19/11/13

Innovació i tradició a la botifarra dolça

El Gremi de Carn de les comarques gironines fusiona

innovació i tradició en una botifarra dolça

envasada i de llarga durabilitat


És la solució per fer-la arribar en perfecte estat a qualsevol lloc del món. El Gremi Carn de les comarques gironines han aconseguit crear una botifarra dolça cuita envasada que es conserva a temperatura ambient i té
una llarga durabilitat.

L’objectiu del Gremi és poder vendre la botifarra dolça en botigues i punts d’atracció turística com museus, fires, hotels i cases rurals perquè els visitants se la puguin emportar com un record gastronòmic a qualsevol lloc del món, conservant totes les seves propietats, és a dir, sense fer-se malbé.

Aquesta botifarra dolça només conté ingredients naturals de primera qualitat, seguint la recepta tradicional (sal, sucre, llimona i canyella). 


Per aconseguir que la botifarra tingui un llarg recorregut únicament s’ha modificat la temperatura i el temps de cocció.

La nova botifarra dolça envasada s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre un grup de treball format per carnissers del Gremicarn i un equip d’investigació de l’IRTA.

La botifarra dolça és un producte gastronòmic típic de la cuina catalana i, més concretament, de les comarques gironines des del segle XIV.

Inicialment, la botifarra dolça es preparava a les masies de pagès i amb el temps va passar a ser un producte elaborat artesanalment en els obradors de carnisseria de la província.

Després de set segles elaborant aquest producte tan arrelat al territori, el Gremi Carn de les comarques gironines ha creat una nova botifarra dolça que aguanta sense fred i sense malmetre’s un temps molt més llarg.

La presentació d’aquesta innovació es farà el diumenge 24 de novembre al Castell de Peralada coincidint amb la celebració de la IX Gran Trobada dels Confrares organitzada per la Confraria del Gras i el Magre

Durant la presentació, s’explicarà amb detall el procés seguit i es presentarà el nou producte.



No hay comentarios:

Publicar un comentario