7/10/13

Ja tenim aquí el Firatast 2013

          QUÈ ÉS EL FIRATAST?

FIRATAST GIRONA 2013, és fira de degustació de productes d’alimentació de qualitat, que amb la seva fórmula ja tradicional, basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast, es consolida com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país, sempre amb novetats molt atractives i gustoses per oferir als visitants.
   
        
          COM FUNCIONA ?

FIRATAST ofereix una ocasió única per poder tastar una àmplia varietat de productes d’alimentació.

La mecànica és senzilla i ben atractiva: el visitant compra uns tiquets de tast, que pot anar intercanviant en els diferents estands per degustacions entre una amplíssima varietat de productes que difícilment podria tastar en altres circumstàncies.

Les degustacions tant poden ser menjar com beguda.

El visitant per fer el tast entrega un determinat número de tiquets segons el valor que estipula l’expositor, des d’un mínim d’1 tiquet a un màxim de 3 tiquets de tast.

Les degustacions són de tota mena, en funció del que proposa l’expositor, poden escollir des de tastos de la cuina més tradicional fins a plats més moderns i avantguardistes, així com, des de les propostes més elaborades als productes que destaquen per la seva pròpia senzillesa.

Sens dubte, l’atractiu principal és el format, que convida a menjar i beure molts i diferents productes dels que ofereixen els expositors a través del tast, a un preu molt econòmic.

Per poder degustar còmodament les múltiples propostes gastronòmiques, s’entrega a l’entrada de la fira una safata a tots els visitants, per tal que durant el recorregut pels diferents expositors puguin anar escollint els tastets i les begudes.

Dins el recinte firal també es disposa d’un amplíssim espai amb taules i cadires, per tal que una vegada escollits els plats a provar es puguin seure tranquil·lament i degustar, compartir i perquè no, repetir!

Més informació:

Rosa Bel
T.  972 21 32 34 - M.  696 10 93 97

Sensorium, la gala del surrealisme

Sensorium és un esdeveniment que celebra la petjada deixada pel surrealisme a la Costa Brava. Va tenir lloc a Portlligat,  a la Villa Ses Vistes. Un emplaçament de luxe en un entorn paisatgistic fantàstic. Nosaltres vam poder gaudir de les meravelloses vistes de la posta de sol de Portlligat tot prenguen un Gintònic de la mà d'un cocteler de la pròpia casa de Ginebra mundialment reconeguda.


Seguidament hi va haver un menú secret elaborat per alguns chefs catalans i italians com el premium xef Arturo Dori.


El sopar consistia en diferents platets i pica-pica que anaven traient i repostant.


Del chef italià va poder provar, com no, el seu risotto, que cal dir que estava molt ben cuinat. Cremós i molt gustós. Ben presentat en una ampolla de vidre fosa i un tomàquet cherry i una fulla d'alfàbrega.


Vam continuar amb tastets de diferents formatges: roquefort, brie, un d'ovella, un de vaca i un manxec.

També uns pebrots confitats farcits de formatge, una de les millors coses del sopar.


Salmó fumat excel-lent, un pernil ibèric passable.
Torradetes de foie, comptades aquestes :)
Uns conos farcits també amb una mousse de foie, bons.


Algunes carns:
Magret d'ànec amb confitura, hamburguesetes amb ceba fregida cruixent, tacos de pollastre marinat.

I per culminar l'àpat un cafè de Lavazza, curiós, te'l servien en una tassa de cap per avall i quan la giraves, sorpresa, hi havia la mousse del cafè. S'aguantava perfectament. La veritat que la presentació és bona i el gust que té i la textura flonja són una passada. Segons ens van comentar va ser una col-laboració amb Ferran Adrià i l'empresa italiana.


Va estar bé veure gent diversa en una casa preciosa i luxosa. Molt de glamour repartit pels jardins de la piscina tot picant i beguen gintònics, ja que no hi havia altra beguda que no fos alcohol. Jo vaig anar tota la nit a base de tòniques, sort que fa poc que he descobert que m'agraden.



Una dada important de la festa surrealista era el dress code, havies de portar un tocat amb inspiració. Jo m'hi vaig posar fulles, tal com llegiu, de debò ;)


I per acabar la nit, a dormir a Cadaqués, un poble amb un encant especial :)

3/10/13

L'esmorzar d'Insta Sant Hilari

Aquest passat dissabte vam anar a l'Instagram de Sant Hilari Sacalm, el poble de les 100 fonts. Fan la Fira que té com a nucli central en Serrallonga, un bandoler de Viladrau enamorat d'una pubilla d'aquest poble de la Selva.

