6/6/13

Risotto de sobrassada i formatge

A vegades tens ingredients a casa que fa més dies que corren per la nevera i dius, els haig de gastar. Sovint, però, no saps com. Doncs l'altra dia pensant en gastar algunes pastilles de brou i sobrassada que ens queda dels mallorquins de l'hivern vaig pensar que podríem fer un risotto. És un plat ràpid, fàcil i senzill de preparar. Anem a veure!


Ingredients:

  • 1 tassa d'arrós
  • 3 rodelles de sobrassada
  • 1 pastilla de brou de verdures
  • formatge per desfer
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Elaboració:

Posem l'arrós en una olla amb un xic d'oli.


Paral.lelament desfem la pastilla de brou en aigua calenta i l'evoquem a l'olleta on tenim l'arrós.


Anem remenant per tal que no s'enganxi l'arrós i vagi abosorbint el brou. Hi posem un toc de pebre i sal i hi tirem la sobrassada desmenussada i un xic de formatge ratllat.


Remenem tot que es desfaci i emplatem.


Bon profit!!!!


 Hi podem posar alguns talls de formatge al cim per decorar!!

Els taps de Cadaqués

Dissabte passat vam anar a Cadaqués ja que feien una trobada d'Instagramers. Intentem anar a cada trobada que fan organitzada per InstaCostabrava amb el motiu Instagram yor city.

Aprofitant doncs que ens desplaçavem en aquest indret de la Costa Brava tan preciós vam aprofitar per encarregar uns taps a la Pastisseria Mallorquina. Situada davant del mar, es poden encarregar els taps el dia abans i a partir de les onze del matí ja te'ls pots endur amb la seva caixeta de presentació.


Pel que vam veure en aquesta pastisseria elaboren altres dolços artesans que de ben segur que són de bons com la pinta que tenen, tot i que només hi vam comprar dues caixes de taps. Pots triar entre dos tamanys, la caixa petita que conté 15 taps o la gran que en porta 30.


Si aneu a Cadaqués és compra obligada, són una delícia gastronòmica, flonjos i suaus i amb la seva original forma de tap, vet aquí el nom.

Maionesa d'all

Quan arriba aquesta època de l'any sempre sóc més propensa a consumir maionesa. Molts plats d'estiu s'elaboren amb aquesta salsa tan bona i gustosa que realça qualssevol plat d'estiu, des d'una amanida de pasta o arrós fins a la tan esperada ensaladilla russa o el braçet de patata, que tan bo és també :)

Aquesta vegada l'hem fet per acompanyar un segon plat de peix i per untar amb pa, que així també està bonissima.


Ingredients:

4 dits generosos d'oli d'oliva verge extra
1 ou de la pagesa
2 grans d'all
1 rajolí de vinagre de vi
un polsim de sal

Elaboració:

S'agafen tots els ingredients i es posen al pot del turmix. Posem el turmix al fons de tot fins que quedi tot ben emulsionat. Veurem que fa una salsa espessa, senyal que tot ha quedat ben lligat.

Ara ja la tenim a punt per untar amb pa o pel que la volguem fer servir.

A mi personalment m'agrada més la maionesa amb all que l'all i oli, ja que l'untuositat que té aquesta salsa no la té l'all i oli. A més considero l'all i oli com a més per l'hivern i la maionesa fa més estiu. Quan la preparem per a l'ensaladilla russa, el braçet de patata o altres no hi posem all.


Pa sucat amb maionesa, una ricura

Patates farcides

Avui farem unes patates farcides, una recepta molt versàtil i fàcil de fer. La patata sempre et permet realitzar una gran varietat de plats diferents i que solen agradar a tothom.

Ingredients per a 4 persones:

8 patates Kennebec mitjanes
2 cebes de Figueres mitjanes
150 g. de carn picada de vedella
sal, pebre i oli d'oliva verge extra
formatge ratllat

Elaboració:

Agafem les patates i les rentem ben netes. Les emboliquem amb paper d'alumini i les posem al forn dalt i baix a uns 150 ºC de temperatura durant uns 45 minuts. Una vegada cuites, les traiem del forn i les deixem refredar. Les desemboliquem i les partim per la meitat.


Amb l'ajuda d'una cullera de postres li traiem la polpa de patata i la reservem en un plat.


Per altra banda, pelem les cebes i les piquem ben fines. Agafem una paella amb un raig d'oli i fregim la ceba. Quan aqusta vingui rossa, hi afegim la carn ben salpebrada. Ho coem tot i una vegada estigui tot daurat ho retirem del foc i barregem la mescla amb la polpa de patata.


