitura de maduixa i presentat amb unes torradetes dins del seu plàstic, punt negatiu!


- Calamars a l'Andalusa: ben fregits, gens oliosos, tot i que jo sóc més d'una bona romana :)


- Patates Can Manolo: el plat estrella de la casa i no m'estranya. Bé, de fet, és un plat molt senzill, però resulta una exquisidesa. Consisteix en patates panadera fregides i remenades amb ous trencats al punt, sense quallar en excés. Servit amb unes rodelles finissimes de xoriç ibèric, que a vegades és pernil, i queden bonissimes.


- Costelles de xai lletó: molt bones, amb un gust bo de brasa i ben tendres.


I de postres en aquesta ocasió, un pastís Sant Marc per celebrar el bateig de la petita Gisela. Massa fred també, però estava bo, i encara sort que van tardar a servir-lo i jo a menjar-me'l, que sinó...


Mentre anaven obrint els respectius regals dels convidats, molt bé tot i un dia ben assolellat al final.


Vam acabar amb un tallat dels meus, que em va deixar un regustet més bo a regalèssia. M'agrada aquesta casa de cafès!


Cal dir en lletra majúscula quasi que la relació qualitat preu d'aquest restaurant és més que bonissima.









21/5/13

Triumvirat a l'Escala, el garum

El garum és una salsa feta a partir de vísceres fermentades de peix. A l'antiga Roma era considerada un aliment afrodisíac al qual només hi accés els alts estrats socials. En lloc de fer servir la sal utilitzaven el garum per proporcionar gust salat als aliments.



Aquí us deixem algunes fotos d'una parada que elaborava el garum i mostrava les espines del bacallà, la salaó, la moixama i les arengades.


Tot ben decorat i ambientat en l'època romana. Una fira molt bonica que es ocupa diferents emplaçaments de l'Escala,  des d'Empúries fins a Riells.


Als carrers del poble s'hi troben les parades d'artesania i alimentació principalment. Trobem embotits, pans, formatges i dolços. Nosaltres ens vam deixar delectar per una parada que venien cocos, que tant li agraden a en Ramon. En vam comprar 12 de xocolata i que bons que eren, ja els tenim fitxats!!!


 Menjats vora la mar, en un esplèndid dia i com a colofó final del cap de setmana ;) 



Especial decoració

Avui l'entrada que us faig és per anunciar-vos una botiga especialitzada en teles de decoració anomenada Susana Manzanaro. Hi podeu trobar des de paper pintat, cortines entre altres menesters per a la llar.

Si en voleu saber una mica més, a part de visitar la seva pàgina web, aquí us deixo l'enllaç d'un vídeo presentació de la seva casa:

http://www.youtube.com/watch?v=z8XSkS-wi1c

I això no és tot perquè ara, amb Totombola, teniu l'oportunitat de participar al sorteig d'un fantàstic Edredó-Plaid de Patchwork com aquest:

 Només heu de clicar la imatge i us hi dirigirà!

Aniversari Tete al Càlid Cafè

El passat dissabte dia 4 de maig el meu germà va fer 40 anys, tot i que no els aparenta :)
En ple dies de celebració de Fires i Festes de la Santa Creu ens va convidar a tots al Càlid Cafè, un restaurant que ens agrada molt i del qual ja us n'he parlat altres vegades.

Anem a veure alguns plats que tenien aquell dia en el menú:

Els primers:

- Brandada de bacallà: bo i fi, però no em va arribar enlloc ;) M'agrada molt el bacallà en totes les seves formes de presentació i elaboració, per tant la brandada, amb la seva textura cremosa no podia ser menys.


- Amanida de wonton amb carabassó i mozzarella: una de les diferents amanides originals que fan el aquest local. En aquesta ocasió elaborada amb diferents capes de massa de wonton fregit intercalant daus de carabassó i mozarrella. Vaig tenir el gust de provar-la i la mescla quedava molt bé, suau i equilibrada.


Els segons:

- Lluç de palangre amb salsa d'all: una rodella de lluç molt formosa acompanyat d'una fina salsa d'all, molt encertada, sense ofendre el gust d'all. Com a guarnició un flamet d'arrós blanc i una mica d'escalivada. Jo l'acostumo a canviar per patates fregides, que m'encanten, tallades en forma de daus i ben casolanes. Aquesta vegada però me les van servir a part, així que m'ho vaig menjar tot ;) Bé, de fet, en vaig donar unes quantes a la meva mare i el meu germà.


- Rodó de vedella: dos talls molt ben presentats, melosos i ben cuinats. Amb les seves patates d'acompanyament. Una vedella molt ben feta.


- Calamarsons a la planxa: tendres i servits amb un xic d'amanida i un flam d'arrós amb menta que no els va agradar.


I de postres:

- Pastís de formatge artesà amb confitura d'aranyons: un dels meus postres preferits, després del coulant de xocolata. Un pastís fi i delicat. Bona combinació amb els aranyons, feia temps que no en menjava.


- Carpaccio de pinya amb gelat de vainilla: pinya tallada molt fina, amb una mica de sirop de maduixa per decorar i el gelat al mig.


- Cafè Ligéois: els postres que sempre demana la meva mare i aquest cop s'hi va sumar en Ramon :) Bona combinació amb el cafè, el gelat de vainilla i la nata muntada al cim. Pel meu gust faltaria una nata més densa i més quantitat, però no està gens malament ;)

I això va ser tot, algun tallat, però jo ja no podia més i vaig optar per no fer-ne.

Cal dir que el menú que oefereixen és escuet, consta de tres primers i tres segons a triar, que en funció del dia te n'agraden més o menys. Tot i això sempre trobes alguna cosa...














15/5/13

InstaFigueres

Aquest passat dia 1 de maig, dia de les paradetes a Figueres, es va celebrar l'Instagram your city a Figueres. Vam ser més de 100 persones i es van fer més de 1000 fotografies entre tots els que vam participar. Ens ho vam passar bé, començant amb un bon esmorzar molt dolç i acabant amb la visita guiada per conèixer la ciutat. Una idea molt bona, m'ha agradat la experiència!


Sanferbike: botigues especialitzades en bicicletes

I no només en bicicletes sinó en ciclisme en general i triatló per a tots.

Si en voleu conèixer més no dubteu a visitar la seva pàgina web.

També us deixo l'enllaç d'un video presentació de la casa.

I finalment ja dir-vos que la pàgina de Sanferbike a Totombola sorteiga una bicicleta ORBEA, si hi voleu participar feu clic aquí:

http://www.totombola.com/sanferbike

A veure si hi ha sort!



9/5/13

Assortiment de pintxos

Aquest dissabte passat vam decidir fer-nos una selecció de pinxos, aprofitant alguns dels productes enviats molt amablement per les cases patrocinadores.

Ingredients:

 Elaboració:

- S'agafa la baguet i es talla a llesques un xic esviaixades. Se suquen la meitat amb tomàquet, sal i oli i l'altra meitat es deixen sense sucar.
- Es disposen en el plat per tal d'elaborar els diferents pinxos:


1. Formatge d'ovella i codony
2. Sobrassada, formatge d'ovella i mel
3. Formatge al romaní amb pernil ibèric de gla
4. Formatge d'ovella i melmelada de maduixa
5. Formatge d'ovella i melmelada de qumkuait
6. Formatge al romaní amb vinagre de Mòdena envellit

Aquí els podeu veure: