13/3/14

Aniversari mama

El passat mes de febrer va ser l'aniversari de la mama, així que vam anar a dinar tots a casa, el meu germà, en Ramon i jo.

Vam començar, com sempre, amb alguna cosa per picar:

- Patates del xurrer

Amb un toc de pebre queden molt bones
 - Cotnes del xurrer


- Formatge al romaní


- Pernil salat


- Olives farcides


- Escopinyes


 I de segon arrós mar i muntanya, que acabat de fer no el menjo mai, sempre el que sobra me'l menjo en truita d'arrós, que està boníssim també, tot cruixent!


És un arrós un xic caldós, tal com m'agrada a mi. Una vegada servit ja no hi queda tan de suc, s'absorbeix.

Va quedar un xic més clar ja que hi havia molta quantitat d'arrós

Les salsitxes hi fan bo també.


I de postres un pastís d'aniversari, un Sacher del forn de pa i pastisseria Ebre de Figueres.



Un bon dia plegats celebrant l'aniversari i donant regals :)

12/3/14

Restaurant La Masia

Aquest diumenge passat vam anar a menjar al restaurant La Masia. Situat a la carretera de Pont de Molins, es tracta d'un ampli restaurant amb dos menjadors grans, als qual un d'ells hi tenen la brasa per anar coent la carn.

Disposen d'un menú diari i un altre de cap de setmana a 12'20 amb cafè inclòs, molt econòmic la veritat. Correcte per la seva relació qualitat-preu.


De primer ens van dur un plat amb patates xips per picar, no massa bones.

 
Per beure cervesa i aigua amb gas.

Nosaltres vam provar un assortiment d'embotits ibèrics. Jo quan el vaig veure a la carta vaig pensar que per aquest preu seria escàs, fins i tot vaig demanar al cambrer que ens va prendre la nota que portava. No em va resoldre el meu dubte ja que em va repetir el que ja m'imaginava variat :)

El fet és que ens va sorprendre la quantitat i qualitat del plat. Un bon xoriç, llonganissa i llom. Acompanyat d'una torrada feta a la brasa i mig tomàquet d'aquells que no suquen.


També vam observar les setrilleres, canviades per la nova llei, amb un oli d'oliva verge extra d'una marca comercial. Almenys era bo, gustós i amb un toc més amarg, d'aquell color verdós. Sucat amb el pa que no estava malament i un xic de sal, sempre acaben d'emplenar ;)


De segon vam optar per un plat que no estava a la carta, la meva parella civet, que li encanta i jo peus de porc a la brasa, que no en menjo mai.
El civet correcte i els meus peus també, fallava l'acompanyament, no només hi havia patates fregides congelades, quina mania, sinó que també bròquil. Bròquil? Qui pot pensar que sigui una bona guarnició?


De postres, jo patia, seria congelat tot? Per sort em va agradar el meu pastís de xocolata blanca que vaig tenir la sort d'encertar, entre els típics postres de menú: flam amb nata, gelats, crema catalana, etc.


La meva parella va optar pel braç de nata.


I com a colofó del dinar, un cafè i un tallat. cal dir que molt bona la casa de cafè que tenen, així com el gran got de tallat on el serveixen :)

En total un lloc per anar de diari o de cap de setmana si no vols gastar gaire. El servei potser no és massa eficient, els nostres postres els van dur en una altra taula, sort que estic a l'aguait ;)

11/3/14

Amanida amb pernil dolç, formatge i nous

Una altra amanida, avui amb pernil dolç, formatge i nous.


Ingredients:
  • enciam
  • carrota
  • tomàquet Raff
  • 4 llesques de pernil dolç natural
  • 4 llesques de formatge cremós
  • 4 nous
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre balsàmic de Mòdena
  • sal i pebre 


Elaboració:

Rentem l'enciam i el tallem petit. Pelem la carrota i la ratllem.
Rentem i pelem el tomàquet i també els tallem.
Muntem la base amb totes les hortalisses i salpebrem.
Hi posem el pernil dolç i el formatge en forma de rotlles, i les nous esmicolades.
Ho amanim amb força oli d'oliva i vinagre i ja ho tindrem :)

Cal dir que la combinació del pernil i el formatge i fa molt de bo, millor que menjar-ho sol, que us haig de dir que no sapigueu ;)

Va d'esmorzars

Això del "va" es veu que m'agrada :) Seguim amb el tema esmorzars que m'encanten. I és que l'esmorzar és l'àpat que s'ha de fer més complert, ja ho diu la dita no?

"Esmorza com un rei, dina com un príncep i sopa com un pobre"

Jo no sempre sopo com un pobre, jeje, però si esmorzo com una reina!

Al matí m'agrada variar, uns dies cereals d'aquests que n'hi ha alguns de xocolata, però que són lleugers i altres dies:

- Una llesca de pa amb nutella:


 - Cafè i llet amb magdalena:


Premi Installober i un esmorzar dels meus

Quina il-lusió em va fer saber que havía guanyat el segon premi de l'Installober, entre totes les magnifíques fotos que s'havien fet de l'entorn ben preciós de les gorgues, la masia rural i les Planes.

Aquí is deixo la foto amb la que vaig aconseguir els fantàstics premis que ben aviat disfrutarem i ja us mostraré!


I ara un bon començament de dia amb un esmorzar dels meus, dels que tant m'agraden, unes mitges napolitanes de xocolata acabes de fornejar, encara calentes amb un bon cafè i llet amb llet fresca. Una llet d'una cooperativa gallega, d'aquestes de tota la vida, que fan que la llet deixi el got tacat de nata.
Així si que es comença bé el dia :)


Les noves patates lleugeres del Burger King

Aquest cap de setmana he provat les noves patates amb un 30% menys de greix de la cadena de fast food Burger King.

En una porció mitjana de Satisfries hi trobem 9 grams de greix cada 100 grams i 230 Kcal. Molts menys greix i calories que unes patates normals.

Valen la pena, són bones de gust i la textura és correcte, potser més seca que les normals, però al ser més gruixuides i amb forma ondulada dissimulen.


Vaig degustar-les amb maionesa, que ja hi sumem forces calories i amb ketchup, que és una opció molt més lleugera i ben bona també!

Sort que abans havía anat a fer els meus kilometres amb les noves bambes :)



Amanida de tonyina i formatge fresc

Uns quants dies de més bon temps i sol i ja comencen a venir encara més de gust les amanides. Dic encara perquè a mi m'agraden tot i que faci fred.

Aquesta vegada en mostrem una de senzilleta però ben bona :)

Ingredients:

Enciam
Tomàquet raff
Carrota
1 llauna de tonyina
1 formatget fresc
nous del país
oli d'oliva verge extra
vinagre balsàmic de Mòdena
sal i pebre


Elaboració:

Trossegem tot l'enciam i el rentem bé.
Rentem el tomàquet, el pelem i el tallem. El mateix fen amb la carrota.
Muntem la base d'enciam, carrota i tomàquet i salpebrem.
Hi afegim la tonyina desmenussada amb el seu oli, el formatge fresc i les nous trossejades.
Ho acabem d'amanir amb més oli i vinagre i ja ho tindríem :)
Bon profit!

Aquest mes a "Memòries d'una Cuinera" amb patates farcides! :)

Cada mes al blog Memòries d'una cuinera tracten una recepta determinada i aquest passat mes eren: patates farcides, així que jo hi vaig contribuir enviant la meva:



Post original:
http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/patates-farcides.html