20/2/13

Aniversari mama

Diumenge passat vam celebrar l'aniversari de la meva mare. En realitat va fer anys el divendres dia 15 de febrer però ens vam reunir tots el diumenge per dinar i donar els regals.
Un dinar bo, que va consistir en:

-  Patates xips del xurrer: són bonissimes, fetes artesanalment, bombades i amb aquella doble capa que fan com una espècie de bombolla. Ni punt de comparació amb les de bossa :)


- Formatge d'ovella al romaní: deliciós també, fi i delicat de la llet d'ovella i amb el toc de romaní, un vici



- Algunes rodelles de xoriç i fuet


- Olives farcides d'anxova


- Unes quantes llesques de pa fet amb farina de Girona


- Cloïsses: correctes


- Cons 3D: això ja no em va tant ;)

    

- Ous farcits, fets per la meva mare, al pròxim post us mostro la recepta


- Canelons artesans de la carnisseria del barri. Els fa la mare del carnisser i li queden molt bons. La carn està molt ben rostideta, aquest cop li mancava un xic de beixamel, però amb el formatge Edam que hi va posar la meva mare per gratinar estaven bonissims també.


I de postres gelat d'avellana, xocolata i bombó. Molt ben aconseguit. Una capa cruixent de xocolata amb llet per fora i trossets d'avellana i a dins, una capa de nata, avellanes, bombó i un xic de bescuit de xocolata. Una mescla realment bona. Un gelat fi per als més xocolaters.


I com a colofó final, un biberó, un cafè Nexpresso amb un bon raig de llet condensada.

  
En fi un gran dinar amb bona companyia i uns regals que van ser ....

19/2/13

Ous farcits

Un entrant que sol agradar a tothom i que resulta un plat bufó són els ous farcits. Es poden fer de moltes maneres, però a l'hivern solen venir més de gust calents, així que ma mare els fa gratinats al forn amb formatge d'untar i tonyina, una versió lleugera però bona!

Ingredients per a 12 ous:

12 ous de pagès
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 terrina gran de formatge d'untar
formatge ratllat Edam, o qualssevol que es fongui bé

Elaboració:

Bullim els ous. Una vegada cuits, els passem per aigua per refredar-los i els pelem. Els partim per la meitat longitudinalment i extraiem el rovell.
Per altra banda, obrim les llaunes de tonyina, la desmenussem i l'evoquem en un plat amb la crema de formatge. Ho barregem tot i hi afegim els rovells de l'ou esmicolats. Barregem i ja podem farcir les meitats dels ous. Hi posem una bona capa de formatge ratllat al cim de cada ou. Escalfem el forn en mode gratinar i enfornem els ous fins que el formatge quedi ben desfet. I ja ho tindríem!




I els regals van ser...

Un mp3 aquàtic que ella ja volia per nedar amb música i un croissant gegant. A la fleca on anem cada dia a buscar el pa fan per encàrrec croissants, donuts, ensaïmades, la pasta que vulguis gegant. Algun dia mentre comprem el pa ja veiem alguna peça d'aquestes tan grans fan goig de veure :) Així que vam decidir fer-li una sorpresa amb un croissant farcit de xocolata i amb les puntes també banyades de xocolata. Fa una pinta...






Una senyora napolitana

Dissabte passat, abans del dinar al restaurant val decidir passar el matí al Pertús. Passejant pels supermercats més que res, que ens recorden a Andorra. Plens de xocolata, envasos grans, licors també grans...
Nosaltres vam comprar un paquet de núvols molt bé de preu i ens vam resistir a comprar altres xocolatins que la veritat, estaven més barats. Però el que ja no vam poder evitar va ser comprar en una fleca de l'entrada d'un supermercat unes napolitanes farcides de xocolata i banyades també d'una capa de xocolata amb trossets d'avellana al cim. Una super dosis de xocolata. Feien una pinta que et cridaven :)
Mireu-ho sinó:

 

18/2/13

Can Tenlí

Dissabte al migdia vam anar a dinar en un restaurant a Maçanet de Cabrenys, em va tocar en un concurs del facebook i la veritat és que en vaig quedar molt contenta, a Can Tenlí. Ja quan em va tocar vaig pensar que el meu home disfrutaría molt ja que sortejaven una degustació de civet de senglar per a dues persones. La pega és que a mi aquest plat no m'agrada però al comentar-lis em van preguntar si m'agradava el bacallà i vaig dir, oi tant, m'encanta! Així que vaig tenir el gust de poder provar el seu plat estrella que és el bacallà Can Tenlí.
Anem a veure com va anar el dinar.
 
- De primer en van oferir una ampolla de vi negre, aigua i pa.

- Tot seguit una amanida de la casa amb un assortiment d'embotit. Unes botifarres excel.lents, fetes per ells. La de fetge bonissima.

 

- Després el civet de senglar, segons el meu home, fantàstic. A ell li encanta aquest plat i en va tenir una ració molt generosa. Acompanyat de patates estil Can Tenlí. Un plat ben complert. No és per quedar-te amb gana.


