19/12/13

Un suís

Com ens agrada el suís. Des que un dia tot passejant per Figueres, en una d'aquelles tardes d'hivern que fa força fred per estar al carrer, vam decidir entrar en una cafeteria a prendre alguna cosa calenta i vam provar el suís, ens va encantar.








A partir d'aquell dia, tot sovint ens en fem algun a casa. Primer fem una bona xocolata desfeta, que n'he provat una que es desfà al microones que és deliciosa. Fàcil, ràpida de fer, còmode i bonissima :) Es pot demanar més?

Després hi posem nata muntada en aquest cas n'hi vam posar d'esprai d'una marca molt bona que vam dur de França i que aquí no es troba :( I finalment fideus de xocolata que hi queden molt bé i a més barrejats amb la nata queden molt bons també!

I aquí ho teniu, de la xocolata desfeta muntem un suís ;)

El nostre arbre de Nadal

Us presento el nostre arbre de Nadal. Aquest any hi hem afegit uns adorns de Tous, que a mi personalment m'agraden molt i a més combinen bé amb els colors de l'arbre, blancs i platejats.

M'encanta! 

I amb les llums blaves que es van alternant queda xuli ;)

El Pre-Nadal i Cap d'Any

Cada any amb les meves amigues celebrem el Nadal i Cap d'Any. I perquè ho fem? Doncs perquè per festes de Nadal tothom està més ocupat amb la seva família, regals i anar a casa d'uns i altres. Així que nosaltres ens reservem un dia i fem l'amic invisible barrejat amb el cagatió i dinem juntes.

Enguany vam decidir anar a buscar-ho fet al Nostrum. I cal dir que era molt bo tot, a ressaltar el seu llom amb ametlles, que té una salsa bonissima, suau i cremosa però amb el toc de les ametlles.

Vam agafar algunes croquetes per picar:

- De pernil dolç i formatge: les que menys van agradar


- De bacallà: les més bones


- De l'àvia: les segones millor


I de primer plat vam fer:

- Ensaladilla russa: m'agrada molt aquest plat i no estava gens malament


- Amanida de patata:


- Amanida de llenties: molt complerta, feina bona pinta


- Risotto

- Llacets al pesto


I de segon totes llom amb ametlles. Triomfa!!


De postres variat:

- Turró de Suchard que ens agrada a totes menys una ;)

- Neules de xocolata

- I no podia faltar un superpostres artesà fet per la Laia, uns cupcakes de cakepops, tal com els vaig batejar jo.

Eren una magdalena de xocolata que aguantava un altre magdalena més petita, aquesta normal però coberta de xocolata, i finalment un cakepop punxat de xocolata, uns banyats amb una barreja de llet condensada i vainilla, sinó recordo malament i els altres molt ben decorats amb perletes. Feien molt de goig.


Després un tallat tot passant una bona estona. Raïm tampoc hi va faltar, en teoria per fer les campanades, però al final ens el vam menjar mentre anàvem xerrant :)


I finalment vam repartir els regals, cadascun amb la seva corresponent pista per endevinar qui te l'havia fet.
A mi em va tocar un jersei molt xulo blanc i amb fils entrellaçats daurats, m'encanta!

En definitiva un dia molt maco amb les amigues!

12/12/13

Un pica-pica a La Cabanya

Diumenge passat, en vinguen de fer un vol al mercat de Cabanes de segona mà vam anar a fer un beure a La Cabanya. És un local situat a peu de carretera, un lloc informal on pots menjar bons embotits. Tenen les potes de pernil penjades del sostre, has de vigilar el cap, però a canvi pots provar un bon pernil, formatge, llom, xoriç, entre altres embotits.

Molts experts en el món del pernil han pogut degustar l'excel-lent qualitat de les seves potes. Amb paraules d'ells: "En un bar rústic español trobem el millor pernil del món"

Nosaltres vam demanar una plata per picar de pernil salat i formatge manxec.


Tot i que el pernil no era ibèric, tenia una bona curació, amb un gust molt bo. I el formatge al punt, ni sec ni massa tendre i amb el gust de curació perfecte.

I si es vol per un euro més et pots acompanyar l'embotit amb pa sucat amb tomàquet. Bona relació qualitat-preu.

 

Ja tenim el pessebre!

Aquest passat cap de setmana, aprofitant els tres dies festiu que teníem, hem fet el pessebre de Nadal. Bé, més aviat en Ramon, perquè jo m'encarrego de l'arbre de Nadal i altres decoracions que reparteixo pel pis i ell exclussivament el pessebre. Li queda molt bonic!



Seguim amb esmorzars bons...

Ara uns croissants de xocolata que us volia mostrar perquè senzillament estaven bonissims. No són ni de panadería ni molt menys de pastisseria, els vam comprar en un supermercat, envasats i cal dir que són una meravella.

Una pasta de mantega amb les seves corresponents capes ben diferenciades i les puntes banyades d'una xocolata negre, cruixent i gruixuda.

A vegades quan menys t'ho esperes descobreixes un croissant que no t'esperaves!!
A mi és que em tornen boiga els croissants, un bon croissant amb un cafè i llet i sóc la persona més feliç del món :)



Un esmorzar d'hivern

Com m'agraden aquests dies de fred quan et lleves al matí i tens un tall de coca de pinyons i una tassa de xocolata recent feta. Un esmorzar deliciós per afrontar unes temperatures més baixes :)


Risotto de formatge de cabra

Anem a veure una recepta de risotto de formatge de cabra però fet de manera ràpid i fàcil.

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g. d'arrós extra
  • 1 pastilla de brou de verdures
  • 100 g. de rulo de formatge de cabra
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Posem l'arrós en una olleta amb un raig d'oli d'oliva.
Paral-lelament desfem la pastilla del brou en mig litre d'aigua.
Hi afegim el brou a l'arrós mentre anem remenant per tal que no s'enganxi. Una vegada l'arrós hagi absorbit gairebé tot el brou el hi afegim el formatge de cabra a trossets i remenem fins que es desfaci. Provem que l'arrós estigui ben cuit i apaguem el foc. I ja podem emplatar.

Per a presentar el plat nosaltres hem optat per l'empresa Tast i mireu quina bona presentació: