21/5/13

Especial decoració

Avui l'entrada que us faig és per anunciar-vos una botiga especialitzada en teles de decoració anomenada Susana Manzanaro. Hi podeu trobar des de paper pintat, cortines entre altres menesters per a la llar.

Si en voleu saber una mica més, a part de visitar la seva pàgina web, aquí us deixo l'enllaç d'un vídeo presentació de la seva casa:

http://www.youtube.com/watch?v=z8XSkS-wi1c

I això no és tot perquè ara, amb Totombola, teniu l'oportunitat de participar al sorteig d'un fantàstic Edredó-Plaid de Patchwork com aquest:

 Només heu de clicar la imatge i us hi dirigirà!

Aniversari Tete al Càlid Cafè

El passat dissabte dia 4 de maig el meu germà va fer 40 anys, tot i que no els aparenta :)
En ple dies de celebració de Fires i Festes de la Santa Creu ens va convidar a tots al Càlid Cafè, un restaurant que ens agrada molt i del qual ja us n'he parlat altres vegades.

Anem a veure alguns plats que tenien aquell dia en el menú:

Els primers:

- Brandada de bacallà: bo i fi, però no em va arribar enlloc ;) M'agrada molt el bacallà en totes les seves formes de presentació i elaboració, per tant la brandada, amb la seva textura cremosa no podia ser menys.


- Amanida de wonton amb carabassó i mozzarella: una de les diferents amanides originals que fan el aquest local. En aquesta ocasió elaborada amb diferents capes de massa de wonton fregit intercalant daus de carabassó i mozarrella. Vaig tenir el gust de provar-la i la mescla quedava molt bé, suau i equilibrada.


Els segons:

- Lluç de palangre amb salsa d'all: una rodella de lluç molt formosa acompanyat d'una fina salsa d'all, molt encertada, sense ofendre el gust d'all. Com a guarnició un flamet d'arrós blanc i una mica d'escalivada. Jo l'acostumo a canviar per patates fregides, que m'encanten, tallades en forma de daus i ben casolanes. Aquesta vegada però me les van servir a part, així que m'ho vaig menjar tot ;) Bé, de fet, en vaig donar unes quantes a la meva mare i el meu germà.


- Rodó de vedella: dos talls molt ben presentats, melosos i ben cuinats. Amb les seves patates d'acompanyament. Una vedella molt ben feta.


- Calamarsons a la planxa: tendres i servits amb un xic d'amanida i un flam d'arrós amb menta que no els va agradar.


I de postres:

- Pastís de formatge artesà amb confitura d'aranyons: un dels meus postres preferits, després del coulant de xocolata. Un pastís fi i delicat. Bona combinació amb els aranyons, feia temps que no en menjava.


- Carpaccio de pinya amb gelat de vainilla: pinya tallada molt fina, amb una mica de sirop de maduixa per decorar i el gelat al mig.


- Cafè Ligéois: els postres que sempre demana la meva mare i aquest cop s'hi va sumar en Ramon :) Bona combinació amb el cafè, el gelat de vainilla i la nata muntada al cim. Pel meu gust faltaria una nata més densa i més quantitat, però no està gens malament ;)

I això va ser tot, algun tallat, però jo ja no podia més i vaig optar per no fer-ne.

Cal dir que el menú que oefereixen és escuet, consta de tres primers i tres segons a triar, que en funció del dia te n'agraden més o menys. Tot i això sempre trobes alguna cosa...














15/5/13

InstaFigueres

Aquest passat dia 1 de maig, dia de les paradetes a Figueres, es va celebrar l'Instagram your city a Figueres. Vam ser més de 100 persones i es van fer més de 1000 fotografies entre tots els que vam participar. Ens ho vam passar bé, començant amb un bon esmorzar molt dolç i acabant amb la visita guiada per conèixer la ciutat. Una idea molt bona, m'ha agradat la experiència!


Sanferbike: botigues especialitzades en bicicletes

I no només en bicicletes sinó en ciclisme en general i triatló per a tots.

Si en voleu conèixer més no dubteu a visitar la seva pàgina web.

També us deixo l'enllaç d'un video presentació de la casa.

I finalment ja dir-vos que la pàgina de Sanferbike a Totombola sorteiga una bicicleta ORBEA, si hi voleu participar feu clic aquí:

http://www.totombola.com/sanferbike

A veure si hi ha sort!



9/5/13

Assortiment de pintxos

Aquest dissabte passat vam decidir fer-nos una selecció de pinxos, aprofitant alguns dels productes enviats molt amablement per les cases patrocinadores.

