24/10/12

Els esmorzars del cap de setmana

Arriba el cap de setmana i això comporta un trencament de la rutina i canvi d'hàbits, fins i tot, alimentaris. Deixes de banda la llet amb cereals de cada dia per donar pas a un súper esmorzar molt més complert, pausat i llaminer, veiem-lo:
Comencem amb un suc de taronja, continuem amb un bon croissant amb
xocolata tipus crema
a l'interior i les puntes
recobertes també de xocolata. Una delícia, i una bomba calòrica :) Aquest de la imatge és justament el que mengem, acabat de comprar a la fleca de baix de casa dels sogres. I ja per acabar un capuccino per completar encara més l'esmorzar!

La veritat és que aquest croissant és molt bo, sobretot per la quantitat de xocolata en forma de crema que hi ha al seu interior i per les puntes. I més quan les enganxes ben farcides. En canvi la pasta del croissant és millorable ;)


22/10/12

Pizza tonno

Dissabte passat, en tornant de veure les World Series by Renault, que no ens les perdem cap any, vam decidir sopar pizza!

En aquesta ocasió vam comprar la massa tradicional Buitoni, que és molt bona, petita això si, pesa 260 grams i fornejada queda fina i cruixent.
 
La vam fer amb ceba ben cuita a foc lent en una paella de ceràmica d'aquestes que es porten ara :) i tomàquet natural fregit també lentament.


Hi vam posar tonyina amb oli d'oliva verge extra i dos tipus de formatges, un de semi, ratllat, barreja de vaca i ovella i de cabra tallat en forma rectangular. També hi vam posar orenga, espècia que no pot faltar mai a la pizza i la vam tenir al forn fins que es van desfer tots els formatges. En vam preparar una pels sogres i l'altra per nosaltres. A més, la sogra ens va fer el tomàquet i la ceba. Nosaltres vam arribar cap al vespre i només vam fer-hi el toc final.

  
Va quedar deliciosa amb la combinació dels dos formatges, la ceba i el tomàquet ben fregits, la tonyina i el toc d'orenga. Llàstima que la ens la vam haver de partir :( Pel gust de la boca ens n'haguessim menjat tota una ;)


Galetes Coral

L'empresa Galletas Coral ha decidit col.laborar en el nostre blog :)
Anem a veure una mica qui són i quins tipus de galetes tenen;

Galetes Coral  vam 
néixer fa ja més de mig segle. Dediquen 17.427 m2 a l'emmagatzematge, fabricació i gestió dels seus productes. L'equip humà el formen 65 persones, cadascuna qualificada per desenvolupar perfectament la seva comesa.

Conten amb una tecnologia punta i la uneixen a la tradició dels seus galeters per desenvolupar les més exquisides varietats de productes.

Un rigorós control de qualitat en matèries primeres i processos de fabricació fa que els seus productes compleixin sempre les condicions d'acabat i sabor que els caracteritzen.


Tenen un gran assortiment de galetes, nosaltres tindrem el gust de provar-ne algunes com ara:

- Bizcocho King: són els clàssics melindros
- Els Chiquitillos: anomenats per nosaltres pets de monja
- Boer de coco
- Boer de nata

Ja estem desitjant catar-les!!!!!!!!! 

A més enguany Galletas Coral cumpleix 60 anys! Moltissimes felicitats! 


Si voleu saber un xic més d'aquesta casa, us deixo la seva pàgina web:




18/10/12

Restaurant: El Bar del Poble

El dijous passat, vigília de festa, vam anar a sopar amb els meus pares al bar del local social situat la plaça de Torroella de Fluvià, anomenat ara El Bar del Poble. La veritat és que ens va sorprendre agradablement. L'amo molt simpàtic i atent.


Nosaltres vam començar amb unes amanides molt complertes, amb enciam, tomàquet, carrota, ceba, cogombre, pebrot vermell i olives. I després vam menjar un bon plat de pa amb tomàquet i embotit variat. Tot de primera qualitat, un pa rodó d'aquells de pagès, emassat i de llesca gran i gruixuda. Boníssim el pa i molt ben sucat amb tomàquet i un bon oli d'oliva. Per acompanyar una generosa quantitat d'embotit variat: pernil salat (molt bo), botifarra negre (excel.lent, sense a penes greix), botifarra blanca (molt fina de gust), fuet, llonganissa, catalana, xoriç ibèric, llom i formatge manxego. Una selecció de molts bons embotits. Llàstima que no tinc la foto per ensenyar-vos-la perquè el mòbil va fallar i només us puc mostrar l'amanida. Perquè realment feia goig de veure el plat amb les dues llesques formoses i tota la varietat d'embotit.
Un altre dia hi tornarem i ja faré foto de tot. El meu pare es va demanar una botifarra de perol i deu ni do quin plat més abundant i ple de patates fregides casolanes fetes al moment i d'allò més bones.
Vam quedar molt satisfets i ben servits. I el preu més que bo quant a relació qualitat preu.
La pròxima vegada provarem el seu arrós que tan bona propaganda ens va fer!





