21/5/13

Triumvirat a l'Escala, el garum

El garum és una salsa feta a partir de vísceres fermentades de peix. A l'antiga Roma era considerada un aliment afrodisíac al qual només hi accés els alts estrats socials. En lloc de fer servir la sal utilitzaven el garum per proporcionar gust salat als aliments.



Aquí us deixem algunes fotos d'una parada que elaborava el garum i mostrava les espines del bacallà, la salaó, la moixama i les arengades.


Tot ben decorat i ambientat en l'època romana. Una fira molt bonica que es ocupa diferents emplaçaments de l'Escala,  des d'Empúries fins a Riells.


Als carrers del poble s'hi troben les parades d'artesania i alimentació principalment. Trobem embotits, pans, formatges i dolços. Nosaltres ens vam deixar delectar per una parada que venien cocos, que tant li agraden a en Ramon. En vam comprar 12 de xocolata i que bons que eren, ja els tenim fitxats!!!


 Menjats vora la mar, en un esplèndid dia i com a colofó final del cap de setmana ;) 



Especial decoració

Avui l'entrada que us faig és per anunciar-vos una botiga especialitzada en teles de decoració anomenada Susana Manzanaro. Hi podeu trobar des de paper pintat, cortines entre altres menesters per a la llar.

Si en voleu saber una mica més, a part de visitar la seva pàgina web, aquí us deixo l'enllaç d'un vídeo presentació de la seva casa:

http://www.youtube.com/watch?v=z8XSkS-wi1c

I això no és tot perquè ara, amb Totombola, teniu l'oportunitat de participar al sorteig d'un fantàstic Edredó-Plaid de Patchwork com aquest:

 Només heu de clicar la imatge i us hi dirigirà!

Aniversari Tete al Càlid Cafè

El passat dissabte dia 4 de maig el meu germà va fer 40 anys, tot i que no els aparenta :)
En ple dies de celebració de Fires i Festes de la Santa Creu ens va convidar a tots al Càlid Cafè, un restaurant que ens agrada molt i del qual ja us n'he parlat altres vegades.

Anem a veure alguns plats que tenien aquell dia en el menú:

Els primers:

- Brandada de bacallà: bo i fi, però no em va arribar enlloc ;) M'agrada molt el bacallà en totes les seves formes de presentació i elaboració, per tant la brandada, amb la seva textura cremosa no podia ser menys.


- Amanida de wonton amb carabassó i mozzarella: una de les diferents amanides originals que fan el aquest local. En aquesta ocasió elaborada amb diferents capes de massa de wonton fregit intercalant daus de carabassó i mozarrella. Vaig tenir el gust de provar-la i la mescla quedava molt bé, suau i equilibrada.


Els segons:

- Lluç de palangre amb salsa d'all: una rodella de lluç molt formosa acompanyat d'una fina salsa d'all, molt encertada, sense ofendre el gust d'all. Com a guarnició un flamet d'arrós blanc i una mica d'escalivada. Jo l'acostumo a canviar per patates fregides, que m'encanten, tallades en forma de daus i ben casolanes. Aquesta vegada però me les van servir a part, així que m'ho vaig menjar tot ;) Bé, de fet, en vaig donar unes quantes a la meva mare i el meu germà.


- Rodó de vedella: dos talls molt ben presentats, melosos i ben cuinats. Amb les seves patates d'acompanyament. Una vedella molt ben feta.


- Calamarsons a la planxa: tendres i servits amb un xic d'amanida i un flam d'arrós amb menta que no els va agradar.


I de postres:

- Pastís de formatge artesà amb confitura d'aranyons: un dels meus postres preferits, després del coulant de xocolata. Un pastís fi i delicat. Bona combinació amb els aranyons, feia temps que no en menjava.


- Carpaccio de pinya amb gelat de vainilla: pinya tallada molt fina, amb una mica de sirop de maduixa per decorar i el gelat al mig.


- Cafè Ligéois: els postres que sempre demana la meva mare i aquest cop s'hi va sumar en Ramon :) Bona combinació amb el cafè, el gelat de vainilla i la nata muntada al cim. Pel meu gust faltaria una nata més densa i més quantitat, però no està gens malament ;)

I això va ser tot, algun tallat, però jo ja no podia més i vaig optar per no fer-ne.

Cal dir que el menú que oefereixen és escuet, consta de tres primers i tres segons a triar, que en funció del dia te n'agraden més o menys. Tot i això sempre trobes alguna cosa...














15/5/13

InstaFigueres

Aquest passat dia 1 de maig, dia de les paradetes a Figueres, es va celebrar l'Instagram your city a Figueres. Vam ser més de 100 persones i es van fer més de 1000 fotografies entre tots els que vam participar. Ens ho vam passar bé, començant amb un bon esmorzar molt dolç i acabant amb la visita guiada per conèixer la ciutat. Una idea molt bona, m'ha agradat la experiència!


