10/5/11

Tap de Cadaqués

Ohhhhhhhhhhhhh, avui he menjat un postre que és una delicatessen, uns taps de Cadaqués!!!!!!!!!
La base és un pa de pessic elaborat amb sucre, ous i farina, sucat amb almívar i amb una mica de sucre per sobre. El seu nom es deu al fet que prenen una forma similar als taps de cava ja que es fornegen dins d'un motlle cilíndric. És un dolç que es pren en el berenar o flambejat amb rom a les postres.
Jo els havia probat en una restaurant fa uns anys i em van quedar a la memòria des d'aleshores, i vaig pensar quan vagi a Cadaqués n'haig de comprar i, ves per on, el meu germà, l'altra dia, hi va  anar en bici i ens en va dur :)
Són realments deliciosos, són fins al paladar, comences amb el sucre glas en pols que els cubreix, tot esponjosos, els vas menjant i t'espera el cul del tap, que és mullat amb l'almívar i adquireix una textura més dura, del sucre glassejat.

Atributs i propietats nutricionals: És un producte amb un elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una bona font de greixos i proteïnes d'elevada qualitat. Dins d'una alimentació variada i equilibrada es pot consumir ocasionalment.

1 comentario:

  1. Aquest estiu passat vaig estar a Cadaqués i vaig probar els taps de Cadaqués, el tap amb una mica de gelat, un postre de primera. Felicitats pel bloc i qualsevol dubte que tinguis o comentari, ja saps, un email i si et puc ajudar o intercanviar emocions gastronòmiques, estic al teu servei.

    Una abraçada,

    ResponderEliminar