16/10/12

Arrós amb algues

Dissabte passat vam decidir elaborar un arrós amb algues, gràcies a les algues Porto-Muiños i a l'arrós Monstià.

Ingredients per a 2 persones:

- 2 tasses d'arrós extra Monstià
- 1 brou de verdures
- 1 paquet d'algues Porto-Muiños (espagueti de mar)
- formatge Cadí
- oli d'oliva verge extra

Preparació:

Primer vam posar aigua a bullir amb una pastilla de brou vegetal. Tot i que si disposes de temps pots elaborar el brou a partir de verdures, nosaltres en aquesta ocasió vam anar per la via ràpida i comòde.

Una vegada vam tenir el brou, vam posar l'arrós a fregir amb un raig d'oli d'oliva verge extra en una paella.

Hi anàvem afegint el brou conforme l'anava absorvint el gra d'arrós.
Paral.lelament vam passar les algues per aigua i les vam esvandir bé, ja
que eren algues fresques en sal.

 Les vam tallar un xic i les vam incorporar a la paella amb l'arrós i el brou. Vam anar remenant i quan vam beure que ja no quedava brou vam apagar el foc i el vam deixar resposar.


Per decorar unes llesques de formatge Cadí tallat fi que combinava bé amb el plat.

 
 



Brownie de xocolata sense sucre i nous

Seguint el cap de setmana de preparatius dolços, també vam fer un brownie. Ja havíem posat la recepta en algun post anterior, però aquesta vegada el vam elaborar amb xocolata sense sucre. A més el vam fer amb un motlle més ample i llarg i sense coure al bany Maria, amb la qual cosa va quedar més cuit i esponjós, una textura diferen, com més tipus coca.


Vam fer servir productes cedits per cases col.laboradores com les Nous de California, Harinas Saiz o Xocolates Torras.
Anem a veure la recepta:

Ingredients:

- 150 g. de xocolata negra per fondre sense sucre Torras
- 100 g. de mantega
- 2 rovells d'ou
- 25 g. de sucre
- 2 clares d'ou
- 30 g. de farina Saiz Casas Colgadas
- 75 g. de nous de Califòrnia

Elaboració:

- Fonem la xocolata en un bol al microones, vigilant que no es cremi. Hi afegim la mantega desfeta i ho remenem bé.
- Batem els rovells d'ou i els 25 g. sucre.
- A part, muntem les clares a punt de neu amb el sucre restant.
- I ara ja barregem la xocolata fosa, amb les clares, els rovells i el sucre i hi incorporem les nous trinxades i la farina.
- Ho remenem tot bé fins a aconseguir una massa homogènia.
- Untem amb mantega un motlle llarg i hi evoquem la massa per enfornar-la durant 15 minuts a 200º.
- Finalment el deixem refredar i el desmotllem amb cura i aquí el teniu!


Nosaltres ens el vam acompanyar amb nata muntada, va quedar boníssim!!!!!!!!!!!!!

 
 

Coca amb trossets de xocolata

Aquest cap de setmana llarg de pont hem decidit preparar alguns dolços. Com que fa uns dies tan Xocolates Torras com Harinas Saiz van tenir l'amabilitat d'enviar-me alguns dels seus productes, els hem combinat per preparar una coca amb xocolata.
Elaborada igual que la recepta típica de la coca de iogurt però enlloc de pinyons per decorar, hi vam posar xocolata sense sucre trossejada.
Anem a veure la recepta:

Ingredients:

- 1 iogurt de llimona
- 3 vasos de farina Saiz Casas Colgadas
- 2 vasos de sucre
- 1/2 vas de llet
- 1/2 vas d'oli d'oliva verge extra
- 3 ous
- 1 sobre de llevat
- xocolata Torras sense sucre per fondre
- mantega 


Elaboració:

Es barreja el iogurt, la llet, l'oli i els ous en un bol amb el turmix. Afegim el sucre i la farina a poc a poc i el llevat. Quan estigui la massa ben fina, hi afegim la xocolata Torras tallada a trossets petits. Remenem tot que quedin els trossos de xocolata ben repartits entre la massa.
Untem el motlle amb mantega i evoquem la massa.
Ho fornegem a uns 180 graus durant 3/4 d'hora.





