13/10/13

Èxit del Firatast 2013! :)


 Firatast Girona recapta mitjançant el concurs solidari d’arrossos, més de 1500 tiquets que aniran a mans del Centre de Distribució d’Aliments a Girona

·         Mitjançant la iniciativa del 1er Concurs d’Arrossos Solidari, organitzat per Incatis i la revista Girona Gastronòmica, en el marc del Firatast Girona, es recullen més de 1500 tiquets que aniran a mans del Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Aquesta xifra encara pot créixer demà diumenge que és quan està previst que tingui lloc el darrer concurs.
·         Avui dissabte Firatast Girona 2013 preveu que a mitjanit hauran visitat la fira unes 9.000 persones i s’hauran venut al voltant de 80.000 tiquets de tast.
·         Fins demà diumenge, continua la 2a edició del concurs fotogràfic Firatast 2013 mitjançant Instagram 

FIRATAST GIRONA 2013, fira de degustació de productes d’alimentació de qualitat, preveu que en el tercer dia de fira tancarà les seves portes amb prop de 9.000 visitants. Xifra que encara pot créixer considerablement durant la jornada de demà diumenge on la fira mantindrà el tradicional horari de 12 h del migdia a 12h de la nit.

La previsió és que aquesta mitjanit s’arribi als 80.000 tiquets de tast venuts, superant amb escreix la darrera edició.

Prop de 60 estands amb una oferta de més de 300 tastets satisfan el paladar dels nombrosos visitants de la fira de degustació.
Com sempre Firatast ha volgut ser una fira per a tothom i per a totes les edats, per això es té molta cura amb els tastets que s’ofereixen, amb l’objectiu que respongui a tots els paladars. Hi trobem oferta tant pels més atrevits que poden trobar propostes més agosarades i innovadores, com pels més conservadors, que busquen els imprescindibles platillos de la cuina més tradicional catalana.

Enguany destaquem les diverses propostes de cuina d’arreu del món. Podem trobar plats de la cuina equatoriana, colombina, hindú, marroquina i japonesa, a més a més de plats de cuina gironina i aranesa.

La valoració final de la fira no es podrà fer fins diumenge al vespre, però tot indica que Firatast 2013 en la seva 19a edició es consolidarà com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país.

Tot i que el públic visitant és majoritàriament gironí, cal destacar en aquesta edició l’increment de visitants procedents de la demarcació de Barcelona.

Segueix amb bon ritme la 2a edició del concurs d’Instagram Firatast 2013. Les fotografies es poden penjar amb l’etiqueta #Firatast13 fins avui diumenge en el punt de la mitjanit.

Tot i que les fotografies poden mostrar qualsevol aspecte de la fira que cridi l’atenció al visitant, cal destacar que la temàtica de la major part de les fotografies penjades fins aquest moment tenen com a protagonista els tastos. També moltes de les fotografies volen immortalitzar els moments compartits amb amics, familiars,... en el marc de la fira de degustació.

El jurat escollirà la millor fotografia i aquesta serà el perfil de la fira a Facebook, Twitter i Instagram fins a tenir el cartell de la 20a edició. Les bases del concurs es poden consultar a la web www.incatis.cat
Com a novetat en aquesta 19a edició cal parlar del 1er Concurs d’Arrossos Solidari.


El 1er Concurs d’Arrossos Solidari, ha estat organitzat per Incatis, empresa organitzadora del Firatast, i la revista Girona Gastronòmica.

La finalitat del concurs no és altra que contribuir amb el Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Tots els tiquets que es recaptin aniran a mans del CDA a girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja.

Avui dissabte al migdia s’ha celebrat el tercer concurs d’arrossos. En aquesta ocasió els participants han estat polítics gironins i representants de patronals. El guanyador d’avui ha estat Ernest Plana, president de la FOEG.

Dijous els participants varen ser un grup de 10 Instagramers i el vencedor va ser Marc Teixidor de l’Escala. Ahir divendres els tuitaires varen agafar el relleu, proclamant-se guanyador Josep Campmajó de Girona.

Diumenge al migdia tindrà lloc el quart i darrer concurs d’arrossos solidari, i en aquesta ocasió els concursants seran Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard, Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu, Anna Arqué, periodista i comunicadora, Clara Lago, actriu, Ferran Vilajosana, actor, Joan Abras i Alba Roqueta, escultors, Yago García, director de banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona. 

