23/7/13

Vichysoisse

Avui per dinar amb aquesta caloreta un plat ben refrescant, una vichysoisse.
Fàcil de fer, econòmica i bona, una recepta apte per a l'estiu servint-la ben freda o per a l'hivern ben calenteta. A mi particularment m'agrada més freda, però per gustos colors...


Ingredients per a 2 persones:

  • 1 manat de porros
  • 1 pastilla de brou de pollastre
  • 1 pessic de sal
  • 1 rajolí de llet semidesnatada

Elaboració:

Pelem i tallem els porros. Els rentem sota l'aixeta i els posem a bullir amb aigua que els cobreixi bé.


Una vegada bullent hi evoquem la pastilla de brou i una mica de sal. Deixem bullir durant 20 minuts i apaguem el foc. Triturem amb el turmix i hi afegim un rajolí de llet. Reservem i ho posem a la nevera a refredar.

Bon profit!
 

Barbacoa!!!

Com m'agrada l'estiu! No tan sols pel clima, cada dia un bon sol que t'il-lumina i t'alegra el dia, sinó perquè a l'estiu és temps de festa, de sortir més, de concerts a la fresca, de platja.... Ja ho deia un anunci antic de Tv3, a l'estiu beu, salta i riu!


I una altra cosa bona de l'estiu són les barbacoes :)

Panxeta i xoriços crus encara

Com la d'aquest diumenge a casa d'un amic a Lloret de Mar. Ens vam reunir amb els amics de la meva parella tots a banyar-nos i a fer un bon dinaret.

Butis i pinxos
Unes butis, xoricets, panxeta i pinxos de pollastre adobats. Queden bons amb aquest adob groc. Amb pa torrat a la barbacoa, boníssim. Si és que tot fet amb el caliu de la barbacoa queda amb un gustet més bo.

  
Tampoc va faltar el pica-pica amb patates normals i de pernil, olives negres i verdes, banderilles, cacaus i coctail de fruits secs.

Un xic de cogombre per ser sa, que per cert, era del seu hort i estava molt bo, vam aprofitar per endur-nos-en un cap a casa ;)

El beure no va faltar, coca-cola, cervesa, vi, aigua, cava i ratafia.

I de postres alguns gelats d'aquells petits, que et permeten repetir perquè com que són minis :)

Un cafetó per culminar l'àpat, un tallat fred millor dit.

I després més bany per baixar l'àpat i així vam gaudir d'un bon dia d'estiu, que ens va fer un excel-lent dia!


L'esmorzar d'Insta Vilajuiga

Aquest passat dissabte vam esmorzar entre vinyes. Sí senyor, va estar molt bé, envoltats d'un magnífic paisatge vitivinicola, amb el relax i la calma de l'entorn. A Vilajuiga, una antiga vila de jueus.


L'esmorzar va consistir en llesques de pa de pagès sucades amb tomàquet i oli d'oliva verge Espelt. Acompanyades de fuet deliciós, tendre i més sequet, xoriç i diferents tipus de botifarres. Un embotit excel-lent, al igual que el pa, ben cruixent i bo. Regat pels seus vins i l'aigua de Vilajuiga, la qual té la bombolla natural. La trobo molt bona i entra molt bé, fresqueta amb el seu gas natural.

Un esmorzar diferent amb unes vistes excepcionals.


I després d'agafar forces, el photowalk amb el trenet Tramuntana Express i la visita a les vinyes, oliveres i el celler Espelt de Vilajuiga. Un bon mig dia que vam rematar a la piscina, on teníem l'entrada gratuïta tot els igers :)



18/7/13

Ja queda menys pel Firatast Girona 2013

S’acosta  una nova edició del Firatast Girona amb els fogons més roents que mai

Del 10 al 13 d’octubre arriba a Girona la 19a edició del Firatast, la fira de degustació per excel·lència de les comarques gironines.

Una fira on mitjançant l’intercanvi de tiquets per degustacions es pot tastar centenars de propostes gastronòmiques de la mà de restaurants, petits productors, cellers, col·lectius de cuina, ...

Iogurt de bacallà amb mel, senglar amb castanyes, arròs de marisc, crema d’escamarlans amb oli de crustacis, ... algunes de les propostes per llepar els dits de les que varem poder gaudir durant la passada edició, a un preu molt econòmic.

Enguany, a més de les propostes de cuina catalana, també podrem tastar plats d’altres països, com per exemple cuina marroquina i cuina índia, que ompliran el Palau de fires d’olors i gustos que ens faran viatjar a altres cultures.

Els  aficionats a la fotografia, tampoc  no poden deixar de visitar Firatast i participar en el  2on concurs d’instagramers. Sens dubte la fira oferirà mil excuses per no deixar de prémer el botó  del seu mòbil i captar mil imatges, sensacions, emocions, colors i textures.