Nosaltres vam tenir un dia molt bo, ennuvolat, però va aguantar bé per fer un bon esmorzar i tot el recorregut pel poble.

Varem començar agafant energia a base d'entrepans de pa de baguette de formatge, pernil salat o llonganissa. Molt bons, amb el pa cruixent.

I com a dolç la "Coca del medi ambient" de la Pastisseria Masó de St. Hilari. Una coca sorprentment bona, flonja, d'una massa molt fina i coberta de sucre i boletes de xocolata negre exquisida.


Per beure, alguns sucs, entre ells de taronja i cafè amb llet, llàstima que la llet no era calenta :(


Posteriorment ja vam fer la visita guiada pel poble, visitant les fonts més importants, el Balneari Font Vella i també part de bosc, un paisatge espectacular i ideal per anar a agafar bolets i castanyes ara que en ve l'època.

2/10/13

Maridatge de vins i formatges


Aquest passat diumenge ha tingut lloc a Lladó la 18ª Fira del formatge. Una fira molt encertada per a tots els que els agradi el món del formatge.


Aprofitant una activitat de la fira vam poder assistir a una degustació de formatges i vins en una sala decorada amb diferents cartells de passades edicions d'aquesta fira formatgera.



- Uns formatges del Mas Marcè, que són una família que fa més de 6 generacions que fan de pastors. Han recuperat la raça Ripollesa autoctòna de Catalunya en perill d'extinció. L'alimentació de l'ovella Ripollesa és de la pròpia finca amb cereals i farratges antics i ecològics.
Segons ens va comentar quan ens explicava els formatges que degustaríem els hi agrada dir que són pastors :)

- Els vins eren tots provinents del celler *La Vinyeta. 
Vins amb DO Empordà tocats per la Tramuntana.

Durant la cata vam tastar cinc formatges, dos de Mas Marcè, dos de Làctics Perelada i un de formatges artesans La Balda,  i cinc vins.

Vam iniciar el tast amb formatges i vins en ordre creixent pel que fa al gust.

Primer de tot un vi blanc suau, fresc en boca, l'Heus blanc acompanyat d'un formatge Marí, de Mas Marcè. Un formatge elaborat amb llet crua ecològica d'ovella ripollesa i quall vegetal "herba col". De pasta tova, salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus.Té una maduració de 15 dies.

 

Segon una garnatxa roja que combinava perfectament amb una formatge Fermió elaborat a partir de llet crua de vaca, de pasta tova i pell florida blanca (tipus St. Marcellin). La varietat de garnatxa roja ja es feia a l'Empordà fa molt de temps i ara s'ha tornat a recuperar.


Tercer, el vi Llavors, nom curiós, com la resta dels seus vins, tots tenen una explicació al darrera, que maridava un formatge més madurat i molt fi el Serrat d'ovella, de Làctics Perelada.

 

Quart un formatge al vi Llavors, de Làctics Perelada una perfecte simbiosi amb el celler La Vinyeta,  maridat amb un Heus negre, amb un xic de més cos ja aquest.


I com a quint formatge, el millor pel meu gust, el Set, de Mas Marcè,  un formatge amb un gust molt potent, elaborat a partir de llet crua de raça ripollesa amb una maduració més llarga, entre 2 i 4 mesos,  i no podia ser acompanyat per cap més vi que el Puntiapart. Un vi amb molt més cos i més temps en barrica, és el vi més complex del celler.

 

El Bulli

Paraules del meu home: "I quan per fi arriba el dia de la nostra reserva al Bulli, resulta que està tancat" ;)

Doncs si, tancat, quin pena fa veure'l així.
Nosaltres tot fent el recorregut del trenet amb els igers vam parar a la Cala Montjoi, preciosa per cert, i vam poder de pas veure el que queda del restaurant que va ser el millor del món.


30/9/13

Restaurant: Granada Vins

Els meus pares tot sovint hi van i em deien va un divendres que hi anem heu de venir i per fi, aquest divendres passat, aprofitant un dia calorós, encara nit d'estiu ens hi van convidar.

El lloc és bufó, és informal però còmode. La pega és la sonoritat elevada, que si vas d'hora res però cap al tard comença a augmentar.

Vam començar amb unes tapes de les diverses que tenen a la carta:

Musclos a la brasa: una delícia. Agafen un gustet a brasa que converteix un simple musclo en una cosa exquisida. I amb un xic de suquillo que hi posen encara més.


