24/5/11

Formatge: Camembert

Camembert de Normadie AOC
Es diu que va ser creat l'any 1791 per Marie Harel, la dona d'un granger de Camembert. La invenció més important fou la seva caixa de fusta, que permetia la seva distribució per tot el món. La AOC (apelació d'origen controlada), concebuda el 1983, estableix que s'elabori amb llet crua.

Característiques: El seu sabor és afruitat, amb un lleuger aroma a fongs i a floridura. La gent de la zona el prefereix quan el cor està blanc, abans d'adquirir color crema.

Consells de degustació: Serveix-lo amb vins negres afruitats i elegants de Borgonya i Côtes-du-Rhône o amb una sidra tradicional normanda.
 
França: Baixa Normandia
Maduració: òptim al voltant d'1 mes
Pes i forma: 250g. rodó
Dimensions: D.11 cm a 3,5 cm.
Llet: vaca
Classificació: tendre blanc
Productor: varis

Cata de camembert: 
Le Rustique Camembert és un formatge de pasta tova , 45% de matèria greix en extracte sec, 21% de greix en el producte acabat, disponible durant tot l'any.
S'elabora a partir de llet crua de vaca que ha pastat en prats de Normandia. El procés d'elaboració és molt tradicional ja que ha de ser dipositat en motlles mitjançant un cullerot, i en fan falta cinc per obtenir un camembert. Cada passada de cullerot s'ha de fer cada cuaranta minuts per assegurar el màxim escorregut. No es premsa ni es cou. Madura entre les cinc i les vuit setmanes.
Amb la seva caixeta de fusta
L'escorça d'aquest formatge és fongosa i de color blanc del fong Penicillium Candidium. La pasta és ferma i flexible, cremosa i de color groc clar.
L'aroma és lleugerament afruitat.
En boca és agradable però amb un regust a floridura bastant notable.

1 comentario:

  1. Hola Lidia,
    Gràcies per comentar al meu bloc. M'he fet seguidor del teu així ja m'asabento quan publiques.
    Conec aquest Camembert i de fet he consumit molt Rustique... però el dia que tinguis oportunitat de trobar-lo (a BCN no és complicat) compra algun
    des camemberts artesans i veuras quina festa...
    Al meu bloc a la secció botigues, en veuras una de formatges que és una passada.
    Ricard

    ResponderEliminar