29/7/11

Perquè són irresistibles les patates fregides?


Les patates fregides són irresistibles i això tots ho hem pogut comprovar alguna vegada que no en  volem consumir però comencem amb una i ja no podem parar. Això  té un fonament fisiològic que a continuació t'expliquem, és a dir, et donem la raó per la qual no podem menjar una sola patata fregida.
Pel que sembla, l'arrel d'aquesta conducta és el greix contingut a les patates fregides que desencadena a l'intestí la producció de substàncies anomenades endocanabinoides, que són similars als compostos que contenen drogues com la marihuana.
Aquest efecte del consum de greixos es va comprovar en ratolins i no succeïa davant la ingesta d'hidrats i proteïnes. La secreció d'endocanabinoides condueixen  senyals que provoquen ànsies per continuar consumint aliments grassos, així una vegada que la patata fregida té contacte amb la nostra boca, resulta molt complex menjar-ne una i prou.

Si bé en el futur es pensa utilitzar les dades d'aquesta investigació per crear teràpies que obstrueixin la producció d'endocanabinoides a l'organisme i així, ens permetin controlar la ingesta d'aliments grassos, en l'actualitat, podem emprar aquesta informació al nostre favor per evitar la ànsia per menjar més i més.
És a dir, podem intentar reduir el consum d'aliments amb molts greixos, ja que sabem que ens empenyeran a buscar-ne més i sobretot, hem de posar davant nostre porcions reduïdes dels mateixos, perquè ja sabem que si davant de nosaltres hi ha una bossa de patates fregides no podrem deixar per després la meitat d'aquesta.
Per això, al moment de consumir fregits, pastisseria o altres productes rics en greixos, seria millor portar a la taula el producte en la quantitat que desitgem consumir i no més que això.
D'aquesta manera, ja no haurem de patir l'ànsia per consumir més i les conseqüències de no poder controlar la ingesta a causa d'aquestes substàncies que tant ens impulsen per seguir menjant.

Via | Directe al Paladar


28/7/11

Can LLinares

Croquetes de pollastre
Un diumenge que no tinguis ganes de cuinar pots anar a comprar menjar preparat a Can LLinares, nom amb el qual la gent de Figueres el coneix, tot i que ara s'anomena "La Cuina".
No tenen molta varietat de plats, però els que tenen estan molt bé. Cuinen els millors canelons que mai hagi provat, a part dels de la meva avia. També fan molt bon els calamars farcits, tot i que el més sol.licitat són els canelons.

Canelons artesans
Nosaltres vam menjar unes croquetes casolanes, molt bones, meloses, amb bona beixamel i bon farciment de pollastre i l'arrebossat gen oliós.
També, com no, uns canelons, amb molta quantitat de beixamel i perfecte de consistència i de gust. I el farciment de dins el caneló molt fi i suau, d'un pollastre ben cuinat. Són canelons contundents, però deliciosos.

Patates del xurrer
D'aperitiu també vam picar unes patates artesanes d'una xurreria d'aquí al carrer del costat.

En fi un diumenge de no cuinar però si de fer un bon dinar :)

I això tot esperant l'hora d'anar a l'estació per emprendre el nostre viatge d'estiu, cap a Rússia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bracet de patata i tonyina

Bracet de patata i tonyina
Anem per un altre plat deliciós de cara a l'estiu, tot i que si enlloc de posar-hi maionesa a l'estiu hi evoquem salsa de tomàquet calenta, ho podrem menjar tot l'any!

Ingredients per a 4 persones:

Puré de patata (pot ser elaborat o casolà)
3 ous durs
4 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 llauna de pebrot vermell escalivat
4 olives farcides per decorar
maionesa casolana

Preparació:

Es fa el puré de patata casolà, si es vol, amb patata bullida, mantega, un rajolí de crema de llet i sal, o s'agafa el que ve preparat. Una vegada fet posem dins el motlle un xic de puré i la mescla de tonyina, ous durs i pebrot barrejat amb la maionesa. Hi tornem a posar una altra capa de puré de patata i més maionesa. Finalment,  hi ratllem ou dur per sobre per decorar i les 4 olives.  Ho deixem refredar a la nevera i ja ho tindríem :)



Ensaladilla russa

El millor plat refrescant de l'estiu per a mi és una bona ensaladilla russa. Fàcil de fer, amb verdures fresques de temporada i una maionesa casolana que ho banyi tot.