Per dur a terme aquest concurs hem comptat amb la col·laboració de diverses entitats: Ajuntament de Girona, Aneto, Arròs Molí de Pals, Associació de comerciants de la Plaça del Mercat de Girona – Mercat del Lleó, Casa Ametller, Castey, Diputació de Girona - Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de Girona, Gros Mercat, Massegur, Pous, M30 i Puignau Peixeteries.

Us esperem demà diumenge per gaudir d’aquesta experiència gastronòmica única!

Una fira boníssima!
19a edició FIRATAST GIRONA
DIES: 10, 11, 12 i 13 d’octubre de 2013
LLOC: Palau de Fires de Girona
HORARI: Dijous i divendres de les 18 h a les 24h
Dissabte i diumenge de les 12h a les 24h.
PREU ENTRADA i 3 tiquets de tast: 5€

www.incatis.cat

I recordeu que podeu seguir minut a minut tot el que s'està coent al Firatast d'aquest any a través de la seva compta a les diferents xarxes socials:
Firatast Girona    @FiratastGirona      @FiratastGirona   Firatast Girona

10/10/13

Fideus a la cassola de ma mare

M'agraden molt els fideus a la cassola que fa la meva mare. Sempre en menjo un bon plat.

Ingredients per a 4 persones:

Tomàquet al natural, 1 pot de quart
1 ceba de Figueres
picada d'all i julivert
oli d'oliva verge extra
fideus d'aquells que tenen el forat al mig, un paquet de mig kilo
dues tires tallades de costelló de porc
8 salsitxes de porc
sal i pebre

Elaboració:


Primer de tot agafem una cassola, hi afegim un raig d'oli d'oliva verge extra i hi rossegem el costelló i les salsitxes. Quan estiguin ben rossos, reservem.

A la mateixa cassola hi fem un sofregit de tomàquet, ceba i la picada d'all i julivert. Una vegada fet a foc lent hi afegim el costelló, les salsitxes, els fideus i dos vasos d'aigua. Salpebrem. Deixem que vagi coent fins que els fideus estiguin al punt. I ja ho tindríem!


Donuts de Nova York

Aquest anys els meus pares han fet el viatge a Nova York i Canadà i com a souvenir ens han portat dues caixes de donuts del Dunkin' Donuts.


Són franquícies repartides pel món, concretament jo n'havia comprat una caixa a les Rambles de Barcelona. Tot i que amb el preu americà et surten més barats, ja que valen 1 dolar cadascun.


Hem provat varis sabors: farcits de crema amb xocolata al cim, glassejats, amb frosting de maduixa, un tipus muffin, un amb farcit de maduixa, amb glassejat rosa i virutes i alguns altres.

Donut de muffin, molt bo :)

La veritat és que són molt macos, visulament fan molt de goig, obres la caixa i hi ha un acoloriment que entra pels ulls i si sents la flaire que desprenen, encara més.

9/10/13

Programa del 1er concurs d'arrós solidari


Novetats al Firatast Girona 2013

FIRATAST GIRONA 2013 torna aquest mes d’octubre i acull el primer concurs d’arrossos solidari amb uns cuiners molt singulars


·         Dijous 10 d’octubre Firatast Girona obrirà les seves portes per tastar, compartir i descobrir nous plats, productes i restaurants

·         Del 10 al 13 d’octubre tindrà lloc la 19a edició del Firatast, convertint durant quatre dies, el Palau de Fires de Girona, amb el menjador més gran de les comarques gironines

·         Prop de 60 estands oferiran més de 300 tastets. La més àmplia varietat de productes, guisats, cuina moderna,... d’arreu de Catalunya, i d’altres indrets del món, així com cerveses, vins, caves, gintònics, mojitos,...

·         Enguany, a més de les propostes de cuina catalana, també podrem tastar plats d’altres països, com la cuina marroquina, hindú, colombiana, equatoriana i japonesa, omplint el Palau de Fires d’olors i gustos que ens faran viatjar arreu del món

·         En aquesta nova edició tenim preparades moltes novetats: 1er Concurs d’Arrossos Solidari, 2on concurs d’instagramers, el joc educatiu sobre alimentació Nutrigame, tastets amb carn de cangur, senglar, ... i molt més
 

FIRATAST GIRONA 2013, fira de degustació de productes d’alimentació de qualitat, tindrà lloc del 10 al 13 d’octubre de 2013 al Palau de Fires de Girona.
Amb la seva fórmula ja tradicional, basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast, es consolida com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país, sempre amb novetats molt atractives i gustoses per oferir als visitants.
FIRATAST ofereix una ocasió única per poder tastar una àmplia varietat de productes d’alimentació. La mecànica és senzilla i ben atractiva: el visitant compra uns tiquets de tast, que pot anar intercanviant en els diferents estands per degustacions d’entre una amplíssima varietat de productes que difícilment podria tastar en altres circumstàncies. El visitant per fer el tast entrega un determinat número de tiquets segons el valor que estipula l’expositor, des d’un mínim d’1 tiquet a un màxim de 3 tiquets de tast.