Sanferbike: botigues especialitzades en bicicletes

I no només en bicicletes sinó en ciclisme en general i triatló per a tots.

Si en voleu conèixer més no dubteu a visitar la seva pàgina web.

També us deixo l'enllaç d'un video presentació de la casa.

I finalment ja dir-vos que la pàgina de Sanferbike a Totombola sorteiga una bicicleta ORBEA, si hi voleu participar feu clic aquí:

http://www.totombola.com/sanferbike

A veure si hi ha sort!



9/5/13

Assortiment de pintxos

Aquest dissabte passat vam decidir fer-nos una selecció de pinxos, aprofitant alguns dels productes enviats molt amablement per les cases patrocinadores.

Ingredients:

 Elaboració:

- S'agafa la baguet i es talla a llesques un xic esviaixades. Se suquen la meitat amb tomàquet, sal i oli i l'altra meitat es deixen sense sucar.
- Es disposen en el plat per tal d'elaborar els diferents pinxos:


1. Formatge d'ovella i codony
2. Sobrassada, formatge d'ovella i mel
3. Formatge al romaní amb pernil ibèric de gla
4. Formatge d'ovella i melmelada de maduixa
5. Formatge d'ovella i melmelada de qumkuait
6. Formatge al romaní amb vinagre de Mòdena envellit

Aquí els podeu veure:







Restaurant El Setrill d'Or

Avui tinc el plaer de mostra-vos un restaurant que li tinc molt de carinyo ja que és on anava sovint quan festejava amb la meva parella: El Setrill d'Or:) A tots dos ens agradava molt i encara ens agrada. Principalment sempre hi hem menjat pizzes, que les fan molt bones, tot i que tenen carns, amanides, pastes entre altres plats.

Aquí us mostraré el que vam demanar. Com que vam anar-hi amb els meus pares veure-ho una pizza extra, ja que una va ser repetida :)

Puttanesca (Tomata, mozzarella, beicon, ceba crua, olives farcides, bitxo i orenga)
Segons els meus pares picava força, però la combinació de la ceba amb el beicon els va agradar.


Setrill (Tomata, mozzarella, ceba cuita i tonyina)
És la pizza que porta el nom de la casa, per mi és la millor de totes les que fan. La ceba està molt ben caramelitzada i amb la tonyina combina molt bé. Llàstima que la vaig trobar poc plena pels costats.


Pett (Tomata, mozzarella i formatge de cabra fresc)
És molt bona però trobo que hi escassegen els formatges, tant pels costats com pel centre :(
Sinó recordo malament abans eren més plenes les pizzes o és que ara feia molt que no hi menjava.


Relació qualitat preu és bona, ja que les pizzes van des dels 7 euros fins els 12. Això si són pizzes petites i no hi ha una abundància d'ingredients.




Peix amb samfaina



Un plat que m'agrada moltissim ja des de ben petita és la samfaina. Normalment sol acompanyar el bacallà, però també la podem trobar com a guarnició en carns i altres peixos. En aquest cas jo la vaig menjar amb lluça fregida. Anem a veure'n la recepta:



Ingredients per a 2 persones:

  • 1 pot de tomàquet natural de 250 ml
  • 1 esbergínia mitjana
  • 2 carabassons
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Agafem totes les verdures, les rentem ben netes i les pelem. Tallem a daus petits l'esbergínia i el carabassó i les posem en una paella a fregir amb un bon raig d'oli. La ceba la tallem a tires fines que quedi ben caramelitzada.Tot seguit i tirem el tomàquet perquè també es vagi fregint i reduint.
Ho anem coent a foc lent. Ho salpebrem al nostre gust i ja ho tenim!


En aquesta ocasió ha molt ben acompanyat algunes lluces fresques que les hem fet així:

Ingredients per a 2 persones:

  • Mig kilo de lluces
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Rentem les lluces ben netes sota l'aixeta. Les deixem escórrer i les disposem sobre paper de cuina absorbent per tal que no ens hi queda gens d'aigua.
Li traiem el cap i la cua i les obrim per treure-li l'espina del mig i si en queda alguna pels costats també.
Paral.lelament agafem una paella hi posem oli fins a la meitat i l'escalfem.

Quant l'oli ja estigui ben calent, passem les lluces per la farina i les fregim. Una vegada fregides les deixem reposar en paper absorbent perquè ens empapi l'excés d'oli que puguin haver agafat.


I el resultat de tot plegat una meravella de dinar; Lluça fregida amb samfaina