Ensaladilla russa
Ingredients per a 4 persones:

1 patata mitjana
300 g. de mongeta verda fina
100 g. de pèsols
2 carrotes
1 llauna de pebrot escalivat
3 ous durs
4 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra

Preparació:
Es talla tota la verdura a trossets petits i es cou al vapor durant una mitja hora. Els pèsols s'han de tirara més tard, ja que es couen abans. Un cop cuita la verdura, es barreja amb les llaunes de tonyina, el pebrot escalivat i els ous durs, també tot tallat a trossets. Ho posem en un bol per evocar-hi la maionesa i barrejar que agafi gust.

Per a fer la maionesa casolana: podem fer servir l'oli que ens ve amb les llaunes de tonyina i així la maionesa agafa un toc diferent que queda molt bo, i de pas, aprofites l'oli.

Es deixa l'ensaladilla a la nevera, que millor menjar-la freda i queda boníssima!!!!!!!!!!!!


17/7/11

Bar Boira

Un bon lloc per anar a esmorzar a Girona, és el bar Boira. Està al centre i és un local molt bufó. L'encant que té és que pots esmorzar amb vistes al riu Onyar i totes les casetes de colors. A més el servei és atent i l'oferta d'esmorzars boníssima i de qualitat.

Jo em vaig demanar un suc de taronja natural. Perfecte, un got gran ple de suc fet de taronges dolces. I per acompanyar-lo un bon croissant de xocolata. Petit pel meu gust, ja que és deliciós, però a vegades, com en aquest cas, millor petit i bo, rotllo delicatessen, que gran i pitjor. Aquest croissant era fet d'una pasta fina com un xic mantegosa, deliciosa i fina i amb una xocolata a les puntes i a dins sensacional.

Senzillament una delícia!!!

Formatge: Le Palet Étoile

Le Palet d'Étoile
Parlarem d'un formatge de cabra provinent de la granja Étoile du Vercors. És un fomatge elaborat a partir de llet sencera pasteuritzada de cabra. És una altra de les exquisideses d'aquesta formatgeria francesa.

Característiques: és un formatge força aromàtic degut a la llet de cabra, que adquireix un sabor i aroma més pronunciat. Petit i amb l'escorça blanca de fongs, és una petita joia de cabra.

Cata: bastant aromàtic i amb un gust més pronunciat de cabra però, a la vegada, molt fi. L'escorça és blanca degut als fongs, tot i que apenes s'aprecien al sabor. És excel-lent al paladar. Conté un 30 % de matèria grassa.

Consells de degustació: es pot menjar a temperatura ambient o desfer-lo al microones uns segons, ideal per fer un mos :)
Es pot acompanyar amb un vi rosat de Provença.

França: Saint-Just-de-Claix
Pes i forma: 40 g. rodó
Dimensions: D. 5 cm-7 cm.
Llet: Cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Étoile du Vercors

Sorteig "Mi cocinita de juguete"

El blog "Mi cocinita de juguete" és un blog de receptes variades tant pel dia a dia com per ocasions especials. Si hi voleu fer una ullada ara està de sorteig. Teniu de temps fins al 25 de juliol per apuntar-vos i així poder guanyar un dels dos premis que sorteiga:

- Primer Premi:

- Un sobre de salsa de menta per a carns
- Un sobre d'adob xinès
- Un sobre d'adob piri-piri
- Un sobre de salsa curri

Segon Premi:

- Una bosseta de xocolata soluble sabor banoffee (plàtan i toffee)
- Una bosseta de xocolata soluble sabor cirera




Aquests productes els ha comprat en un supermercat britànic de Fuengirola. Tots els productes són d'Inglaterra, però diu que ens pot enviar les instruccions en castellà, si volem :)


Doncs res, si voleu fer un tastetis d'aquests productes anglesos, ja sabeu!


Sorteig "Sweet Colours"

Hola, avui us parlaré d'un blog que té unes receptes per llepar-se els dits! És sobre el món de la repostería creativa i, en especial, el dels pastissos de disseny decorats amb fondant.  Es diu Sweet Colours i si us hi voleu passar està de sorteig. És interessant el premi, consta d'un lot de productes típics de la seva terra:


El lot "Viva L'Estiu" està compost per:
 
- Tres ampolles de vi de la terra: Fi Chiclanero, Moscatell Don Matías i Olorós Sarmiento.
- Un assortiment d'embotits de Chiclana: botifarra, llonganissa i botifarra.
- Una terrina de mantega colorá (com diem per aquí).
- Un paquet de llardons de Chiclana.


 Doncs dit això si us voleu passeu pel blog a ullar les receptes i de pas us apunteu al sorteig!!