Les degustacions són de tota mena, en funció del què proposa l’expositor, poden escollir des de tastos de la cuina més tradicional fins a plats més moderns i avantguardistes, així com, des de les propostes més elaborades als productes que destaquen per la seva pròpia senzillesa.

Sens dubte, l’atractiu principal és el format, que convida a menjar i beure molts i diferents productes dels que ofereixen els expositors a través del tast, a un preu molt econòmic.

Entre els estands del Firatast 2013, cal fer menció als col·lectius que hi seran presents, com les Cuineres de Salt, les Cuineres de Sils i l’Ateneu de la dona de Vilablareix, que aporten els plats de cuina més tradicional a la fira.

En el marc d’aquesta nova edició del Firatast, també tindrem l’oportunitat de tastar la carn de cangur, un producte encara poc conegut pel nostre paladar.

La 19a edició de la fira omplirà el Palau de Fires de Girona d’olors i gustos que ens faran viatjar per cultures d’arreu del món a través de la seva cuina. A més de les propostes de cuina gironina i aranesa, també trobarem plats de la cuina marroquina, hindú, colombina, equatoriana i japonesa.

En quan a begudes també hi haurà una àmplia oferta per escollir, vins que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, cerveses San Miguel i Mahou, còctels i gintònics, sucs naturals, tes, ...

Durant el cap de setmana els visitants del Firatast podran gaudir de show cookings en directe per part d’alguns expositors.

Els més petits també trobaran el seu espai en el Firatast. La planta de dalt del Palau Firal es convertirà amb una gran ludoteca, on els nens i nenes podran gaudir de jocs, activitats i tallers que aniran a càrrec de la Ludoteca Racó Màgic.

Com a novetat d’enguany, els nens i nenes que vinguin al Firatast, podran jugar al Nutrigame!  Un joc educatiu sobre nutrició i hàbits alimentaris saludables.

El joc es presenta en format concurs televisiu, amb mostradors, micros i tots els elements propis d’un concurs.

Les partides tindran lloc dissabte i diumenge al matí i a la tarda. Els guanyadors s’emporataran jocs de nutrició de Nutrigame i la Repera.

Els membres del Club Súper 3 tindran entrada gratuïta al Firatast, i també podran participar gratuïtament a les partides del Nutrigame.
Durant els 4 dies del Firatast acollirem la 2a edició del concurs d’Instagram Firatast Girona 2013 amb el hashtag #Firatast13. Els participants podran fotografiar qualsevol aspecte de la mateixa, els tastets que es podran degustar, el recinte, ... utilitzant sempre el hashtag #Firatast13
El jurat escollirà la millor fotografia i aquesta serà el perfil de la fira a Facebook, Twitter i Instagram fins a tenir el cartell de la 20a edició. Les bases del concurs es poden consultar a la web www.incatis.cat/

NOVETAT FIRATAST 2013

La principal novetat d’enguany és el 1er Concurs d’Arrossos Solidari, que organitza Incatis, empresa organitzadora del Firatast, i la revista Girona Gastronòmica.

La finalitat del concurs no és altra que contribuir amb el Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Tots els tiquets que es recaptin aniran a mans del CDA a girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Caritas i Creu Roja.

Els concurs tindrà lloc cada dia de la fira, i hi participaran 10 concursants diferents a cada concurs.
Dijous 10 d’octubre hi participaran un grup de 10 instagramers, el divendres 11 un grup de 10 tuitaires, el dissabte 12 un grup de 10 polítics gironins i el diumenge 13 els participants seran personatges coneguts.

Diumenge els concursants seran persones molt conegudes per tots nosaltres. Hi participarà Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard, Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu, Anna Arqué, periodista i comunicadora, Clara Lago, actriu, Ferran Vilajosana, actor, Joan Abras i Alba Roqueta, escultors, Yago García, director de banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona. 

Per dur a terme aquest concurs comptem amb la col·laboració de diverses entitats: Ajuntament de Girona, Aneto, Arròs Molí de Pals, Associació de comerciants de la Plaça del Mercat de Girona – Mercat del Lleó, Casa Ametller, Castey, Diputació de Girona - Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de Girona, Gros Mercat, Massegur, Pous, M30 i Puignau Peixeteries.