Firatast, com ha fet durant la seva trajectòria, no abandona la seva vessant solidaria i enguany, juntament amb la revista Girona Gastronòmica organitza el primer concurs d’arrossos solidaris.

Un concurs que tindrà lloc cada dia i que tant els cuiners que els prepararan com el jurat que els valorarà seran personatges molt singulars i coneguts.

La recaptació d’aquest concurs anirà a mans del banc d’aliments de Girona.

FIRATAST, pel seu format, és una excel-lent plataforma per donar-se a conèixer al gran públic, cada any és visitat per més de 15.000 persones d'arreu de la demarcació de Girona i també de Barcelona, per tant Firatast és un gran escenari per a tots aquells que vulguin ser tastats.
escenari per tots aquells establiments que vulguin ser tastats.

Firatast és una experiència i una oportunitat única tant per restauradors i productors com pel públic visitant. No te la perdis!

Per estar informats de totes les novetats que estan preparant, pots seguir-los diàriament a les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest.


15/7/13

Kebab a Take away amigo

Avui us haig de confessar que m'agrada el kebab. Si ja sé, és un plat fast food, no és sa... però tot i així m'agrada.

Suposo que alguns ja ho haureu vist perquè tinc altres posts de kebabs. Però ara seré més precisa amb les entrades sobre aquest rotlle de carn, indicant marca, pes del kebab, entre altres.

Nosaltres ahir el vam anar a buscar a Take away amigo, del c/Jonquera, i no està gens malament.

Botiga: Take away amigo
Marca del rotlle: Karmez, donnerfabriken
Pes: 346 grams
Preu: 2'5 euros (posava oferta)


La carn del kebab estava ben cuinada, rosseta, com ens agrada.
Com a verdures hi havia: enciam, ceba, carrota, tomàquet i olives.
La salsa de iogurt molt ben aconseguida i força quantitat.
La salsa picant justeta, no picava massa.
El pa estava bo, allargat i passat per la planxa, cruixent.


També ens vam agradar uns falàfels. No massa bons, gens cruixents.
Això sí amb el toc de cúrcuma, potser és el que més hi notaves.
Un plat de sis on ni ens va posar salsa de iogurt. Molt car pel que són.

Pes de 6 unitats: 135 grams
Preu per 6 unitats: 4'50 euros

Detall de l'interior del falàfel

I mentre feiem el photowalk...

...pels carrers de Sant Feliu, vam anar baixant de l'ermita cap al centre del poble, ajuntament, mercat i vam acabar al passeig marítim, no sense abans degustar una beguda que ens va venir de perles a tots els igers.

Peix al mercat cobert
Una pinya colada ben fresqueta i recent elaborada que tenien en una parada a fora la fruiteria. Econòmic, sa i bo. Dos sucs 2 euros!!!!!!!!!!





L'esmorzar d'Insta Sant Feliu de Guíxols

Aquest dissabte passat hem anat a Insta Sant Feliu de Guíxols.
A les 9.30 vam pujar al trenet que ens va conduir a l'ermita de St. Elm des d'on vam poder gaudir d'un bon esmorzar :) a part de les meravelloses vistes del mar.

Taules amb safates de pa rodó, tomàquet partits per sucar, setrills per amanir, unes bones anxoves, i embotits.

Uns excel.lents embotits: llom del coll ben magre i amb un sabor deliciós, xoriç i llonganissa ibèrics, botifarra negre i blanca també bona. I triangles de formatge semi. També truites de patates.


També hi havia safates de dolç, amb trossos de coca, correcte i unes bonissimes ensaïmades de les quals només en vaig poder provar una :( Llàstima, tenien una pasta d'aquelles que hi notes el sagí.


Tot acompanyats de sucs de taronja i cafè amb llet.


Vam passar un bon dia de calor, i això que el cel estava una mica ennuvolat.

12/7/13

I un xuixo!!!!!!!!!!

Ahir era el sant de la meva mare i tot i que no ho solem celebrar no es pot queixar!

Va tenir una orquídia, un parell de bombons i xuixos per la family de postres. Així tots vam provar-los.

I que bé que va anar, comprats a una pastisseria que fa poc que està aquí al barri però que fan un dels millors croissants de xocolata que he menjat. I ara aquest xuixo també entra dins el meu ranquink de xuixos bons.

Una pasta exquisida, gens oliosa, amb les seves capes cruixents i farcit d'una crema molt ben feta. Llàstima que vaig fer la foto quan ja me n'havia menjat més de la meitat :(
El pròxim dia m'agradaria provar-lo farcit de nata, i ja en faré la foto abans ;)