Ara ja podem disposar a farcir les patates, agafant amb la cullera la mescla. Posem formatge ratllat al cim i les gratinem al forn fins que el formatge es desfassi.

Eurofrits

Avui us parlaré d'una empresa de productes congelats: Eurofrits.
A Eurofrits aposten per la Qualitat, perquè el seu principal objectiu i compromís és la satisfacció dels seus clients. A Eurofrits tenen la varietat més àmplia, perquè escolten els seus clients i desenvolupen conjuntament amb ells els productes que necessiten.I tot això, ho aconsegueixen a través de la Innovació i la millora contínua dels seus processos.

Eurofrits, l'únic fabricant de patates prefregides ultracongelades a Espanya, li ofereix una acurada selecció de productes precuinats i plats preparats amb les característiques que avalen la seva trajectòria durant tots aquests anys: Qualitat total i Servei Excel·lent.Fa més de 30 anys que tenen com a missió ser una referència entre els fabricants espanyols de Productes Elaborats Congelats.De la mateixa manera, el seu màxim objectiu és la satisfacció dels seus clients, pel que s'adapten als requeriments específics de cada un, donant resposta a les necessitats que puguin sorgir, i que, finalment, constitueixen la base del seu negoci.

La seva fàbrica, situada a Burgos, està dotada de la més moderna tecnologia, el que es tradueix en una línia de negoci diferenciadora, amb una capacitat d'evolució i creixement que els permet, d'una banda, afrontar els reptes que en el mercat contínuament es presenten, i per altra, el manteniment de la seva permanent aposta per la Innovació, la Qualitat i la Seguretat Alimentària.A més, la seva important capacitat productiva - 40.000 tones anuals-procedents de les seves dues plantes de producció, proporciona als seus clients un elevat potencial de creixement.


A la Fàbrica d'Eurofrits, controlen totes les fases del procés productiu, assegurant l'optimització del mateix des del desenvolupament del concepte del producte (I + D + I) i la matèria primera, fins al lliurament del producte acabat; posseixen un Departament Agrari que proporciona als agricultors les llavors més idònies, controlant, assessorant i fent seguiment de cultiu en camp, per assegurar des de la plantació, l'optimització de la seva matèria primera.Així mateix, treballen estretament amb els seus proveïdors d'altres matèries primeres, integrant-los en el seu sistema de gestió de qualitat.
 
Si voleu veure l'àmplia varietat de productes que tenen, visiteu la seva pàgina web.

Sorpresa: Búlgars!!

Ahir la meva sogre ens va comprar uns búlgars, em va fer una il.lusió quan m'ho va dir el meu home, m'encanten!

Em va enviar aquesta foto al migdia per saber el que m'esperava al vespre

De fet els búlgars són un braç de gitano individual decorat amb virutes de xocolata o fideus tal com els feien abans en aquest forn i en aquesta ocasió hi han posat estrelles de xocolata. Molt bona presentació i una delícia pel paladar.


Aquest bescuit tan touet i tendre que fan, esponjós, farcit d'una excel.lent trufa i amb una bona cobertura de xocolata. Quan més xocolata de cobertura, si pot ser que rebossi pels costats, millor!


Els búlgars d'aquest forn són els millors que he provat, ahir en els vam acompanyar amb una tassa de nata que vam muntar al moment. Un vici!

  
Hi trobo una pega però, són massa petits, jo els faria més grans ;)

L'estiu ja és aquí!!

Sembla que per fi comencen a pujar les temperatures, i mentrestant si voleu participar a diferents sortejos organitzats per Totombola, només heu de fer clic aquí, hi participen més de 20 empreses, què us sembla per acabar d'esperar l'estiu?



2/6/13

Espaguetis amb ous de llissa i nous

Ingredients per a 2 persones:


Elaboració:

Posem la pasta a bullir en una olla amb aigua. Quan arrenqui el bull hi tirem un polsim de sal. Deixem que bulli els minuts que indica el fabricant, tenint en compte que quedi al dente.


Per altra banda fregim en una paella el gra d'all picat, hi afegim les nous triturades i deixem que es dori.


Afegim una mica d'aigua de la pasta que s'està bullint, hi afegim sal, pebre i l'alfàbrega fresca.


Una vegada la pasta bullida, la colem, hi afegim oli d'oliva verge extra, la mescla anterior i la barregem amb els ous de llissa ratllades i ja ho tindríem a punt!

 

Amb aquesta recepta participo al concurs del blog "Con las zarpas en la masa" , patrocinat per Homenaje a la cocina y Blume.