El concurs començarà dijous i divendres a les 20.30h i dissabte i diumenge a les 12.30h. Un cop preparat l’arròs i valorat pel jurat, es serviran tastets entre el públic assistent.
Vine a provar l’arròs del teu instagramer preferit, del teu tuitaire de referència, del polític amb qui tens més afinitat o del personatge que més t’agrada!

Us esperem per gaudir d’aquesta experiència gastronòmica única!

Una fira boníssima!





19a edició FIRATAST GIRONA
DIES: 10, 11, 12 i 13 d’octubre de 2013
LLOC: Palau de Fires de Girona
HORARI: Dijous i divendres de les 18 h a les 24h
Dissabte i diumenge de les 12h a les 24h.
PREU ENTRADA i 3 tiquets de tast: 5€






Més informació:                                                                      Reserva de taules:
T. 972 21 32 34                                                                        T. 650 25 03 21
M. 696 10 93 97 (Rosa Bel)
                                     


Firatast Girona    @FiratastGirona      @FiratastGirona   Firatast Girona
 

8/10/13

El mexicà de l'Occidental Grand Punta Cana

Durant les nostres vacances al paradís :), com en deia jo mentre hi estava, vam reservar en un dels varis restaurants temàtics que tenen, en aquest cas, vam començar pel mexicà. Justament coincidia el dia del meu aniversari!

Teníem taula a les nou i ben puntual vam entrar.

El sopar consistia en un buffet petit d'amanides i coses per picar mexicanes, després un segon de la carta o varis segons com fajitas, tortillas o tacos, tots de pollastre, porc o carn de res amb verdures barrejat amb verduretes i crema agria o salsa picant.

Vam començar amb una mica de guacamole amb nachos, salsa de formatge, per cert molt fina i bona i alguns frijoles amb pebrot vermell.


El guacamole era molt bo!


De segon vam demanar uns tacos de carn de res amb verdures fregides, pebrot vermell i verd i ceba. No ens van agradar massa, més que res perquè eren tires molt gruixudes de carn suposo, el cas és que no ens van entrar pels ulls. Això que les presentaven amb salsa de formatge, guacamole i el seu picadet de verdures.


En canvi la tortilla era bona, amb la carn de pollastre ben esmicolada i enciam al farcit, a part d'algunes verduretes. Acompanyades de salsa de tomàquet força picant i crema agria, em va agradar aquesta.


I com a postres, una gran sorpresa, una pastís d'aniversari de xocolata deliciós que el meu home va encarregar a la recepció de l'hotel.

A l'hora d'anar a buscar els postres al buffet, que hi havia els mateixos que al buffet principal, van sortir els cambrers cantant-me l'aniversari feliç i donant-me el pastís amb les espelmes per bufar.


Un pastís boníssim, cremós, amb una xocolata que tenen allà com de pastisseria tot plegat. I les lletres, en català!


Llàstima que vam deixar tota la resta :( Qui el tingués ara...

El Buffet de l'esmorzar de l'Occidental Grand Punta Cana

 

Esmorzars al Occidental Grand Punta Cana

A Punta Cana ens vam allotjar a l'hotel Occidental Grand Punta Cana, situat a la platja de l'Arena Gorda, una de les platges més boniques de tota la República Dominicana.

Era un hotel molt bonic en una zona preciosa, envoltat de palmeres i el seu clima tropical, la sorra blanca i l'aigua turquesa. Disposava de 10 restaurants i 8 bars repartits entre totes les piscines, jardins, recepció, teatre i platja de l'hotel.

Aquí us deixo amb les fotos d'alguns l'esmorzars.

- Bacon: com sempre fregit, ben cruixent
- Truita de pernil dolç i formatge, bonissima, acabada de fer
- Ous ferrats fets al moment
- Croquetes
- Plàtan mascle fregit
- Croissant mini amb banyes
- Patates


- Uns doughnouts artesans amb gust de canyella i ensucrats, eren bons.
- Napolitanes de xocolata negra
- Crema de cacauet
- Formatge, el de la foto no era bo, pastós i com amb farina, en canvi els dels altres dies correcte


  - Per beure hi havia una gran diversitat de sucs; de taronja (no era bo, d'aquells en pols), en canvi els naturals que feien eren una delícia: de plàtan, de meló (molt refrescant), de papaia (lechosa per ells) i de pinya. Era com beure la fruita.
També era bona la llet, ben fresqueta i els batuts de xocolata ja preparats i freds, bonissims.