9/10/12

Mas Molí Can Poncelas

Diumenge passat, després de fer un vol per la fira de la botifarra de Perol, vam venir els meus sogres i vam anar a dinar Can Poncelas per a celebrar els seus respectius sants, que van ser a l'estiu.

És un restaurant molt bonic amb una llarga història al darrera. El molí de Perelada fou construït a mitjans dels segle XIX. En aquella època era important tenir un molí a prop del Palau dels comtes de Perelada.
La façana del restaurant està decorada amb l'escut comtal (armes de Rocaberti).
Les ales laterals del restaurant eren dependències.

La transformació en Restaurant ha estat absolutament respectuosa amb l'edifici, conservant-se pràcticament intacte.

Com a restaurant ofereix una cuina sòbria i tradicional especialitzada en rostits fets amb aigua i sal als típics forns de llenya castellans (llenya de roure i alzina).
La decoració de l'interior conté notables obres d'art, pintures de Pruna i Urgell, mobiliari antic, gravats, entre altres objectes d'època i d'actualitat.

Com dèiem abans, la cuina està especialitzada en rostits fets amb dos forns de llenya a la vista del públic.
Disposen d'un menú castellà vigent tot l'any i la resta de plats els canvien segons la temporada.
També ofereixen dos altres menús al mateix preu que el castellà, és a dir, a 40 euros. Relació qualitat preu és molt bona. Per aquest preu t'entra un primer plat, un segon (que pot ser garrinet), postres, aigua, vi i cafè. El vi és un Perelada negre criança.
A més et donen la possibilitat de combinar els primers d'un menú amb els segons d'un altre. Així si vols menjar el garrinet pots triar un altre primer que no sigui el pica-pica ofert. Tot i que també és bo, et porten coca de pa de la casa ben sucada, excel.lent. I per acompanyar uns pebrots del bierfo fets al forn, amb un gust potent, bonissims. També botifarra negre amb arrós, conegut com morcilla, i xoriç sense tripa (picadillo). Molt saborós aquest últim.

D'entrada et posen unes olives sevillanes i un xarrup de crema de carabassó. Correcte.


En aquesta ocasió però, i com que el primer cop que hi vaig anar ja vaig provar el menú castellà complert, vaig triar una amanida de gambes i bolets.

Amanida de bolets i gambes
Estava ben presentada, tèbia, amb els bolets i les gambes pelades, deixant la cua i el cap. La vinagreta molt ben aconseguida, vaig haver d'agafar una xapata petita acabada de fornejar per acabar de sucar la que va sobrar. El pa era molt bo també.
En Ramon va demanar aquest fabulós risotto: (era bo i cremós)

Risotto de formatge de cabra
Quant al segon plat, senzillament perfecte: garrí de llet. Un garrinet ben tendre, ens el van trencar amb el plat, cosa que certifica la seva tendresa, tal com ho fan a Segòvia :)
Pobre garrinet, no va passar de les tres setmanes de vida que ja l'havien rostit.

Salant el garrinet ja tallat amb el plat
Per acompanyar el garrinet et porten un bol individual d'amanida digestiva amb enciam iceberg i ceba molt ben regada amb oli d'oliva i una ceba dolcissima. I un altre bol, a compartir aquest, amb patates panadera amb julivert i ceba tallada ben fina (patates pobres que en diuen ells). Uns acompanyaments senzills, molt adients i bons.


I de postres tenen diferents pastissos originals casolans així com també crema catalana o flam.
Jo vaig optar per un pastís de xocolata blanca i coco. Molt encertat. Me'l van servir amb una espècia de melmelada-salsa de tomàquet, que no em va acabar de convèncer i em va costar un xic averiguar el gust, combinat amb el pastís. Al final vaig preguntar al cambrer què era hi si, ho havia encertat :) Era un toc original.
 
Pastís de xocolata blanca i coco
Pastís de xocolata i taronja
I per rematar l'àpat i ajudar a pair un bon cafetó, descafeïnat això sempre i amb sacarina.

Després d'aquí anàvem a la festa dels cosins del meu pare, que es van reunir tots al Pa Volador. Ens ho vam passar molt bé i vam conèixer família nova, tot fent racó per un tros de pastís Imperial, que també era l'aniversari de la meva tia.
En fi un dia complert, encara en sortint vam anar de concert i a prendre un granissat de llimona a la Rambla, amb els meus pares i en Ramon.
Tenia piles per estona, potser el cafè no era sense cafeïna ;)