- I jo vaig poder degustar el bacallà. Un bon tros de llom de bacallà al forn amb salsa de tomàquet natural i molt ben acompanyat de les seves patates tallades a la panadera delicioses. Ja ho havia comentat abans, que sembla estrany com unes simples patates es poden convertir en un menjar tan bo :) No m'estranya gens que aquest sigui el plat estrella de la casa. Em va agradar moltissim!!!!!!!!!!!


I ja per finalitzar un bon àpat, com sempre, no poden faltar uns bons postres artesans. En aquest cas una coca de poma casolana i una bona crema catalana ben cremada ;)



I per rematar un tallat descafeïnat de sobre amb sacarina, no fos cas...
Cal dir que aquest cafè era molt bo també, no l'havia provat mai aquesta casa i em va agradar. I amb el detall de la bola de xocolata amb el gra de cafè, encara millor!

Gràcies per tot!!


14/2/13

Nou col.laborador: Gourmet Garden

Tenim un nou col.laborador al blog: Gourmet Garden. Són una empresa innovadora procedent d'Australia que disposa d'una gran selecció d'herbes i espècies naturals. Les seves herbes han estat recollides, rentades, tallades i envasades de forma higiènica per a proporcionar un toc especial a qualssevol plat. Es presenten en un comòde envàs en forma de tub de 80 g. Elaborats sempre amb herbes fresques de cultiu biològic, sanes, naturals, amb antioxidants i sempre a punt de fer-les servir.
A més diposen d'una gran varietat:

Alfàbrega: la trobem molt sovint als plats italians. És l'ingredient principal de la salsa pesto i queda exquisida amb tomàquets, all i esbergínies. També combina bé amb peixos, truites, com a amaniment d'amanides, sopes i salses. Ideal per a fer olis aromàtics, adobs o vinagre d'alfàbrega.



Orenga: és perfecte per al formatge, pizzes i amanides, com la caprese per exemple.



Picada d'all i julivert: és una mescla bona per a peixos i carns a la planxa, amanides, pastes, sopes, caldos, ous i patates.

Xile: s'utilitza molt a la cuina india, mexicana i asiàtica. És molt apropiada per a plats variats com currys, estofats, sopes, entre altres.


Coriandre: és un ingredient molt apropiat per a plats forts com curryso estofats. També va perfecte per a farciments de carn d'au i de caça, així com salses, amanides o en plats de verdures. Es pot afegir a les salses de tomàquet, beixamel o fins i tot sucs de tomàquet, cremes de carrota o de carbassa.


Gingebre: s'aplica a una gran varietat de plats, tan dolços com salats. Perfecte pel curry, adobs, ètc i també li dona un toc especial al peix i al marisc, a la carn d'au, verdures, pasta, així com postres, pastissos i galetes.



Anet: Ideal per a mariscos i peixos. Acompanya també formatges, ous, salses o es pot afegir també a alguna vinagreta per amanir.

Si visiteu la seva pàgina web podreu veure'n algunes receptes i propietats de les espècies.

Aquí tenim el lot que ens van enviar, amb nevereta inclosa :)
I ben aviat en farem una pluja de receptes!!!!!!!!!!!!



Avui: Macarrons de la mama

Avui dijous, un bon dia de la setmana perquè demà ja és divendres, si, por fin es viernes!!!!!
I avui un dels meus plats preferits, els macarrons. M'encanta com els fa la meva mare, amb bistec picat de vedella, una carn ben magre, i sofregit de tomàquet i ceba.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pot de tomàquet al natural
  • 1 paquet de mig kilo de macarrons
  • mig kilo de bistec picat de vedella
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • força oli d'oliva verge extra
  • 1 raig de llet semidesnatada
  • 1 rajolí de vi negre
  • sal i pebre
  • 1 cullerada de postres de sucre

Elaboració:

Agafem una cassola ben gran i hi posem l'oli a escalfar. Quan sigui ben calent hi tirem la carn picada de vedella i la coem fins que sigui ben rossa. Aleshores hi tirem la ceba trossejada. Quan agafi bon color hi evoquem el pot de tomàquet i tapem que no esquitxi. Hi afegim un rajolí de vi negre. Una vegada tenim el tomàquet cuit, hi afegim un xic de sucre, sal i un raig de llet per amorosir.
Per altra banda, bullim els macarrons tal com indica el paquet. Colem i els barregem amb el sofregit de ceba i carn picada anterior. Hi espolsem un xic de pebre i una generosa quantitat de formatge.
Jo he fet servir formatge emmental, que és dolçet però, hi combina molt bé i es desfà perfectament.
Surten uns macarrons casolans bonissims i amb força carn.

Bon profit, que a mi ja me n'ha fet ;)



Un postre pel dia dels enamorats...

Gràcies a bombons Cudié avui hem tingut un Sant Valentí de luxe. Hem pogut tastar els seus romàntics bombons. Són uns bombons amb un pètal de rosa a dins i de xocolata blanca o negre. Una xocolata bona i una presentació excel.lent, perfectes per un dia com avui o qualssevol altre dia. Sempre va bé un petit pecat de xocolata :)

Ja veieu quina bona pinta fan!