Ingredients:

 Elaboració:

- S'agafa la baguet i es talla a llesques un xic esviaixades. Se suquen la meitat amb tomàquet, sal i oli i l'altra meitat es deixen sense sucar.
- Es disposen en el plat per tal d'elaborar els diferents pinxos:


1. Formatge d'ovella i codony
2. Sobrassada, formatge d'ovella i mel
3. Formatge al romaní amb pernil ibèric de gla
4. Formatge d'ovella i melmelada de maduixa
5. Formatge d'ovella i melmelada de qumkuait
6. Formatge al romaní amb vinagre de Mòdena envellit

Aquí els podeu veure:







Restaurant El Setrill d'Or

Avui tinc el plaer de mostra-vos un restaurant que li tinc molt de carinyo ja que és on anava sovint quan festejava amb la meva parella: El Setrill d'Or:) A tots dos ens agradava molt i encara ens agrada. Principalment sempre hi hem menjat pizzes, que les fan molt bones, tot i que tenen carns, amanides, pastes entre altres plats.

Aquí us mostraré el que vam demanar. Com que vam anar-hi amb els meus pares veure-ho una pizza extra, ja que una va ser repetida :)

Puttanesca (Tomata, mozzarella, beicon, ceba crua, olives farcides, bitxo i orenga)
Segons els meus pares picava força, però la combinació de la ceba amb el beicon els va agradar.


Setrill (Tomata, mozzarella, ceba cuita i tonyina)
És la pizza que porta el nom de la casa, per mi és la millor de totes les que fan. La ceba està molt ben caramelitzada i amb la tonyina combina molt bé. Llàstima que la vaig trobar poc plena pels costats.


Pett (Tomata, mozzarella i formatge de cabra fresc)
És molt bona però trobo que hi escassegen els formatges, tant pels costats com pel centre :(
Sinó recordo malament abans eren més plenes les pizzes o és que ara feia molt que no hi menjava.


Relació qualitat preu és bona, ja que les pizzes van des dels 7 euros fins els 12. Això si són pizzes petites i no hi ha una abundància d'ingredients.




Peix amb samfaina



Un plat que m'agrada moltissim ja des de ben petita és la samfaina. Normalment sol acompanyar el bacallà, però també la podem trobar com a guarnició en carns i altres peixos. En aquest cas jo la vaig menjar amb lluça fregida. Anem a veure'n la recepta:



Ingredients per a 2 persones:

  • 1 pot de tomàquet natural de 250 ml
  • 1 esbergínia mitjana
  • 2 carabassons
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Agafem totes les verdures, les rentem ben netes i les pelem. Tallem a daus petits l'esbergínia i el carabassó i les posem en una paella a fregir amb un bon raig d'oli. La ceba la tallem a tires fines que quedi ben caramelitzada.Tot seguit i tirem el tomàquet perquè també es vagi fregint i reduint.
Ho anem coent a foc lent. Ho salpebrem al nostre gust i ja ho tenim!


En aquesta ocasió ha molt ben acompanyat algunes lluces fresques que les hem fet així:

Ingredients per a 2 persones:

  • Mig kilo de lluces
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Rentem les lluces ben netes sota l'aixeta. Les deixem escórrer i les disposem sobre paper de cuina absorbent per tal que no ens hi queda gens d'aigua.
Li traiem el cap i la cua i les obrim per treure-li l'espina del mig i si en queda alguna pels costats també.
Paral.lelament agafem una paella hi posem oli fins a la meitat i l'escalfem.

Quant l'oli ja estigui ben calent, passem les lluces per la farina i les fregim. Una vegada fregides les deixem reposar en paper absorbent perquè ens empapi l'excés d'oli que puguin haver agafat.


I el resultat de tot plegat una meravella de dinar; Lluça fregida amb samfaina


Coca amb oli de llimona i pinyons

Fa ja un temps olis Mallafré va tenir la gentilesa d'enviar-nos una varietat d'ampolletes d'olis aromatitzats.  Doncs avui concretament hem fet servir el de llimona per fer la típica coca de iogurt. Anem a veure-ho!

Ingredients:

3 ous
1 ampolleta d'oli Mallafré de llimona
1 iogurt natural artesà
3 gots de farina amb llevat incorporat
1 got i mig de sucre
mig got de llet semidesnatada
2 sobres de Sodas el Vesubio
uns quants pinyons 


Elaboració:

Primer batem els rovells dels ous en un bol amb el sucre fins que augmentin de volum.
Mentrestant ja posem el forn a escalfar.
Després hi afegim la llet, la farina amb els dos sobres de Sodas el Vesubio, l'oli i les clares d'ou prèviament batudes a punt de neu.
Ho barregem tot amb cura i ho evoquem en un motlle. Hi tirem uns quants pinyons al cim.


Enfornem la coca durant uns 40-45 minuts a 180ºC. Quan hagi passat el temps de cocció, punxem la massa amb un pinxo i si surt sec ja està feta.


Traiem la coca del forn i deixem que es refredi un xic, no molt perquè així serà més fàcil de desmotllar.