31/5/11

Fira i Festa de l'Allioli de Creixell

L'àvia Remei, molt agradable
Com cada any, se celebra un concurs Internacional de creixell, enguany ja arriben a la XX edició. S'organitza a la Font de les Corculles, un emplaçament amb una amplia arbreda que va bé pels dies de calor com la d'aquest diumenge passat, 29 de maig. Es tracta de fer allioli, amb unes certes bases:


Allioli amb orenga
- Els ingredients seran lliures
- Temps Límit 30 minuts
- Els condiments i els estris els ha de portar el concursant.

S'otorguen una sèries de premis: un 1er, 2on i 3er a la qualitat, un 1er premi a la quantitat, un premi al més original (noves aportacions) i un premi D'Allioli (el més surrealista, que és ofert pels Amics del Museu Dalí)

Elaboració de l'allioli sobre un pa de Dalí
Premi a la qualitat
El Jurat valora el gust, el cost, el color, etc. segons el seu criteri i llibertat i estava format per:



- Remei Ribes, l'àvia, mestressa de casa
- Salvador García, redactor Punt Diari i crític gastronòmic
- Josep M. Joan, director Museu del Joguet de Catalunya
Premi a l'allioli més original, amb codony
- Pascual Pesudo, conseller Amics del Museu Dalí
- Vicenç Garces, director del Museu del Morter (Castelló de la Plana)
- L'alcalde de Creixell

També hi participaven nens fins als 14 anys, amb un 1er premi al més autèntic.

1r Premi a la quantitat, 7 kg i mig aprox.
A les 11 ben puntual ja va començar el pregó amb en Ferran Adrià al 1er Premi el "Mà de morter d'Or".
Passada mitja hora ja es va iniciar el concurs, tot seguit les puntuacions del jurat, que anaven provant els diferents tipus d'allioli per deliverar els més bons mentre nosaltres els provavem, també per fer la nostra crítica particular.

1 comentario:

  1. I la noia del costat també sembla agradable no? :P

    ResponderEliminar