Daus de bacallà fregit: excel-lent fritura i consistència del bacallà, així com salaó. Notaves les capes del dau gruixut del bacallà, bo de bo.


Calamars a la romana: bonissims, tendres i molt ben fregits.


Calamars a l'andalusa: també molt tendres, faltaven potes pel meu gust, tot i que perfectament cuinats.


I ja vam fer un segon cada un:

La meva parella i jo ens vam partir:

Entraña de vedella amb patata al forn i filet de bou amb pebrots del Padró.


L'entraña massa dura, tenia la carn més tiragunyosa, feia bola, la veritat. En canvi el filet de bou era molt tendre i et deixava un gust de brasa persistent. Una carn de qualitat que la brasa va realçar.
Una ració petita pel meu veure.


D'acompanyament per la patata i les carns et porten una safata amb tres salses: ximixurri, per mi la millor de totes, molt ben aconseguida, una tipus romesco, normaleta, i all-i-oli, correcte.

També un pa, sublim, un pa calent i ben sucat amb tomàquet, sal i oli. Jo que no n'acostumo a menjar si no hi ha salses, me'l vaig menjar fins i tot sol, bé un xic també amb l'entraña que feia una mica de bola.


La meva mare va demanar un dels plats que van canviant de la seva carta:

Peu de porc cruixent amb ceba, un peu de porc desossat acompanyat amb anelles de ceba fregides. El fregit molt correcte.


Durant el sopar vam beure aigua freda, cervesa i porró de cervesa, una idea original.

I vam acabar l'àpat amb un xarrup, gentilesa de la casa, de Limoncello en aquesta ocasió, que refresca i baixa bé.
Vam quedar satisfets del servei així com dels plats, relació qualitat-preu és bona, així que de ben segur que el repetirem!


Tot i que no us penseu que ens vam quedar sense postres, simplement com que feia una nit molt maca vam optar per fer una gelat a la Recuiteria, d'aquells que tant ens agraden :)

En resum una manera inmillorable de començar el cap de setmana!!!!!!!!!!!!
      

Nou col-laborador: GoGo SqueeZ!

GoGo SqueeZ! és un combinat de fruita per emportar, amb més del 90% de fruita natural. Es tracta d'un aliment saludable i equilibrat.

Sense conservants, ni colorants, ni aromes artificials. Tampoc contenen gluten.

GoGo SquueZ! és baix en calories, greixos i contingut en sal.

Al no necessitar fred per a la seva conservació GoGo SqueeZ! es converteix en l'entreteniment ideal per consumir fora de casa.

Els nens veuen GoGo SqueeZ! com la forma més senzilla de prendre fruita, ja que no l'han de pelar, no s'oxida i és fàcil de menjar. Si no els hi ve de gust tot en el moment, es pot tancar l'envàs gràcies al seu tap de rosca i guardar-lo per prendre'l més tard.

La seva missió consisteix a ajudar als pares/mares a que els seus fills mengin fruita d'una forma divertida quan estan fora de casa, contribuint a que tinguin una dieta saludable i equilibrada.

GoGo SqueeZ! està dirigit a nens de més de 3 anys.

Sense grumolls, ni pepites. Així els nens gaudeixen de la seva textura fina i suau i d'un sabor deliciós.

Descobreix GoGo SqueeZ! a la secció de sucs del teu establiment habitual, juntament als mini-brics. Els pots trobar en estotjos de 4 bossetes de 90 g. o en bossetes individuals de 90 g. que estan als expositors.

Trobaràs 4 delicioses varietats:

  • Poma
  • Poma-plàtan
  • Poma-préssec
  • Poma-pera
Nosaltres ja les hem provat i cal dir que són bonissimes, a part de ser una excel-lent idea tant per grans com per petits. Sobretot és una bona forma d'aconseguir el que aconsellem des de l'Associació de Dietistes i nutricionistes de Catalunya, que és cinc porcions de fruita i verdura al dia.

1 bossa de GoGo SqueeZ! equival a una ració de fruita.

Entra a la seva pàgina www.gogosqueez.es i trobaràs més informació!

Troba el teu moment GoGo SqueeZ!

El meu llibre de receptes

Gràcies a la pàgina web "Rebañando" he pogut tenir el meu llibre de receptes del blog publicat. És una bona oportunitat la que et proporcionen ells, només has de pujar les receptes del blog a la seva pàgina web i començar a crear el teu llibre, hi ha varis models a triar, jo vaig optar per aquest: